Motor Sporları Son dakika - Toprak Razgatlıoğlu: Kariyerimi pistte kurdum

Son dakika - Toprak Razgatlıoğlu: Kariyerimi pistte kurdum

20.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkemizi Dünya Superbike Şampiyonası’nda temsil eden Toprak Razgatlıoğlu, İstiklal Marşını herkese dinletmenin farklı bir gurur olduğunu vurguladı, “Bayrağımı dalgalanırken görmek ve bunun benim sayemde olduğunu bilmek farklı bir gurur. O an tüm Türkiye’nin arkamda olduğunu hissediyorum” dedi

Son dakika - Toprak Razgatlıoğlu: Kariyerimi pistte kurdum

ERKAN AYRAÇ

Ülkemizi Dünya Superbike Şampiyonası’nda başarıyla temsil eden ve son yarışı İtalya’da ulaştığı birinciliğin ardından Türk Bayrağı ile tur atan Toprak Razgatlıoğlu MİLLİYET’in sorularını yanıtladı. Birçok gence rol model olan Red Bull sporcusu ‘ne olursa olsun vazgeçme’ mesajını da en iyi şekilde veriyor. Çünkü Toprak Razgatlıoğlu babasını motorsiklet kazasında kaybetmesine rağmen pes etmeden her gün çalıştı ve buralara geldi.

- İtalya’da ilk birinciliğini aldın. Sezon senin için nasıl başladı?
Sezon benim açımdan iyi başladı. Kırmamız gereken bir şanssızlık vardı; çok şükür İtalya’da bunu kırdık. Bu sene hedef tabii ki şampiyonluk. Superbike’ın en önemli isimlerinden biri olan Jonathan Rea kariyerini noktalamadan, onu geçerek kupayı kaldırmak istiyorum.
- Yarıştan sonra Türk bayrağı ile tur atmak sana neler hissettirdi?
Benim için en özel duygulardan biri Türk bayrağı ile tur atmak ve İstiklal Marşımızı dinletmek... Bu duyguyu, gururu tarif edecek kelime bulamıyorum. Bayrağımı dalgalanırken görmek ve bunun benim sayemde olduğunu bilmek farklı bir gurur. Tüm Türkiye’nin benimle o turu attığını ve İstiklal Marşımızı okuduğunu hissediyorum.

- Yarışların Türkiye’de de yayınlanıyor. Uzaklarda yarışmana rağmen bu senin için itici bir güç oluyor mu?
Türkiye’nin böyle bir gücü olduğuna inanıyorum. Dünyanın neresinde olursam olayım bana verilen desteği hissediyorum. Edilen duaların her zaman yanımda olduğunu biliyorum. Ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek için bunlar beni motive ediyor.

Durmadan 50 tur
- Antrenman tempon çok ağır. Yarışlara hazırlanırken ya da çıkarken yaptığın özel bir şey var mı?
Ben antrenmanlarımı 50 tur durmadan kendimi zorlayarak yapıyorAum. Çünkü 20. turdan sonra aynı konsantrede yarış derecelerine ulaşmak zor. Havalar kötü olduğu zaman salona gidiyorum. Kick boks, crossfit yapıyorum. Ne kadar ağır antrenman yaparsanız onun size o kadar faydalı olacağına inanıyorum, yarışlarda o kadar rahat ediyorum.

Haberin Devamı

‘Daha önümde uzun bir yol var’
Türkiye’de bu sporu çok fazla seven var. Onlara mesaj yollamak ister misin?
“Biz Türk motosikletinin gelişmesi için elimizden geleni hem 2 tekerde hem de 4 tekerde yapmaya çalışıyoruz. Şu an yurt dışında mücadele eden 5 kişiyiz. Hepimiz genciz ve önümüzde uzun bir yol var. Bu yolda bizi her zaman desteklemelerini istiyoruz. Ben de isterim 30-40 kişi yurt dışına gidelim farklı kategorilerde Türkiye adına başarılar elde edelim. İnanıyorum ki ileride Türkiye’de motor sporları daha iyi yerlere gelecek. Kenan ağabey bize yol açtı, biz de izinden gidiyoruz.”

