Milli Takım Stefan Kuntz'u sinirlendiren soru! 'Tamamen yalan'

Stefan Kuntz'u sinirlendiren soru! 'Tamamen yalan'

27.03.2023 - 16:57 | Son Güncellenme:

Ermenistan'ı 2-1 yenerek EURO 2024 Elemeleri'ne galibiyetle başlayan A Milli Takımımız'da teknik direktör Kuntz ve kaleci Mert Günok yarın oynanacak Hırvatistan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntzu sinirlendiren soru Tamamen yalan

EURO 2024 Elemeleri'ne Ermenistan galibiyetiyle 3 puanla başlayan A Milli Takımımız yarın Hırvatistan'la karşılaşacak. Zorlu müsabaka öncesinde teknik direktör Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Toplantıda ilk söz alan başarılı eldiven Mert Günok şöyle konuştu: 

- Pes etmek benim lügatımda hiç olmadı. Hiçbir zaman yeteneklerimden şüphe etmedim. En iyi yerlerde olmak için çalışmalarımı sürdürdüm. Bu bir tercih meselesi, başımızda olan hocaların bizi tercih etmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Ağır bir sakatlık yaşadım. Ondan önce EURO 2020'ye giderken, bir maç haricinde hepsinde ben oynadım. Pandemiden sonra bir yıl ara verildiği için şampiyonada oynama şansı elde edemedim. Bu da içimde ukde kaldı. 

Stefan Kuntzu sinirlendiren soru Tamamen yalan

'HIRVATİSTAN MAÇI FARKLI OLACAK'

- Gittiğimiz ülke açısından da zor olacağını biliyorduk. Ermenistan'ın da bizden daha istekli olması dalgalanmalar yarattı. Şanssız bir golle geriye de düştük ama galip gelmek önemliydi. Ermenistan maçında bazı basit hatalar yaptık, bu tarz hataları Hırvatistan maçında yapmamamız lazım. Hırvatistan maçında farklı bir performans ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'na katılmak için önemli bir maç oynayacağız. Herkesin bunun farkında olduğunu düşünüyorum. Rakibimize saygı duyuyoruz. Yarın bizim için önemli olan galibiyeti almak için elimizden geleni yapacağız.

Haberin Devamı

- Uzun bir süre sonra Bursa'da, Milli Takım olarak oynayacağımız için heyecanlıyız. Tüm çevreden buraya gelecek olan halkımızın bizi çok güzel destekleyeceğini biliyoruz. Yarın bu desteğe gerçekten ihtiyacımız olacak.

- EURO 2024'te, benim de olduğum kadroda, orada olmak istiyoruz."

Alman teknik adamın açıklamaları ise şöyle: 

- Ermenistan konum itibarıyla daha hassastı. Oynadığımız rakip çok değişiklikler yapmıştı. Aynı zamanda da maç başladığında istediğimiz eforu sahaya yansıtamadık. Olumlu görebileceğimiz şey ise maç içinde taktik değişikliğine gidip bundan sonuç alabilmemizdi.

- Biz en büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Yarınki maç da bunun için iyi bir örnek olacak.

'FAVORİ BİZ DEĞİLİZ'

- Karşımızdaki rakip, Hırvatistan, dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Bireysel performansları çok yüksek ve oyunu domine etmeyi seven bir takım. Favori takım biz değiliz.

Haberin Devamı

- Kasım ayında 3'lü savunmayla oynadığımızda Çağlar da kadrodaydı. Çalışmıştık ama sahaya yansıtmakta zorluk çekmiş olabiliriz. İlk devrede eksiğimiz futboldaki temel ihtiyaçlardı. İsteğinizi sahaya yansıtmadığınızda kaçlı savunma olduğu fark etmiyor. Futbolun temel ilkelerini yapamadıkça hangi sistemle oynadığınızın bir önemi yok.

'RAMAZAN'A SAYGI DUYUYORUM'

'Oruçlu oyuncuları kadrosuna almıyor' şeklindeki iddialara Kuntz şöyle yanıt verdi: "Ramazan ayına saygı duyuyorum. Kesinlikle bu nedenle oyuncuları kadroya alıp almama gibi bir şey yok. Bunlar tamamen dedikodu. Bütün kararlarımızı oyuncuların performanslarına göre veriyoruz. Aslında bu soru beni biraz düşündürüyor. Bu tarz durumların, bilhassa sosyal medya üzerinden hem bizim işimizi hem de sizin işinizi ne kadar zorlaştırdığını gösteren bir durum. Bu yüzde yüz bir yalandır! Ama Ermenistan maçından sonra da bana soruldu. Şimdi bir Hırvat gazeteci soruyor." 

Stefan Kuntzu sinirlendiren soru Tamamen yalan

"HIRVATİSTAN'IN GALLER MAÇINI BAZ ALMIYORUZ"

- Hırvatistan'ın son yıllardaki performansını biliyoruz. Biz hazırlıklarımızı Hırvatistan'ı bildiğimiz şekliyle yapıyoruz ve son dakika taçtan gelen bir golle 1-1 sona eren Galler maçını baz almıyoruz.

Haberin Devamı

"ABDÜLKERİM OYNAYABİLECEK SEVİYEDEYSE BURADA OLMALIYDI"

- Biz kamp için pazar günü toplandık ve 4 günlük sürenin 3 gününü hastanede geçirdi. Nöroloji bölümündeki doktor hanım bize bir rapor gönderdi ve biraz dinlenmesi gerektiğini ve iki haftalık bir tedavi süresi olacağını belirtti. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Biz hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Dünkü Bakü maçında oynamasına şaşırmadım değil. Oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi bizim için daha iyi olabilirdi."

Stefan Kuntzu sinirlendiren soru Tamamen yalan