Futbol Hull City teknik direktörü Şota Arveladze kimdir, nereli?

Hull City teknik direktörü Şota Arveladze kimdir, nereli?

28.01.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Hull City teknik direktörlük için Şora Arveladze ile anlaşma sağladı. Peki, Şota Arveladze kimdir, kaç yaşında? Şota Arveladze nereli?

Hull City teknik direktörü Şota Arveladze kimdir, nereli

Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Hull City'nin yeni teknik direktörü Şota Arveladze oldu. 2.5 yıllık sözleşme imzalandı. Peki, Şota Arveladze kimdir?

Haberin Devamı

ŞOTA ARVELADZE KİMDİR?

Şota Arveladze 22 Şubat 1973, Tiflis, Sovyetler Birliği doğumludur. Gürcü teknik direktör ve forvet mevkiinde oynamış eski futbolcudur. Şu anda İngiltere Championship ekiplerinden Hull City takımının teknik direktörüdür.

Kulüp kariyerinde 410 lig maçında 291 gol ve millî takımda çıktığı 61 maçta kaydettiği 26 gol ile Gürcistan'da tüm zamanların en golcü oyuncusudur.

UEFA Kupası müsabakalarında toplamda 27 gol atması onu turnuva tarihinde 5. sıraya koymaktadır. Bağımsız Gürcü Futbolu'nun en iyi rekoruna sahiptir. Gürcistan Profesyonel Futbol ligi anketinde Gürcistan'ın en iyi oyuncusu seçildi.

1993-94 sezonu devre arasında dönemin başkanı Sadri Şener tarafından ikiz kardeşi Arçil Arveladze ile birlikte Trabzonspor'a alındı. Trabzonspor'a geldiğinde çok genç olmasına rağmen mükemmel bir performans gösterip penaltı bile atmadan 1995-96 sezonunda 25 gol atarak Tarık Hodziç'ten sonra gol kralı olan ikinci yabancı futbolcu unvanını kazandı. Trabzonspor taraftarlarınca takıma gelmiş en iyi yabancı futbolcu olarak gösterilen Şota 1997 yılında Ajax'a transfer oldu.

Yazarlar