Milli Takım Stefan Kuntz'un tercihi testi geçemedi! Milli Takım'da eski taktik geri dönüyor

Stefan Kuntz'un tercihi testi geçemedi! Milli Takım'da eski taktik geri dönüyor

27.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, Ermenistan deplasmanında kazansa da üçlü savunma ilk yarıda ciddi arızalar verdi. Erivan’da ikinci devre dörtlüye dönen Stefan Kuntz, Hırvatistan’la yarın oynanacak zorlu karşılaşmada bu diziliş ve sistemi kullanacak, risk almayacak.

Stefan Kuntzun tercihi testi geçemedi Milli Takımda eski taktik geri dönüyor

EURO 2024 elemelerine galibiyetle giriş yapan A Milli Takımımız, Ermenistan deplasmanında oldukça zorlandı. Üçlü savunma hattı ile maça başlayan ay-yıldızlı ekip tempolu oynayamadı ve savunmada da açıklar verdi.

Haberin Devamı

Bu boşluklardan birini değerlendirip öne geçen Ermenistan karşısında galibiyet sistem ve oyuncu değişiklikleri ile geldi. Teknik heyetin son Dünya Kupası’nı üçüncü bitiren, yarın Bursa’da konuk edeceğiz Hırvatistan karşısında ikinci yarıdaki diziliş ve sistemi kullanacağı belirlendi.

Stefan Kuntzun tercihi testi geçemedi Milli Takımda eski taktik geri dönüyor

Buna göre dörtlü savunmanın önünde Salih Özcan görev yapacak. Orkun ve Hakan da iki yönlü oynayacak. Salih’in savunma önündeki görevi kritik olacak. Genç oyuncu hem hücuma çıkış hem de defansın yükünü hafifletme konusunda önemli görevler üstlenecek.

Stefan Kuntz ve ekibi kritik maç öncesi ‘sabır’ vurgusu yapıyor. Galler’e 90+3’te yediği golle puan kaptıran Hırvatistan’ın bize karşı ofansif bir planla oynaması bekleniyor. Bu durum rakip defansta daha fazla boşluk bulabileceğimize de işaret ediyor.

Haberin Devamı

BİR MAÇTAN DAHA FAZLASI

Son dönemdeki skorlar sebebiyle takımda bir kırılganlık var. Bunu aşmanın en önemli yolu da maç kazanmak. Oyun beklentilerin altında kalsa da Ermenistan maçının kazanılması takımın moralini ve özgüvenini yükseltti. Olası bir puan kaybı Hırvatistan maçı öncesi tedirginliği artıracaktı. Bu nedenle Hırvatistan maçı öncesi hedef içeride mutlak kazanmak. Bu gerçekleşirse arka arkaya iki maçın kazanılması, Hırvatların bir puanda kalması takımı daha da havaya sokacak.

Stefan Kuntzun tercihi testi geçemedi Milli Takımda eski taktik geri dönüyor

ÇAĞLAR'DAN ÜÇLÜ İTİRAFI

Çağlar Söyüncü, Ermenistan karşısında ilk yarıda üçlü savunma oynarken zorlandıklarını itiraf etti. Erivan’da 90 dakika sahada kalan başarılı stoper, “Üçlü savunma biraz sıkıntılı, çünkü yeterince çalışma zamanımız yoktu. Bana göre kişisel olarak bir problem yaşamadık. Devre arasında Merih ve Cenk abi çıktı ama bu değişiklikler tamamen taktikseldi. Ermenistan karşısında mutlaka kazanmak istiyorduk. İyi futbol oynamadık ama hedefimize ulaştık” diye konuştu.

ABDÜLKERİM BARDAKCI GERÇEĞİ

Abdülkerim Bardakçı’nın şiddetli baş ağrısı şikayeti nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkarılması polemik konusu oldu. Abdülkerim baş ağrısı yüzünden kadrodan çıkarılmasına anlam veremediğini belirtirken, A Milli Takım’ın teknik patronu Kuntz, iki hafta süreceği belirtilen nörolojik takip nedeniyle Abdülkerim’i kadrodan çıkardıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Milli Takım doktorları ile Galatasaray sağlık ekibinin kadrodan çıkarılma kararından önce Abdülkerim’in sağlık durumuyla ilgili iletişime geçtikleri belirlendi. Doktorların kendi aralarında durumu değerlendirdikleri ve daha sonra Abdülkerim konusunda bir karara varıldığı öğrenildi.

Stefan Kuntzun tercihi testi geçemedi Milli Takımda eski taktik geri dönüyor

"RAKİBİ ANALİZ EDEMEDİK"

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Ermenistan karşısında sergilenen futbolun beklentilerin çok uzağında kalmasıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Rakibi analiz etme konusunda sıkıntı yaşadıklarını vurgu yapan Hakan, “Zor maç olacağını biliyorduk. Hem fiziksel hem de mental açıdan zor bir maç oynadık. Rakibi analiz edemedik. Hocaları değişti, takım değişti. Rakibi incelemek için fazla alternatif yoktu. Biz yine de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Evet iyi futbol oynamadık ama kazanmak çok önemliydi” dedi.

Almanya’da gelecek yaz düzenlenecek finallere mutlaka katılmak istediklerini dile getiren Hakan Çalhanoğlu, “Ermenistan maçında ilk adımı atmak istiyorduk. Sonlara doğru iyi mücadele ettik ve maçı kazanmayı başardık. Almanya’daki finallere gidersek bence kesinlikle ev sahibi gibi olacağız. Hırvatistan’a saygı duyuyoruz. İyi oyunculara sahipler. En iyi şekilde maça odaklanacağız. Inter’den takım arkadaşım Brozovic’le konuştum, biraz hasta kendisi. Eski takım arkadaşım Perisic’i de göreceğim için mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzun tercihi testi geçemedi Milli Takımda eski taktik geri dönüyor

HAKEM İSVEÇLİ EKBERG

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Türkiye ile Hırvatistan arasında yarın Bursa’da oynanacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg yönetecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak karşılaşmada Ekberg’in yardımcılıklarını Fredrik Klyver ve Niklas Nyberg yapacak. 38 yaşındaki Andreas Ekberg, milli takımlar ve kulüpler düzeyinde kariyerinde ilk kez Türk ekibinin maçında düdük çalacak.