Süper Lig Spor camiasından Halil Umut Meler'e yönelik saldırıya dair ortak kınama mesajı!

Spor camiasından Halil Umut Meler'e yönelik saldırıya dair ortak kınama mesajı!

12.12.2023 - 00:19 | Son Güncellenme:

Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından spor camiasından art arda kınama mesajları geldi.

Spor camiasından Halil Umut Melere yönelik saldırıya dair ortak kınama mesajı

Spor camiası, Ankaragücü - Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıya dair kınama mesajları yayımladı.

Haberin Devamı

İşte o mesajlar...

Kulüpler Birliği: MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan müessif saldırıyı Kulüpler Birliği olarak asla kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. Sporda şiddetin her türlüsünün, her kimden gelirse gelsin tereddütsüz karşısındayız. Şiddet olaylarının önlenmesi için yapılması gerekenler konusunda bütün adımları atmaya futbol kulüpleri olarak hazır olduğumuzu da bütün paydaşlarımıza duyuruyoruz. Bu konuda başlatılacak tüm girişimlerin parçası olacağız. Başta Halil Umut Meler olmak üzere, tüm hakem ve futbol camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Rıza Çalımbay: Sporun ruhuna aykırı olan her türlü şiddeti kınıyorum! Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Haberin Devamı

İsmail Kartal: Türk Futbol Ailesinin bir ferdi olarak yaşananlardan büyük üzüntü duyuyorum. Halil Umut Meler‘e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine, ailesine ve hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Arda Turan: Her fırsatta spor dostluk ve kardeşliktir diyoruz. Her fırsatta bu ülkenin çocuklarının hayallerini sporla gerçekleştirmesi için daha fazla imkan yaratılması gerektiğini söylüyoruz. Bizim nefrete değil sevgiye; kavgaya değil dostluğa ihtiyacımız var. Bu şiddete hep birlikte şimdi “Dur” demek zorundayız. Futbol çok güzel bir spor ama hiçbir güzellik insan hayatından daha önemli değil. Bugün yaşadığımız sahneleri kabul etmemiz mümkün değil. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyorum. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Burak Yılmaz: Özür dileriz hocam.

Okan Buruk: Halil Umut Meler'e yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Bundan sonraki süreçte tüm hakemlerimizin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.

Recep Uçar: Geçmiş olsun Halil Umut Meler.

Mehmet Altıparmak: Hakem Halil Umut Meler'e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, inanılmaz saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Çağdaş Atan: MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrasında FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyorum. Umarım bu olay Türk sporunda bir milat olur. Sayın Meler’e geçmiş olsun dileklerimle…

Haberin Devamı

Abdullah Avcı: FIFA hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, ailesine ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diliyorum ki futbolu güzelleştirmek için verdiğimiz uğraş ve misyon sonuç verecek, bu akşamki gibi karanlık ve üzücü futbol akşamları bir daha yaşanmayacak.

Yazarlar