Diğer Sporun marka kenti Bursa! 400 milyon liraya yakın yatırım

Sporun marka kenti Bursa! 400 milyon liraya yakın yatırım

15.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Önemli yatırımları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan yeni protokolle, şehre 400 milyon liraya yakın yatırımla yeni spor tesisleri kazandırılacak.

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

Bursa’da sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan yeni protokolle, Bursa’nın 17 ilçesine 400 milyon TL’ye yakın yeni spor tesisleri yapılacak.

Haberin Devamı

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ilçe belediye başkanları, Olimpiyat derecesi bulunan milli sporcu Hatice Kübra İlgün, spor kulüplerinin yönetici ve sporcuları katıldı.

Oyun ciddi bir iştir

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni neslin daha sağlıklı ve donanımlı olmasına yönelik etkinliklerine bir yenisini ekledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Zeka Oyunları Süper Ligi düzenlendi. Bursa’nın 17 ilçesinden toplam 10 bin öğrencinin katıldığı ve üç ay boyunca sürecek organizasyonun finali mayıs ayında Science Expo’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ‘asli görevleri olmamasına rağmen’ konu eğitim olunca, tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti. Aktaş, “Projenin çocuklarımızın kendilerini tanımalarına, beceri, hafıza ve dikkat gelişimlerine büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

En iyisi Hatice Kübra Ülgün

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün olimpiyat madalyalı tekvandocusu Hatice Kübra İlgün, basın, medya, iş dünyası, magazin, dizi, sinema, spor ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren kişi ve markaların halk oylaması ile ödüllendirildiği Türkiye Kristal Küre Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi Kadın Sporcusu’ seçildi.

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ndeki törende ödülünü almak için sahneye çıkan İlgün, “Başarıya giden yolda birçok engelle karşılaşıyoruz ve hep bir mücadele içindeyiz. Mücadeleyi hiç bırakmayız. Bu süreçte hep yanımda olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve spor kulübüne çok teşekkür ediyorum. Bizleri desteklemeye devam edin” dedi.

Bu turnuvanın kaybedeni yok

Yaklaşık 250 bin öğrencinin sporla buluşturulmasının hedeflendiği Büyükşehir Okul Sporları Etkinliği, özel bir turnuvaya da ev sahipliği yaptı. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Mustafakemalpaşa’da eğitim veren özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 100 özel sporcu, turnuvada performans ortaya koydu.

Haberin Devamı

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

BTSO Eğitim Vadisi Abdi Biçen Spor Salonu’nda heyecanlı ve kıran kırana geçen maçlar renkli görüntülere sahne oldu. Turnuva sonunda tüm takımlar şampiyon ilan edilirken, sporcular madalyalarını Büyükşehir Belediyesi Spor İşleri Şube Müdürü Emre Solak’ın elinden aldı.

‘Ne yapsak azdır’

Yapılan her yatırımın Bursa’nın gençleri tarafından en iyi şekilde kullanıldığını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şu ifadeleri kullandı:“Bursa’da devam eden birçok yatırım bulunuyor. 800 milyon TL civarında altyapı yatırımı sürüyor. Ama bunların hepsinin ötesinde gençlerimize ve çocuklarımıza ne yapsak azdır. Biten öğrenci yurtlarımız var. Yeni yapılan öğrenci yurtlarımız var. Gençlik merkezleri, millet kıraathaneleri, millet kütüphaneleriyle geleceğimiz olan yavrularımızı daha nasıl güzelliklerle buluşturabileceğimizin heyecanını taşıyoruz.”

‘Boynumuzun borcu’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise Bursa’nın gençleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bursa’nın en kıymetli şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Bursa’yı yarınlara daha güçlü bir şekilde hazırlamak bizlerin boynunun borcu. O yüzden el ele verip birlikte büyüttüğümüz umutlarımızı daha üst noktalara taşıma adına yeni protokolü imzaladık. 81 ilde olduğu gibi Bursa’nın en ücra köşelerine de en kaliteli hizmeti götürmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geniş kapsamlı protokol

Protokol kapsamında 1000 seyircili spor salonu, kültür ve gençlik merkezi, kamp merkezi, iki adet gençlik kampı, 3 adet yarı olimpik yüzme havuzu, okçuluk hazırlık merkezi, atletizm salonu, spor kompleksleri, yeni gençlik merkezleri, 10 adet butik spor salonu, amatör kulüpleri için 4 nizami futbol sahası, 28 adet mahalle spor tesisi, 100 adet basketbol alanı, tenis kortları, voleybol alanları yapılacak.

