Trabzonspor Son dakika - Trabzonspor'da Abdullah Avcı ile gelen istikrar

Son dakika - Trabzonspor'da Abdullah Avcı ile gelen istikrar

18.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetimiyle güldü, kupa aldı, namağlup serisi yakaladı. Başarılı teknik adam ile Avrupa’ya gitme şansını yakalayan bordo-mavililer, yeni sezona daha umutlu bakıyor

Son dakika - Trabzonsporda Abdullah Avcı ile gelen istikrar

Trabzonspor, kötü başladı, iyi bitirdi. Ligin bitiminin ardından sezonun muhasebesini yapan bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı’nın gelmesiyle istikrarı yakaladı.

Haberin Devamı

İlk 7 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet almasının ardından İngiliz çalıştırıcı Eddie Newton ile yollarını ayıran Karadeniz ekibi, geçici olarak takımın başına getirdiği Futbolcu İzleme Komitesi Başkanı İhsan Derelioğlu ile çıktığı 1 maçta da berabere kaldı.6 puanla 17. sırada bulunan Trabzonspor’u devralan teknik direktör Abdullah Avcı, 32 karşılaşmada sadece 3 kez yenildi, 18 karşılaşmayı kazandı, 11 kez de  beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor bu sonuçlarla sezonu 4. olarak tamamladı ve Avrupa biletini aldı.

Bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı döneminde TFF Süper Kupa’yı da müzesine getirdi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Medipol Başakşehir’i 2-1 yenen Karadeniz ekibi, TFF Süper Kupa’nın sahibi oldu. Trabzonspor ayrıca sezonu 12 maçlık namağlup serisi ile kapattı. Bordo-mavililer, Aytemiz Alanyaspor karşısında 8 Mart’ta aldığı mağlubiyetin ardından oynadığı 12 maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik alarak rakiplerine 3 puan vermedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor ikinci!
Ligde gördüğü kart bakımından oldukça centilmen görünen Trabzonspor, Medipol Başakşehir’in ardından en az kart gören takım oldu. Karadeniz ekibi, 7’si kırmızı toplam 71 kart görürken, İstanbul ekibi 68 kartta kaldı. Dar bir kadro ile mücadele eden bordo-mavililer, ligde en az oyuncu değişikliğine giden 2. takım oldu. Trabzonspor, 40 maçlık periyotta 136 oyuncu değişikliğine giderken, toplamda 129 oyuncu değiştiren Kasımpaşa bu alanda ilk sırada yer aldı.