Fenerbahçe Son Dakika: UEFA Avrupa Ligi'ni Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı! Şampiyonlar Ligi'nde planlar değişti

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligi'ni Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı! Şampiyonlar Ligi'nde planlar değişti

19.05.2022 - 08:20 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi finalinde Eintracht Frankfurt penaltılara giden maçta Rangers'ı 5-4 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Franfurt'un kupayı kazanması en çok Fenerbahçe'yi üzdü. Şampiyonlar Ligi için planlar tamamen değişti. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligini Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı Şampiyonlar Liginde planlar değişti

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt ile İskoç temsilcisi Rangers karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

İspanya'nın Sevilla kentinde bulunan Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona erdi. Penaltılarda mutlu sona ulaşan taraf ise 5-4'lük skorla Eintracht Frankfurt oldu. Alman ekibi kupayı kazanırken önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını da elde etmiş oldu.

Eintracht Frankfurt'un UEFA Avrupa Ligi'ni kazanması en çok Fenerbahçe'yi üzdü. Süper Lig'i ikinci sırada tamamlaması beklenen Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi planları tamamen değişti. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligini Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı Şampiyonlar Liginde planlar değişti

SEVILLA'DA UNUTULMAYACAK ATMOSFER

Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nı dolduran taraftarlar tribünleri adeta görsel şölene dönüştürdü. Her iki takımın tribünlerinde de renkli görüntüler göze çarparken meşalelerin de yandığı gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında Alman ekibinin etkinliği göze çarptı. Finale kadar namağlup gelen Eintracht Frankfurt, Rangers karşısında topa sahip olan taraf olsa da ilk yarı golsüz sona erdi.

RANGERS ARIBO İLE ÖNE GEÇTİ AMA...

İkinci yarıda Rangers'ın sürpriz ataklarında Frankfurt ekibinin savunma hatası pahalıya mal oldu. Nijeryalı oyuncu Joe Aribo, savunmadan kaptığı topu ağlara göndererek eşitliği bozan isim oldu.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Eintracht Frankfurt, 69. dakikada Kostic'in ortasında Borre'nin sürpriz dokunuşu ile eşitliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. Eşitlik normal sürede de bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Eintracht Frankfurt, Rangers'ı 5-4 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götürdü.

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligini Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı Şampiyonlar Liginde planlar değişti

PENALTILARA GİTTİ! ZAFER FRANKFURT'UN

Penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan Eintracht Frankfurt, tarihinde 2. kez kupayı müzesine götürdü. Frankfurt'tan Lenz, Hrustic, Kamada, Kostic ve Borre penaltı atışlarını gole çevirirken Rangers'ta ise Tavernier, Dacis, Arfield ve Roofe golü bulan isimler oldu. Uzatmaların son dakikalarında penaltı atıcısı olarak oyuna alınan isimlerden Galli yıldız Aaron Ramsey ise penaltıyı kaçıran tek isim oldu.

Haberin Devamı

FRANKFURT 3. AVRUPA KUPASINI KAZANDI

Avrupa'da 4. kez final maçı oynayan Frankfurt, 3. kez bir Avrupa kupasını müzesine götürdü.

Avrupa'da bu sezon namağlup olarak kupanın sahibi olan Frankfurt, bu kupada Chelsea ve Villarreal'in ardından yenilgisiz kupayı kazanan 3. takım olma unvanını aldı.

Frankfurt son olarak 42 yıl önce, 1979-1980 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Alman takımı ayrıca 1966-1967'de UEFA Intertoto Kupası'nın da sahibi olmuştu.

Frankfurt'un kalecisi Kevin Krapp final maçının en iyi futbolcusu seçildi.

Bu arada maçın oynandığı saatlerde Sevilya'da hava sıcaklığının 31 dereceyi bulmasından dolayı karşılaşmanın Sloven hakemi Vincic, futbolcuların sıvı ihtiyacını gidermesi için zaman zaman oyuna 1'er dakikalık ara verdi.

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligini Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı Şampiyonlar Liginde planlar değişti

KARŞILAŞMA ÖNCESİ ARBEDE

Diğer yandan karşılaşma öncesinde Sevilya sokaklarında her iki takımın taraftarları arasında kavga çıkarken, çevredeki dükkanların bazıları zarar gördü.

Şimdiye kadar 5 Alman taraftar gözaltına alındı.

Haberin Devamı

RANGERS ÖNCE DİBİ GÖRDÜ SONRA ZİRVEYİ

Futbol tarihinin en köklü kulüplerinden biri olan ve bu yıl 120. kuruluş yıldönümünü kutlayan Rangers, son yıllarda inanılmaz bir değişim yaşadı.

2011-2012 sezonu sonunda İngiltere maliyesine 35 milyon avroluk borçla iflas eden ve 4.lige düşen İskoçya'nın köklü kulübünü satın alan İngiliz iş insanı Charles Green, ekonomik sebeplerden dolayı kulübün ismini Glasgow Rangers'dan The Rangers Football Club olarak değiştirdi.

Art arda üst liglere çıkan Rangers, 2016 yılında İskoçya 1. ligine geri döndü.

Bu zamana kadar tarihindeki tek Avrupa kupasını 1972'de Avrupa Kupa Galiplerini kazanarak elde eden Rangers, Avrupa'daki 6. final maçında penaltılarda kaybetti.

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligini Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı Şampiyonlar Liginde planlar değişti

FENERBAHÇE'Yİ ÜZEN GELİŞME

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt, İskoç temsilcisi Rangers ile karşı karşıya geldi. Maçta kazanan penaltılarla Frankfurt oldu. Bu sonuç Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde bir tur daha fazla oynamasına neden oldu. 

Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeden katılmaya bir adım daha yaklaşırken İskoçya'da ligi ikinci sırada bitiren Rangers, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında yer alıyordu. Eğer kupayı İskoç temsilcisi kazansaydı Rangers direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılacak Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligi'nde üç yerine iki ön eleme oynayacaktı. Böylece sarı-lacivertliler ilk maçına Temmuz'da değil Ağustos'ta çıkacaktı.

Haberin Devamı

ÖN ELEMEDE 3 MAÇ YAPACAK

Ancak UEFA Avrupa Ligi'ni Eintracht Frankfurt'un kazanmasıyla Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde üç maç yapacak. Sarı lacivertliler üç rakibini geçerse Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanacak.

Son Dakika: UEFA Avrupa Ligini Eintracht Frankfurt kazandı Fenerbahçe yıkıldı Şampiyonlar Liginde planlar değişti

DEVLER LİGİ'NE 5 ALMAN TAKIMI KATILACAK

UEFA Avrupa Ligi kupasını finalde İskoçya'nın Rangers takımını penaltı atışları sonunda 6-5 yenen Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı ile birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Alman takım sayısı 5'e yükseldi.

Alman liginde bu sezon başarılı sonuçlar alamayan ve 11. sırada bulunan Eintracht Frankfurt, Avrupa Ligi'ni kazanarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmaya hak kazandı.

Frankfurt tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Frankfurt, kupayla birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi kuralarında Real Madrid, Bayern Münih, Paris Saint Germain gibi Avrupa'nın önde gelen kulüpleriyle birlikte ilk torbada yer alacak.