‘Kariyerimi pistte kurdum’
Motokros geçmişin de var. Hala buna devam ediyor musun?
“Benim motor tutkum motokrosla başladı diyebilirim. Ama ondan sonra Kenan ağabeyin de yönlendirmesiyle piste geçtim. Kariyerimi buna kurdum. Artık hedefim pistte Türkiye’de şimdiye kadar erişilmemiş başarılara ulaşmak.”

Haberin Devamı

‘Gerçekten ağabey kardeş gibiyiz’
En büyük destekçin Kenan Sofuoğlu...
“Kenan ağabey ile gerçekten ağabey kardeş gibiyiz. Kenan ağabey 2014’te beni Avrupa Superstock Şampiyonası’nın son yarışına götürdü. Benim kariyerimin kırılma noktası da burası oldu. Ben daha sonra Supersport’a gitmek istiyordum. Ancak o benim Superbike’ta yarışmamı istedi. Neden böyle bir yol çizdiğini şimdi daha iyi anlıyorum. İyi yerlere gidiyoruz aslında. Yolumuz çok güzel. Umarım Kenan ağabeyin benim için yaptıklarına onun geldiği yerlere erişebilerek teşekkür etme şansım olur.”

‘Saygı duyulan sporcular olduk’
Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye’deki imkanları değerlendirirken, sponsor desteğine de vurgu yaptı.

-Sence Türkiye’deki imkanlar yeni sporcular çıkması için yeterli mi?
Türkiye’de motor sporlarının geniş bir tarihi var. Fakat uzun bir duraklama dönemi oldu. Ama Kenan ağabeyin attığı adımlarla artık yükseliş dönemine geçtik. Ben olayım; Can ve Deniz Öncü olsun, Bahattin Sofuoğlu olsun motosiklette kendi kategorilerimizde saygı duyulan sporcular konumundayız. Otomobilde de Ayhancan Güven ile yakalanan bir ivme var, Ali Türkkan’ın verdiği bir katkı var. Bu açıdan bakınca gelişme aşamasındayız. Ne kadar destek olursa sporcu sayısı o kadar artar. Bu sayı ne kadar artarsa başarılar da o denli fazla olur.

-Birçok destekçin var. Sponsorların desteği işini kolaylaştırıyor mu?
Motor sporlarında destek tabii ki önemli. Bu yolda destek olmadan ilerlemek kolay değil. O sebeple Kenan ağabeyin bana sunduğu şey paha biçilemez. Bununla birlikte motor sporları yapan herkesin aklında Red Bull sporcusu olmak vardır. Benim de en büyük hayalim buydu. 2014’te de bu hayalime eriştim. Umarım bu güç bizi şampiyonluğuna taşıyacak ve Superbike’a imzamızı bırakacağız.

Haberin Devamı

‘İlk hedef şampiyonluk’
Gelecekte Kenan Sofuoğlu gibi yeni yetenekleri çıkarmak ve onları yetiştirmek ister misin?
“Ben hedeflerimi kısa, orta ve uzun vade olarak belirlemeye çalışıyorum. Kısa vadede Superbike’ta İtalya ile başladığım birincilik serimi sürdürmek ve şampiyon olmak istiyorum. Orta vadede dünya motor sporlarına damgasını vuran sporculardan biri olmak istiyorum. Uzun vadede ise bu birikimimi ülkem için kullanmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Daha 24 yaşındasın. Gelecek için Superbike’ta devam etmeyi mi yoksa MotoGP’yi geçmeyi mi düşünüyorsun?
“Moto GP ile bir dirsek temasımız var. Sonuçta Moto GP motosikletin en üst organizasyonu. Her sporcunun aklında burada yarışmak var. Ama ben Moto GP’ye gitmiş olmak için gitmek istemiyorum. Kenan ağabey ile bunu konuşuyoruz. Eğer doğru bir zaman ve doğru bir takım olursa tabii ki Moto GP’yi isterim. Ama şu an tek düşüncem yarıştığım Superbike’ta şampiyon olmak.”