Samsunspor Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası! Görüşme gerçekleşti

Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası! Görüşme gerçekleşti

26.09.2023 - 14:42 | Son Güncellenme:

Kariyerinde son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın için Süper Lig ekibi devreye girdi ve ilk görüşme gerçekleştirildi.

Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası Görüşme gerçekleşti

Beşiktaş ile 2020-2021 sezonunda unutulmaz bir şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın aynı yıl siyah-beyazlılarla Türkiye Kupası sevinci de yaşamıştı. Beşiktaş'la çifte kupa sevinci yaşayan Sergen Yalçın 2021-2022 sezonunda siyah-beyazlılardan ayrılmış ve yerine Önder Karaveli getirilmişti. Beşiktaş sonrası gelen teklifleri değerlendirmeye almayan Sergen Yalçın için Süper Lig ekibi devreye girdi ve ilk görüşme gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'LA UNUTULMAZ ŞAMPİYONLUK

2019-2020 sezonuna Beşiktaş, Abdullah Avcı yönetiminde başlamıştı. Dönemin Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Avcı'ya emanet ettiği futbol takımın başarısı sonuçlar almış ve Avcı ile sezon ortasında yollar ayrılmıştı. Ahmet Nur Çebi'nin başkan seçilmesinin ardından yeni yönetim Sergen Yalçın'ı göreve getirdi. Abdullah Avcı ile ligde 18 maçta 6 mağlubiyet 3 beraberlik ve 9 galibiyet alan Beşiktaş hem UEFA Avrupa Ligi hem Türkiye Kupası'nda yoluna devam edememişti. Sergen Yalçın'ın göreve gelmesiyle toparlanan siyah-beyazlılar, 15 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak yeni sezon öncesi rakiplerine net mesaj verdi.

Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası Görüşme gerçekleşti

2020-2021 sezonuna Sergen Yalçın yönetiminde giren Beşiktaş, genç teknik adamla unutulmaz bir sezon geçirdi. 40 maçlı fikstürde 26 galibiyet 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Beşiktaş, sezonu ezeli rakibi Galatasaray'ın 1 gol önünde averajla şampiyon tamamladı. Beşiktaş ayrıca Türkiye Kupası'nı da müzesine götürdü. Sergen Yalçın ile yollar 2021-2022 sezonunda ayrıldı ve Önder Karaveli, Beşiktaş ile Süper Kupa'yı kazanma sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ SONRASI GÖREV YAPMADI

Sergen Yalçın, Beşiktaş kariyerinin ardından aldığı resmi teklifleri değerlendirmedi. Sergen Yalçın'ın son olarak Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü ile anlaşma sağladığı iddia edilmişti. Sonrasında Neftçi Bakü yönetimiyle yapılan görüşme olumsuz sonuçlanmıştı. Maddi konuların yanı sıra Avrupa kupaları ve ligdeki hedefler için yapılan fikir alışverişinden sonuç çıkmayınca Yalçın, Neftçi Bakü'yü değerlendirmeye almadı.

SAMSUNSPOR'DAN SERGEN YALÇIN HAMLESİ

Sergen Yalçın sahalara geri dönmeye hazırlanıyor. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Bu sezon yükseldiği Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Samsunspor, Sergen Yalçın ile görüşme gerçekleştirdi. Habere göre  Samsunspor, Hüseyin Eroğlu ile yolları ayırmayı düşünüyor. Sergen Yalçın temel hedef. Samsunspor'un Sergen Yalçın dışında iki adayı da olduğu belirtildi.

Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası Görüşme gerçekleşti

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARNESİ

Sergen Yalçın, daha önceden Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor ve Yeni Malatyaspor'da teknik direktörlük yaptı. Son olarak Beşiktaş'ta görev alan 50 yaşındaki çalıştırıcı 2020-21 sezonunda Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda zafere ulaştı.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK PUAN ORTALAMASI BEŞİKTAŞ'TA

Teknik direktörlük kariyerime 2013-2014 sezonunda Gaziantepspor ile başlayan Sergen Yalçın, Güney ekibinde gösterdiği performansla beğeni toplamıştı. Sergen Yalçın, 16 maç başında kaldığı Gaziantepspor ile maç başına 1.69'luk puan ortalaması tutturdu.

2014-2015 sezonunda Sivasspor'da görev yapan Sergen Yalçın, 38 maçta 1.42'lik puan ortalaması yakaladı. 2015-2016'da sadece 3 maçlığına Gaziantepspor'un başına geçen Sergen Yalçın, 1.33'lük puan ortalaması elde etti.

2016-2017 sezonunda Kayserispor'un teknik direktörlüğünü üstlenen Sergen Yalçın, sarı-kırmızılı ekibin başında 17 maç yer aldı ve 1.18'lik puan ortalaması yakaladı.

Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası Görüşme gerçekleşti

2017-2018 sezonunda formasını da giydiği Esklşehirspor'un başına geçen Sergen Yalçın 6 maçta 0.50'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük puan ortalamasını elde etti. Aynı sezon Konyaspor'da görev yapan Sergen Yalçın, 10 maçta 1.50'lik puan ortalamasıyla yine dikkat çeken performanslarından birine imza attı.

Haberin Devamı

2018-2019 sezonunda Alanyaspor ile yeniden kariyerinde yükselişe geçen Sergen Yalçın, Akdeniz temsilcisinin başında çıktığı 24 karşılaşmada 1.33'lük puan ortalaması yakaladı. 

2019-2020 sezonunda Yeni Malatyaspor'a geçiş yapan Sergen Yalçın 21 maçta elde ettiği 1.51'lik puan ortalamasıyla Beşiktaş'ın teknik direktörlüğne giden yolu açtı. Aynı sezon Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne getirilen Yalçın, Kara Kartal'ın başında 79 resmi müsabakada yer aldı ve 1.84 ile kariyerinin en yüksek puan ortalamasını yakaladı.

Süper Lig ekibinden Sergen Yalçın bombası Görüşme gerçekleşti