Basaksehir Süper Lig ekibine Alman talip! Görüşmeler başladı

Süper Lig ekibine Alman talip! Görüşmeler başladı

20.03.2023 - 19:46 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe'nin Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen tarafından satın alınması, Türkiye'de ilk yabancı yatırımcı anlaşması olmuştu. Göztepe'nin ardından bu kez Süper Lig'den bir kulübe, Almanya'dan bir şirketin talip olduğu iddia edildi.

Süper Lig ekibine Alman talip Görüşmeler başladı

Türkiye'de kulüplerin yurt dışından yatırımcı alma süreci hızlanmaya başladı. Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe'nin yüzde 70'lik hissesinin Danimarka şirketi Sport Republic'e satılmasının ardından, bu kez Süper Lig'den bir kulübe talip çıktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchendgladbach'ın da yatırımcısı olan şirketin, Spor Toto Süper Lig ekibiyle görüşmelerine başladığı iddia edildi.

İLK KULÜP GÖZTEPE OLDU

İzmir temsilcisi Göztepe, Türk futbolunda ilk yabancı yatırım alan kulüp olarak tarihe geçti. Sarı-kırmızılıların yüzde 70'lik hissesi Danimarka merkezli şirket Sport Republic tarafından satın alındı.

BAŞAKŞEHİR'E ALMAN TALİP

Ajansspor'un haberine göre; Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen ve son dönemde Avrupa kupalarında düzenli olarak boy gösteren Başakşehir'in kapısını Almanlar çaldı.

Şirket bünyesindeki Medipol Başakşehir Futbol Kulübü için resmi teklifin geldiği vurgulandı. Bundesliga temsilcisi Borussia Mönchendgladbach'ın da yatırımcısı olduğu şirketin, Başakşehir'in yüzde 40'lık hissesini satın almak istediği belirtildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A GELDİLER

Alman şirketinin yetkililerinin hafta sonunda İstanbul'a geldiği kaydedildi. Yatırımcı şirketin kurmaylarının, Başakşehir yöneticileri ile görüşmelerde bulunduğu belirtildi.