Milli Takım Stefan Kuntz'u yerden yere vurdular: Utanç verici! Kara gece

Stefan Kuntz'u yerden yere vurdular: Utanç verici! Kara gece

23.09.2022 - 10:31 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonuca rağmen A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükseldi. Lüksemburg beraberliği başta Alman basını olmak üzere Avrupa'da geniş yankı bulurken A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz büyük eleştiri topladı.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta A Milli Takımımız ile Lüksemburg karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'ndaki mücadelede A Milli Takımımız 3 kez geriye düşmesine rağmen karşılaşmadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve UEFA Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükselme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

STEFAN KUNTZ'TAN 4 DEĞİŞİKLİK

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup beşinci maçında Lüksemburg'u konuk eden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Litvanya karşılaşmasına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Kuntz, Litvanya maçında ilk 11'de yer alan Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan ve Serdar Dursun'un, yerine Uğurcan Çakır, Eren Elmalı, Orkun Kökçü ve Enes Ünal'a ilk 11'de şans verdi.

Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Eren Elmalı, Orkun Kökçü, Ferdi Kadıoğlu, Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu ve Enes Ünal ilk 11'iyle çıktı.

Haberin Devamı

Milli takımda hafif sakatlığı bulunan Merih Demiral maç kadrosunda yer almadı.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

İSMAİL YÜKSEK PERFORMANSIYLA ALKIŞ TOPLADI

Heyecan dolu karşılaşmanın 81'inci dakikasında A Milli Futbol Takımı'nda İsmail Yüksek oyuna dahil oldu. Genç oyuncu ilk kez A Milli Futbol Takımı formasını giyme başarısı gösterdi. Kritik mücadelenin 87'nci dakikasında Zeki Çelik'in pasında topla buluşan İsmail Yüksek ceza sahası yayı üzerinden düzgün bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi. A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızı ilk maçında gol atma başarısı gösterdi.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

ULUSLAR B LİGİ'NE YÜKSELDİK

Bu sonuçla birlikte gruptaki 5. maçında 13 puana yükselen Milli Takımımımız, yeniden B Ligi'ne yükselmeyi 1 maç kala garantiledi. Milli Takımımız ayrıca grup lideri olarak UEFA EURO 2024 playofflarına katılma hakkı da kazandı.

Grup ikincisi Lüksemburg ise puanını 8 yaptı.

A Milli Takımımız, C Ligi'ndeki son maçını Faroe Adaları'yla deplasmanda oynayacak. Lüksemburg ise Litvanya'yı ağırlayacak.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

KUNTZ'A BÜYÜK ELEŞTİRİ: UTANÇ! KARA GECE

Haberin Devamı

A Milli Takım'ın Lüksemburg beraberliği hayal kırıklığı yaratırken özellikle Alman basını Stefan Kuntz'a ağır eleştirilerde bulundu. Lüksemburg beraberliği için "Utanç ve Kara gece' gibi ifadeler kullanıldı.

İşte Avrupa basınında Türkiye-Lüksemburg maçının yansımaları...

ALMANLAR YERDEN YERE VURDU

Almanya'dan Bild, "Lüksemburg karşısında Kuntz'un utancı" başlığını kullandı. Haberde "Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye, Lüksemburg'a karşı utanç verici bir şekilde 3-3 berabere kaldı. İsmail Yüksek, Türkiye'yi kurtardı." denildi.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

Kicker Derisi "Türkiye'nin attığı üç gol Lüksemburg'a karşı yaşanacak mahcubiyeti engelledi" başlığını okuyucularına aktardı. Haberin detayında "Uluslar Ligi'nin beşinci haftasında Türkiye, Lüksemburg'u Fatih Terim Stadı'nda ağırladı. B Ligi'ne yükselmek için sadece bir puana ihtiyaçları olduğu için teknik direktör Stefan Kuntz'un takımı için önemli bir maçtı. Mütevazı Lüksemburg'a karşı favori olan Türkiye kıl payı kurtuldu." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

Almanya'dan Sport1 "Kuntz için utanç" başlığıyla Türkiye-Lüksemburg maçının yansımalarını okuyucularına aktardı. Sport1'de yer alan haberin ayrıntılarında "UEFA Uluslar Ligi C Ligi'nde Türkiye, teknik direktör Stefan Kuntz ile Lüksemburg'a karşı kara bir akşam yaşadı. Tam bir utancı önleyen gol ise son dakikalarda geldi." sözleri kullanıldı.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

LUKSEMBURG'TA BÜYÜK SEVİNÇ! BERABERLİĞE ÜZÜLDÜLER

Türkiye-Lüksemburg maçı özellikle Lüksemburg basınının da geniş yankı buldu. Türkiye beraberliği Lüksemburg cephesini üzerken "İsmail Yüksek, Lüksemburg'un zaferini önledi" ifadelerine yer verildi.

Tageblatt sitesi "Deplasman galibiyetine birkaç dakika kalmıştı" başlığını kullandı. Haberde "Lüksemburg Milli Futbol Takımı Perşembe akşamı Türkiye'de deplasmanda aldığı galibiyeti kıl payı kaçırdı." denildi.

RTL sitesi "Lüksemburg, Türkiye'de iyi oynadı ama İsmail Yüksek'in golü zaferi engelledi" başlığını kullandı. Haberin detayında "Kızıl Aslanlar, güçlü bir performansın ardından Türkiye'de 3-3'lük bir beraberliğe razı olmak zorunda kaldı." ifadelerine yer verildi.

Stefan Kuntzu yerden yere vurdular: Utanç verici Kara gece

Le Quoditien sitesi "Lüksemburg, Türkiye'de yenilgiden korktu" başlığını kullandı. Haberde "İstanbul'da üç kez öne geçen Kızıl Aslanlar her defasında Türkiye'den cevap aldı. Türkiye'ye karşı en son 50 yıl önce kazanan Lüksemburg bu tarihten sonra Türkiye'den ilk kez puan alma başarısı gösterdi" ifadelerine yer verildi.