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

Çavuşoğlu: Büyük adım

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın gençlik ve spor yatırımları konusunda önemli bir adım attığını ifade etti. Gençlere büyük önem verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, Bursa’nın gençlik ve spor alanlarında birçok yatırım aldığını ve almaya devam edeceğini dile getirdi.
Çavuşoğlu, bu kapsamda katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Bursa Valisi Yakup Canbolat ise ülkenin geleceği olan gençler için hayata geçirilecek olan yatırımların hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

Amatöre dev destek

Bursa’da sporun çıtasını yükseltmek amacıyla her alanda önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine hizmetlerini daha sağlıklı verebilmeleri amacıyla 2 milyon 500 bin TL’lik maddi yardımda bulundu.

Bursa’da sporun tabana yayılması ve her gencin en az bir spor dalıyla ilgilenmesi amacıyla birçok çalışmayı hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kısıtlı imkanlarına rağmen önemli görev üstlenen amatör futbol kulüplerini de desteklemeye devam ediyor.

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki amatör spor kulüplerine yardım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ilçe belediye başkanları, Olimpiyat derecesi bulunan milli sporcu Hatice Kübra İlgün, amatör spor kulüplerinin yönetici ve sporcuları katıldı.
2018 yılında 177 amatör futbol kulübüne toplam 1 milyon 100 bin TL nakdi yardım, 2018-19 ve 2019-20 futbol sezonları için 240 amatör spor kulübünün liglere katılım ücreti olarak 298 bin TL ödeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, son olarak amatör spor kulüplerine toplam 2 milyon 500 bin TL’lik yardımda bulundu.

Amatör kulüplere saha kazandırılması ve malzeme desteği gibi konularda başrolü üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Bursa’daki spor kulüplerine sadece 2021’de 1434 adet araç tahsisi yaptı. 

Ayrıca kulüplere malzeme desteği kapsamında bugüne kadar 5 bin 850 adet maç forması, 6 bin yağmurluk, 5 bin 850 maç şortu, 6 bin antrenman yeleği, 5 bin 850 maç tozluğu, 6 bin futbol topu, 6 bin antrenman tişörtü, 500 kaleci eldiveni, 6 bin antrenman şortu, 500 malzeme çantası, 6 bin antrenman çorabı, 6 bin tekmelik, 6 bin antrenman eşofman takımı dağıtımı yapıldı.

‘Büyükşehir yanınızda’

Futbol gibi popüler olmayan spor branşlarındaki kulüplere daha fazla maddi destek sağladıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, karate gibi diğer branşların da gelişmesi için her zaman kulüplerin yanında olduklarını ifade etti.

Sporcuların ve kulüplerin başarılarının katlanarak artmasını arzuladıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa sanayisi, tarımı, doğasıyla meşhur oluduğu gibi şampiyon Bursaspor’un da şehridir. İnşallah önümüzde kongremiz var. Bu sene ligde kalıyoruz. Bursaspor’u eski başarılarına ulaşmış şekilde tekrar herkese göstereceğiz. Kulüplerimizin renkleri farklı olabilir ama bizler yeşil-beyaza gönül vermiş şehiriz. Ortak paydamız Bursaspor’dur. Kulüplerimize tekrar başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘Bu şehre değer katmaya çalışıyoruz’

Bursa’da sporun tabana yayılması ve gençlerin en az bir spor branşıyla uğraşması için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine de desteklerini sürdürüyor.

Spor tesislerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, temeli 2019’da atılan Namık Kemal Spor Kulübü hizmet binasını düzenlenen törenle hizmete açtı. Pandemi dolayısıyla açılışı sarkan hizmet binası, kulübe daha nitelikli faaliyetler yapma imkanı sunacak. 320 metrekare oturum alanına sahip bina, iki kattan oluşurken toplam kullanım alanı 640 metrekare. Binada, kulüp yönetim odası, lokal, soyunma odaları ve duş birimleri, spor salonu ve çok amaçlı salon yer alıyor.

Sporun marka kenti Bursa 400 milyon liraya yakın yatırım

Açıkış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki sene önce tamamlanan binayı pandemi sebebiyle yeni hizmete alabildiklerini söyledi. İdari binanın ardından kulübe halı saha yapılacağının da müjdesini veren Başkan Aktaş şöyle devam etti:
“Bu şehre ve ülkeye değer katmaya çalışıyoruz. Önceki dönem Belediye Başkanımız Recep Altepe döneminde kamulaştırılması yapılan yerle alakalı kulübümüzün istek ve talepleri oldu. Güzel mekanı kulübümüze kazandırmak bize nasip oldu. Bu binaları sadece spor için değil, dostların buluşabilmesi için de yapıyoruz. Amacına ulaşacağına inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş ve protokol tarafından kurdele kesimiyle tesis hizmete açıldı. Namık Kemal Spor Kulübü Başkanı Yedikardeş, desteklerinden dolayı Başkan Aktaş ve protokol üyelerine plaket takdim etti.

Franck Ribéry’nin Marsilya’daki en iyi anları

Yazarlar