Fenerbahçe Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: "Hakkını yemişiz! Duruşu, kalitesi yeter"

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: "Hakkını yemişiz! Duruşu, kalitesi yeter"

17.04.2022 - 08:16 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 33. haftasında Fenerbahçe sahasında Göztepe'yi konuk etti. Sarı Lacivertliler Serdar Aziz ve Arda Güler'in golleriyle mücadeleden 2-0 galip ayrılarak galibiyet serisine devam etti. Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe karşılaşmasını değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 33. haftasınsa Fenerbahçe, Kadıköy'de Göztepe'yi ağırladı. Fenerbahçe; Serdar Aziz ve Arda Güler'in attığı gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe'nin Göztepe'yi 2-0 mağlup ettiiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter

ŞANSAL BÜYÜKA - DOKUZ CANLI CANAVAR

Fenerbahçe, geride bıraktığımız hafta Galatasaray karşısında çok iyi sonuç almış olsa bile çok iyi oynamamıştı. Futbolu buna rağmen hafta boyu çok abartıldı.
Fenerbahçe, Göztepe maçına adeta golle başlamasına rağmen, sonraki dakikalarda hep geriye gitti. Göztepe, başlangıçta yediği golün şaşkınlığını attıktan sonra Fenerbahçe’yi Fenerbahçe’nin silahıyla durdurdu.

Göztepe önde bastı. Böylece Fenerbahçe’nin önde basmasını, hızlı ve organize ataklarla çıkmasını engelledi. Nitekim, ilk yarıda önce Moubandje’nin, sonra Tjaniç’in vuruşlarını kaleci Altay önledi. Halil’in şutu kılpayı dışarı çıktı.

Haberin Devamı

Oysa Fenerbahçe, duran toptan kazandığı golün dışında, ilk yarıyı yarım pozisyon bulamadan tamamladı. Hem de kalesinde büyük tehlikeler yaşayarak...
İrfan Can’ın hakkını yemişiz. Sahada dursa, kalitesi yeter... Oynadığında zaten sonucu değiştiriyor. Özellikle ilk yarıda çok arandı. Mert Hakan, Galatasaray maçının çok gerisinde kaldı.

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter

Bitmedi, Osayi Samuel‘in kanadından Göztepe çok geldi. Bu pozisyonlarda Rossi hiç dönmedi, savunmaya hiç yardım etmedi. Serdar Dursun topla hiç buluşamadı. Ferdi, kişisel oyun merakından çok top kaybetti.

Fenerbahçe belki de erken golü de bulunca, “Nasıl olsa kazanırım” anlayışına kapıldı. Ancak kaleci Altay’ın çıkardığı iki top olmasa, ilk yarı sonunda soyunma odasına yenik giden taraf olurdu.

İkinci yarıda fazla değişen birşey olmadı. Sahada durgun Fenerbahçe karşısında, diri Göztepe vardı. Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlandı ama ilk yarıda olduğu gibi Göztepe’ye “bol keseden” pozisyon da vermedi.

Maçın başından sonuna kadar “canavar” gibi oynayan, sahanın her yerini dolaşan, her tehlikeyi büyümeden bastıran adeta “deli danalar” gibi dolaşan, daha doğrusu “canını dişine takıp koşan” Crespo vardı.
Bu nasıl bir kondisyon, bu nasıl bir yürek, bu nasıl bir takımdaşlık duygusu... Nerede bir topa müdahale gerekiyorsa, savunmada, hücumda, orta alanda; her yerde Crespo vardı...

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter

Fenerbahçe’nin penaltısını kullanmak için topu eline alan Valencia’nın, seyircinin isteği üzerine topu Arda‘ya bırakması, çarpıcı bir “Abilik” örneğiydi.
Göztepe 9 maçtır kaybediyordu. Fenerbahçe yenilgisi ile bu seri 10 maça çıktı. Yazık... Koca Göztepe takımı, “dönülmez akşamın ufkunda” gibi...

Tıpkı geçen hafta Galatasaray maçında olduğu gibi Fenerbahçe’nin en iyi maçlarından biri değildi. Ama Fenerbahçe kazanmayı alışkanlık haline getirdi. Biraz kımıldaması bile kazanması için yetiyor. Göztepe maçı da kımıldayarak kazandığı maçlardan biri oldu.

MESUT AYDIN KALE - 'ARDA'YI 30 DAKİKA İZLEMEK ARTIK YETMİYOR

Geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Galatasaray’ı ezici bir üstünlükle yenen Fenerbahçe, dün gece Yeni Malatyaspor’dan sonra ha düştü ha düşecek dediğimiz Göztepe’yi konuk etti.

İsmail Kartal, derbide cezalı duruma düşen İrfan Can Kahveci’nin yerine, ilk 11’e Pelkas’ı ekledi. Son 8 maçın 7’sini kazanan sarı-lacivertlilerde artık tribünler ne olursa olsun tam destek halinde… Her maç kapalı gişe...

