Voleybol Stanford Üniversitesi'ni kazandı, Fenerbahçe'den ayrıldı! 'Deplasman yollarında ders çalıştım'

Stanford Üniversitesi'ni kazandı, Fenerbahçe'den ayrıldı! 'Deplasman yollarında ders çalıştım'

12.06.2023 - 11:05 | Son Güncellenme:

Misli.com Sultanlar Ligi'nde Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Opet'ye yıldız voleybolcu eğitim hayatı nedeniyle sarı-lacivertlilerden ayrıldı.

Stanford Üniversitesini kazandı, Fenerbahçeden ayrıldı Deplasman yollarında ders çalıştım

2022-2023 sezonunu Spor Toto Şampiyonlar Kupası ve Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonluklarıyla tamamlayan Fenerbahçe Opet, 2023-2024 sezonunun kadro yapılanmasına devam ediyor. Sarı-lacivertlilerde yıldız isim eğitim hayatı nedeniyle kulübe veda etti.

Haberin Devamı

YENİ BAŞANTRENÖR BELLİ OLDU
Fenerbahçe Opet'in yeni başantrenörü Novara'dan ayrılan Stefano Lavarini oldu. Sarı-lacievrtli kulüp İtalyan Başantrenör Stefano Lavarini'yi resmen duyurdu. Fenerbahçe açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, yeni sezon yapılanması kapsamında İtalyan Başantrenör Stefano Lavarini ile anlaşma sağlamıştır

FENERBAHÇE'DE AYRILIKLAR PEŞ PEŞE
Terzic dışında Fenerbahçe'de voleybolculardan da ayrılıklar yaşandı. Sarı-lacivertli ekip, Macris Carneiro, Anna Lazareva, Hristina Vuchkova, İpar Özay Kurt ve Beliz Başkır ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Stanford Üniversitesini kazandı, Fenerbahçeden ayrıldı Deplasman yollarında ders çalıştım

İPAR: "DEPLASMAN YOLLARINDA DERS ÇALIŞTIM"
Fenerbahçe'nin genç voleybolcuysu İpar Kurt, dünyanın akademik olarak en önemli üniversiteleri arasında bulunan Stanford Üniversitesi’nden kabul aldı. Kulüp televizyonuna konuşan Kurt şunları söyledi: Fenerbahçe’nin her yaş grubunda oynadım diyebilirim. A Takım sürecine değinecek olursak da ablalarım, arkadaşlarım hepsi yardımcı oldu. Eğitimi devam ettirmem konusunda hep desteklediler. Deplasmanlara gittiğimizde ben yolda ders çalışırdım. Ama her ne olursa olsun hepsi bana destek oldu.

Haberin Devamı

"DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİNE GİDİYORUM"
Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında gösterilen Stanford’da hem voleybol hem de eğitim hayatını sürdürecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu ifade eden İpar Kurt, “Çok heyecanlıyım çünkü Amerika gibi farklı bir ülkede yaşayacağım. Ailemden, arkadaşlarımdan uzağa gidiyorum. Bu birazcık stresli olacak ama alışma sürecinden sonra her şeyin yoluna gireceğini düşünüyorum. Orada hem voleybol oynayıp hem üniversite okuyacağım. Eğitimin ve voleybolun bir arada olduğu bir yere gidiyorum. Program olarak da çok zengin. Dünyanın en iyi üniversitelerinden birine gidiyorum.

Stanford Üniversitesini kazandı, Fenerbahçeden ayrıldı Deplasman yollarında ders çalıştım

"STANFORD'UN KABUL ORANI DÜŞÜK"
Ayrıca voleybol seviyesi olarak da sürekli final oynamak için çalışan, antrenman yapan bir takım. Hem voleybol hem de okul seviyesinin yüksek olması benim için iyi olacaktır. Ben şu anda liseyi Amerikan Robert Koleji’nde okuyorum, 12. sınıfım ve 1 ay sonra da mezun oluyorum. Lise eğitimimi de Amerika’ya yönelik bir eğitim aldım. Bunun tabii ki çok artısı oldu. Oraya başvuru sürecinde belli kriterleri, belli sınavları var. Ders olarak da ona yönelik dersler aldım. Bu sınavları geçmemde lisede aldığım eğitimin çok büyük bir etkisi var ama Stanford Üniversitesi’nin gerçekten dünya üzerinde kabul oranı en düşük olan üniversite ve eğitim olarak belli kriterleri sağladıktan sonra voleybol hayatıma baktılar ve takımda oynayabileceğime karar verdiler. Bu süreçte eğitim öncelik olarak yer aldı diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"MÜHENDİS OLMAK İSTİYORUM"
“Benim hedefim mühendis olmak. Türkiye’de de kalsam, yurt dışına da gidecek olsam mühendislik okumak istiyordum. Orada da hem mühendislik hem de bu işin PR, tasarım, pazarlama kısmını veren bir bölüm okuyacağım. Benim için iyi olacağını düşünüyorum. Mezun olduktan sonra voleybol oynamayı çok istiyorum.