Euro 2020 Son Dakika - UEFA parti verdi, ortalık karıştı

Son Dakika - UEFA parti verdi, ortalık karıştı

11.07.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

İngiltere’ye girişteki karantina kuralları bazı UEFA yetkilileri için özel olarak kaldırıldı. İngiliz hükümetinden, ayrıcalığın sadece maça gidebilmeleri için tanındığı savunması gelmesine karşın, UEFA çalışanlarının Londra’da özel akşam yemeğine katıldıkları ortaya çıktı

Son Dakika - UEFA parti verdi, ortalık karıştı

Onur DİNÇER - SKORER DIŞ HABER

Haberin Devamı

Wembley Stadı’nda oynanacak EURO 2020 finali öncesinde UEFA yetkilileri karantina kurallarını ihlal etti. İngiltere ile İtalya arasında oynanacak karşılaşma öncesi ülkenin salgın koşullarından dolayı İtalyan taraftarlar ve yabancı gazeteciler ülkeye girmekte büyük sıkıntı yaşarken, bazı yetkililere ise bu konuda imtiyaz tanındığı ortaya çıktı. Pandemi için belirlenin kurallar çerçevesinde ülkeye dışardan giriş yapanların belli bir süre karantinada kalmaları gerekiyor.

Sadece maç imtiyazı zannediliyordu

Daily Mail’in etkinlik için ‘parti’ yakıştırması yaptığı haberine göre bazı UEFA çalışanlarına bu konuda ayrıcalık tanındı ve bu karantina zorunluluğundan muaf tutuldular. Ancak bu ayrıcalığın, söz konusu yetkililerin otellerini sadece final maçına gitmek için terk edebilecekleri şekilde tanındığının, bakanlık tarafından açıklandığı bildirildi. Oysa buna karşın önceki gece bazı UEFA yetkililerinin verilen akşam yemeğine katıldıkları ve bu ayrıcalığın sınırlarını da aştıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

'Resmi etkinlik' itirafı geldi

Polonyalı UEFA As Başkanı Zbigniew Boniek’in de içlerinde olduğu gruptan kişilerin, mekana gelme sebeplerini UEFA’nın resmi akşam yemeğine katılmak olarak açıkladıkları ifade edildi. Organizasyonun Londra’daki Old Billingsgate Market ismiyle bilinen mekanda gerçekleştiği ifade edildi. Hükümet kanadından ise sonradan, bu buluşmanın EURO2020 resmi etkinliği olduğu için yemeğe izin verilmek zorunda kalındığı itirafı geldiği belirtildi.

Budapeşte'ye ön almak için mi?

İngiltere’deki karantina zorunlulukları nedeniyle UEFA’nın Wembley’deki finali alarak Budapeşte’nin ev sahipliğine vermek istediğine yönelik haberler daha önce çıkmıştı. Buna karşın İngilizlerin UEFA yetkililerine imtiyazlar tanıyarak böyle bir karar alınmasının önüne geçmeye çalıştığı iddia edilmişti.