Galatasaray Süper Kupa finali öncesi ilginç istatistik! Galatasaray, Fenerbahçe'ye kaleyi göstermedi

Süper Kupa finali öncesi ilginç istatistik! Galatasaray, Fenerbahçe'ye kaleyi göstermedi

28.12.2023 - 08:45 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun iki devi yarın akşam Suudi Arabistan'da Süper Kupa için kozlarını paylaşacak. Final öncesi Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye istatistiki anlamda üstünlüğü göze çarpıyor.

Süper Kupa finali öncesi ilginç istatistik Galatasaray, Fenerbahçeye kaleyi göstermedi

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park’ta yarın saat 20.45’te Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

EZELİ REKABETTE 19. FARKLI STAT

Galatasaray ve Fenerbahçe, 398 maçın sığdığı rekabette 18 ayrı statta karşılaştı. Ezeli rakipler; İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has, Manisa 19 Mayıs ve Antalya statlarında sahaya çıktı. Rekabette Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu 19. farklı stat olacak.

FİNALLERE ASLAN DAMGASI

İki ezeli rakip daha önce Süper Kupa’da 3 kez karşılaştı. Sarı-Kırmızılılar 2012 ve 2013’teki maçları kazanırken, 2014’teki mücadele ise golsüz sona erdi ve Sarı- Lacivertliler penaltı atışlarıyla kupaya uzandı. Süper Kupa’da 2-1 önde olan Aslan, 2012’deki Süper Final’de de ezeli rakibinin sahasında lig şampiyonluğuna ulaşmanın gururunu yaşadı. İki takım ayrıca 2016’daki Türkiye Kupası Finali’nde de karşı karşıya geldi ve burada da son gülen Galatasaray oldu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN 3 MAÇTIR İSABETLİ ŞUTU YOK

Galatasaray, son 7 sezonda ezeli rakibiyle Kadıköy’de oynadığı 7 maçta ise sadece 1 yenilgi aldı. Deplasmandan 3 galibiyet 3 beraberlik çıkaran Sarı-kırmızılılar, son 4 sezonun 3’ünde ise ikili averajda üstünlüğü elde etmeyi başardı. Bu sezon da son haftaya puan eşitliğiyle girilmesi durumunda Cim Bom, kendi evinde şampiyonluğa yakın taraf olacak. Ayrıca Galatasaray, kupa finali öncesi Fenerbahçe ile oynadığı son 3 maçta gol yemek bir yana, kalesinde şut bile görmedi.

Yazarlar