Futbol Son dakika - Şenol Güneş: Asıl hedefimiz 2022’ye katılmak

Son dakika - Şenol Güneş: Asıl hedefimiz 2022’ye katılmak

23.04.2021 - 23:13 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, Beşiktaş dönemiyle ilgili olarak, "Beşiktaş'ta 4. olduğumuz kadro en iyi kadro değil, en sorunlu kadroydu." dedi. A Milli Takımın hedefiyle ilgili olarak ise "Avrupa Şampiyonası’nda iyi sonuçlar almak istiyoruz. Gruptan çıkmamız lazım. Asıl hedefimiz 2022’ye katılmak." dedi.

Son dakika - Şenol Güneş: Asıl hedefimiz 2022’ye katılmak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Beni, ben yapan taraftardır"
"Futbol bulunduğumuzun hayatın bir parçası, oyun. Hayatımızın merkezinde. Endüstriyel olması normal. Yok etme savaşı değil, rekabet içinde en iyisini çıkartmak gerekiyor. Para araçtır, önemli olan değerdir. Değeriniz yoksa parayla değeri alamazsınız. Öyle bir dönemdeyiz ki, önce kendimize bakalım. Kulüplerimiz borç içinde değil mi? Yayıncı kuruluş yüksek ödeme yapıyor. Çok para kulüplerin düzelmesine yardımcı olmuyor. Sistem yanlış, beslenenler var. Bu sistemden beslenenler, borcumuz var o büyük parayı biz alacağız diyor. Nasıl yaptın ki bunu? Çok büyük borçlar yaptılar büyük yanlışlıklarla. Şimdi de günü kurtarmaya çalışıyorlar. Kendiniz bir düşman yaratıp bir hayat çizerseniz yıpranırsınız. Tartışarak geliştirilmesi gereken konular var. Taraftar forma almazsa, ruhunu vermezse zaten sen yoksun. Beni, ben yapan taraftardır."

Haberin Devamı

"Para amaç oldu, araçtı"
"Güç odaklı düşünüyoruz. Güçlü ve zengin, güç ve para kazanıyor. Fakat oyuncular ayaklanırsa bitti. Bu doğru değil. Futbolu korumalıyız. Büyük sektör, turizm, oyun, eğlencedir. Para amaç oldu, araçtı. Para önemli, kullanmayı bilmeyenler aynı devam ediyorlar. Bu değerli ürünü pastayı yok ediyorlar.Bu sistem birlikte yaşayacağımız bir sistem olmalı. Barça, Real varsa Alaves var, İspanya varsa İngiltere, Türkiye var. Benim altımda binlerce antrenör var onları yok sayarak ben yaptım diyemem. Geçmişte yanlışları görerek ders çıkaralım. Ekonomik olarak da teknik olarak da böyle. Konuşmalar sadece ne kadar para alacaksınız üstüne. Sen değerli olursan, bugün ya da yarın kazanacaksın."

"Bir oyuncu 200-300 milyon euro etmez, burada bir çarpıklık var."

Futbol tehlikeli, hangi işte bu kadar kolay para kazanırsınız. Başkaları girdi çünkü para var. İşin ehli olmak yerine bir şeyler almak isteyen oldu. Biz bunları hepsine göz yumduk. Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Türk futbolu kötü olsun diye düşünür müyüz biz? Ama bunu iddia eden var. Akvaryumu temiz tutmalıyız, kirletenlere izin vermeyelim. Biz yanlışlarla doğruyu ayıracağız. Kulüpler ve kişiler odaklı menfaatimize göre düşünüyoruz. Futbol seyircisi ne olacak. Bir şeyleri hatırlamamız lazım. Sadece konuşmamamız lazım. Fikirleri tartışıp yenilememiz gerekiyor. Eski fikirlerin doğrularını alıp, yanlışları düzeltelim. Kural koyalım, herkes rahat olsun. Biz gittikten sonra devam etsinler. Sistem böyle.

Haberin Devamı

"Bir maç için 'Ölmeye ölmeye geldik' ne demektir ya? 'Vur kır parçala' ne demektir? Kadına karşı da aynı şey yapılıyor. 'Ya benimsin, ya toprağın? diyorlar. Ne demek bu ya? Bu şiddet duygularıyla sağlıklı ortamı nasıl sağlayacağız?"

 "Asıl hedefimiz 2022’ye katılmak"
"Avrupa Şampiyonası’nda iyi sonuçlar almak istiyoruz. Gruptan çıkmamız lazım. Asıl hedefimiz 2022’ye katılmak."

Adama mı, fikre mi ihtiyacımız var. Futbolu yeniden inşa etmemiz lazım. Almanya’nın çok gerisindeyiz. Statlar çok iyi, mahalle arasında gezi alanları çok olursa sağlıklı toplum olur ve sporcular çıkar.

"Tartışmalı pozisyonlar hep olacak"
"Tartışmalar aynı şekilde devam ediyor. Hakem hata yaptı diyoruz şimdi kasıt yaptı diyoruz. Tartışmalı pozisyonlar hep olacak. Bunlar hep olacak. Var üzerinden gidersek ayağına bastı basmadı demem. Kalksın demem ama gelişmesi gerek.  Hakemler yöneticiler iyi niyetli olursa sorun yok. Karşı tarafı yok etmek ve kendi kazancı için hareket ederse bir şey çözemeyiz. Yanlışlar hesap vermeli, insanlar değil. Bunlar düzeliyor kötümser değilim."

Haberin Devamı

"Beşiktaş'ta 4. olduğumuz kadro en iyi kadro değil, en sorunlu kadroydu. Negredo ve Lens alınırken Burak ile Volkan Şen'i istemiştim. Quaresma, Babel var. Lens'i nereye koyacağım demiştim. Negredo geldi. Oynatmak zorundasın. Beşiktaş'tan ayrılmayabilirdim ama o konuşulanlardan sonra durmanın hem bana, hem kulübe zarar verebileceğini düşündüm."

"Teknik direktör Sergen hoca lazımdı"
"Sergen'in oyunculuğuna, bugünkü teknik direktör Sergen hoca lazımdı. Emre kendini hep hazırladı, Selçuk'un da Galatasaray'da başarılı olmasını istiyorum. Dik duruşları olsun, inandıkları yolda gitsinler."

"Eskiden hakem hata yaptı diyorduk, şimdi kasıt arıyoruz. VAR kalksın demem, biz ona uyum sağlayacağız. Dünya Kupası Elemeleri'nde 3 maç yaptık, VAR yoktu, hakem gündeme gelmedi. Hakem maçı yönetmeli, sıkışırsa oraya başvurmalı."

Haberin Devamı

"Mustafa Cengiz, 'Hocam takıma al.' diyordu"
"Kerem Aktürkoğlu kenarda beklemesine rağmen Mustafa Cengiz, 'Hocam takıma al.' diyordu. Onu kırmamış olacağım ama şu an bilmiyorum kesin mi. Çok çabuk, teknik, rakibi rahatsız eden bir oyuncu. Ne zaman olur, bilmiyorum."

"Dünya Kupası Elemeleri'nde 3 maç yaptık, Hollanda, Norveç, Letonya. Hiçbir maçta hakem gündeme gelmedi, VAR da yoktu. Maçı hakemler yönetmeli, sıkışırsa VAR'a başvurmalı. İyi niyet gerekiyor, düzeni karşı tarafı yok etmek üzerine kurarsak hiçbir şeyi çözemeyiz."

Yazarlar