Diğer Spor camiasından topyekün savaş tepkisi

Spor camiasından topyekün savaş tepkisi

25.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrası spor dünyası topyekün tepki göstermeye başladı. Euroleague’de maçlar ertelenirken, birçok ülkede arka arkaya adımlar atıldı.

Spor camiasından topyekün savaş tepkisi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı sonrası gözler bir yandan spor müsabakalarına çevrildi. Ukrayna’da futbol ve basketbolla birlikte tüm spor müsabakaları 1 ay durduruldu.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Manchester United’ın sponsorlarından olan Rus havayolu şirketi Aeroflot’un İngiltere’deki tüm operasyonlarının iptal edildiğini doğruladı. Manchester United da sponsorluk anlaşmasını sonlandırdı.

Schalke 04, ana sponsorlarından olmasına karşın Rus şirket Gazprom’un ismini formasından çıkarma kararı aldı. Euroleague’de de Bayern Münih, Barcelona ve Zalgiris’in Rusya’da oynayacakları maça gitmeme talebi Euroleague’de kabul gördü. Yapılan açıklamada, bu hafta ve gelecek hafta Rusya’da oynanması gereken 3 maç ileri bir tarihe ertelendi. İngiltere’de ise Premier Lig’de Chelsea’nin sahibi Abramovich ve Arsenal’in sahibi Usmanov da dahil olmak üzere birçok Rus oligarka yaptırım kararı ve ülkeden çıkarma talebi isteniyor.

Haberin Devamı

Olağanüstü toplantılar

Avrupa’dan Rusya tepkileri gelmeye başladı. Hem UEFA hem de Euroleague acil koduyla toplanma kararı aldı. UEFA’dan yapılan resmi açıklamada ‘olağanüstü’ bir toplantı yapılacağı ifade edildi. Toplantının Türkiye saatiyle 12.00’da başlayacağı kaydedildi. Rusya’da St Petersburg’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin başka bir ülkeye gideceği belirtildi. THY EuroLeague kulüpleri ve lig yönetimi de Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından çevrimiçi toplantı yapma kararı aldı.

FIFA’ya resmi başvuru

Rusya’nın 2022 Dünya Kupası elemelerindeki rakibi Polonya ve muhtemel rakipleri İsveç ve Çekya’dan FIFA’ya resmi başvuru geldi. Üç ülke de Rusya’ya gitmek istemediklerini bildirdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Rusya topraklarında maç yapmak istemiyoruz! FIFA ve UEFA derhal harekete geçmeli ve çözümünü sunmalı."

'Rusya’da yokum'

Rusya’ya Formula 1’den de tepki geldi. Ünlü F1 pilotu Sebasitan Vettel, "İnsanlar, aptalca sebeplerden dolayı öldürülüyor. Can veren masum insanlar için üzgünüm. Ben kararımı verdim. Rusya GP’de yarışmayacağım" dedi.

 

Yazarlar