Fenerbahçe Son karar Luis Neto

Son karar Luis Neto

28.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milan'la uzun süre Gustavo Gomez için pazarlık yapan Fenerbahçe, Zenit'in Portekizli stoperi Luis Neto'yu kadrosuna kattı.

Son karar Luis Neto

Simon Kjaer’in vedası ardından savunması adeta çöken sarı-lacivertliler, 29 yaşındaki başarılı futbolcu ve Rus ekibiyle her konuda anlaşma sağladı. Satın alma opsiyonuyla birlikte bir yıllığına kiralanan Neto bugün sağlık kontrolünden geçecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Rus kulübü Zenit’te top koşturan Portekizli milli stoper Luis Neto’yu renklerine bağladı. Simon Kjaer’in Sevilla’ya transferinin ardından savunmasında büyük sorunlar yaşayan sarı-lacivertliler, Danimarkalı stoperin boşluğunu Neto ile doldurdu.

Kjaer’in vedasının ardından Gustavo Gomez için Milan’la birçok görüşme gerçekleştiren Fenerbahçe, İtalyan kulübüyle anlaşma sağlayamayınca rotasını Rusya’ya çevirmişti. Giuliano transferi sırasında iyi ilişkiler kurulan Zenit’e Luis Neto’yu kiralamak için resmi teklif götüren sarı-lacivertliler olumlu yanıt aldı. Luis Neto ile el sıkışan Fenerbahçe, Zenit’le de anlaştı ve transfer mutlu sonla tamamlandı.

Sarı-lacivertliler, Portekiz Milli Takımı’nda da görev yapan Neto’yu satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiraladı. Fenerbahçe, Neto’dan memnun kalması halinde sezon sonunda tespit edilen bonservis bedelini ödeyerek tecrübeli futbolcuyu bonservisiyle birlikte kadrosuna katabilecek.

Haberin Devamı

Milan masaya çağırdı

Bu arada Milan’ın dün Gustavo Gomez için bir kez daha Fenerbahçeli yöneticileri pazarlık masasına davet ettiği ortaya çıktı. İtalyan kulübünün, Paraguaylı oyuncuyu kiralamayı kabul ettiği ancak sarı-lacivertlilerin, Neto ile anlaşma sağlanması nedeniyle bu çağrıyı geri çevirdiği aktarıldı.

Öte yandan Fenerbahçe, Portekizli savunma oyuncusu Luis Neto’nun transferi için görüşmelere başlandığını kulübün resmi sitesinden açıkladı. Portekizli stoperin, bugün sağlık kontrolünden geçeceği duyuruldu. Gustavo Gomez gibi Neto’ya da onay veren Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın Portekizli futbolcunun transferinden mutluluk duyduğu belirtildi.

154: Luis Neto, Zenit’e 4 yıl önce 6.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Siena’dan transfer olmuştu. 136’sı ilk 11’de olmak üzere 154 maçta Rus ekibinin formasını giyen Neto 1 gol attı. Başarılı futbolcu, Portekiz Milli Takımı’nda ise 13 maçta görev yaptı.

Luis Neto, FIFA Konfederasyon Kupası’nda Meksika’yı 2-1 yendikleri maçta Pepe ile defansın ortasında görev yapmıştı.

Yazarlar