Haberin Devamı

Maça taraftarın gücünü de arkasına alarak müthiş bir baskıyla başlayan Fenerbahçe, 5. dakikada Serdar Aziz ile öne geçen golü korner atışından buldu. Golden sonra da baskısını sürdüren sarı-lacivertlilerin 2. golü 20. dakikada Miha Zajc’ın müthiş vuruşuyla buldu ama belki de haftanın golü diyeceğimiz bu pozisyon VAR’a takıldı ve ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Sarı-lacivertlilerin baskısını yavaş yavaş kıran konuk ekip Göztepe oyuna ortak oldu. İlk yarıya harikaya başlayan Fenerbahçeli oyuncularının, ‘Ne de olsa kazanırız’ düşüncesi, oyunun hakimiyetini kaybetmesine neden oldu. Üstüne üstlük bir de 31. dakikada Pelkas sakatlanınca, ileri uçtaki hücum çeşitliliği iyice azaldı. Szalai’yi, Pelkas’ın yerine oyuna dahil oldu, İsmail Kartal, Ferdi’yi sol öne geçti.
Maçın belki de kırılma noktası diyebileceğimiz 41. dakikada Göztepeli Tijanic’in yüzde yüzlük gol şutunu Altay kornere çeldi. Sarı-lacivertliler müthiş başladıkları ilk yarıyı kötü bitirdi.

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter

İkinci yarıya da ilk yarıdaki kadar etkili başlayamayan Fenerbahçe ileride çoğalamadı, hücumda üretkenlik gösteremedi. Fenerbahçe’de İrfan Can’ın yokluğu çok hissediliyordu.

Haberin Devamı

Tribünler “Arda Güler” diye seslenirken, maçın 67. dakikasında İsmail Kartal kötü gidişata ‘dur’ diyecek hamleyi yaptı. Serdar Aziz, Serdar Dursun ve Mert Hakan'ı kenara alan tecrübeli teknik adam yerine Arda Güler, Valencia ve Berisha'yı oyuna dahil etti. Sol beke tekrardan Ferdi geçti.

Fenerbahçe hücumdaki tüm etkisini kaybetmişken bu değişiklikler hem tribünleri hem de sarı-lacivertleri yeniden canlandırmıştı. Yeniden etkili hücum etmeye başlayan Fenerbahçe, Arda Güler’in harika pasını gole çeviremeyen Rossi’ye yakınırken VAR devreye girdi. Rossi tam bomboş kaleye topu göndereceği sırada arkadan Moubandje’nin yaptığı hareket, ‘bariz gol şansını engelleme’ nedeniyle penaltı olarak değerlendirildi.
Topun başına Valencia geçecekti ancak tribünlerdeki Arda Güler sesleri sonrası Ekvadorlu yıldız topu genç yıldıza bıraktı. Daha 17. yaşında Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin umudu olan Arda, Süper Lig’de 3., takımının da 2. golünü kaydetti. Golden sonra Arda, Göztepe kalesine müthiş bir şut bir de Rossi’ye harika bir pas attı ama Uruguaylı değerlendiremedi.

Fenerbahçe maçı 2-0 kazanırken serisine 3 puan daha yazdırdı. İsmail Kartal son 9 maçında 8 galibiyet alarak gelecek sezon için yönetimin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Ancak bu Fenerbahçe’nin olmazsa olmazı İrfan Can Kahveci bu akşam mumla arandı. Ne zaman Arda Güler oyuna girdi, Fenerbahçe’nin oyun zekası yerine geldi. Bir diğer kırılma noktası ise Altay Bayındır’ın ilk yarıdaki iki kurtarışı.

Arda Güler’e tekrar gelirsek... Artık seni daha ne kadar öveceğiz. Arda’yı 30 dakikada izlemek artık bir sporsever olarak bana yetmiyor. İsmail Hoca eğer Szalai yerine Arda Güler’i alsa oyunu daha erken koparabilirdi.

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter

SENAD OK - ARDA GİRDİ TAKIM RAHATLADI

Hedefleri farklı olsa da iki takım da kazanmak zorunda olduğu maçlara çıkıyordu artık. Derbi zaferi sonrası dolu tribünler önünde sarı-lacivertliler golü erken buldu. Mert Hakan köşe vuruşundan çok iyi kesti, Serdar Aziz sevdiği toplardan birini alınca cezayı 5’te kesti: 1-0.

18’de Altay sahneye çıktı, Moubandje’nin vuruşunu engelledi. 20’de Zajc savunmadan seken topu çok iyi tamamlamasa da başlangıçta ofsayt olduğu için gol iptal edildi. Ardından Pelkas sakatlandı. İrfan da cezalıydı. Bu dakikalardan itibaren bir yaratıcı oyuncu ihtiyacı hissedilmeye başlandı. Arda girene kadar da bu sıkıntı sürdü. 41’de Altay bir kez daha sahneye çıktı ve Tijanic’e gol izni vermedi. Maça sol bekte başlayan Ferdi ilk yarıyı sol önde bitirdi. İkinci yarı başında sağ öndeydi. Son 20 dakika ise tekrar sol beke geçecekti. Bu da İsmail Kartal’ın çözüm arayışını gösteriyordu. Ligde kalma mücadelesi veren Göztepe puan almak için elinden geleni yapıyordu. 60’ta Halil ile bir fırsat daha yakaladı. Bu bölümlerde konuk ekip daha etkiliydi. Bu durumu değiştirmek için İsmail Kartal üç oyuncu birden değiştirek girdi son 20 dakikaya. Bununla beraber oyuncuların yeri de değişti. Oyuna Arda’nın girişi ile sarı-lacivertliler rahatladı. İçeri çevirdiği etkili top sonrası kazılan penaltı atışını 83’te gole çeviren Arda maçı bitirdi: 2-0

Spor yazarları Fenerbahçe-Göztepe maçını değerlendirdi: Hakkını yemişiz Duruşu, kalitesi yeter