Galatasaray Süper Lig şampiyonu Galatasaray'dan dev transfer hamlesi! 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

Süper Lig şampiyonu Galatasaray'dan dev transfer hamlesi! 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

31.05.2023 - 18:40 | Son Güncellenme:

Erden Timur ve Okan Buruk'un ortak hamleleri sonrası transferde büyük başarı yakalayan Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon adına çalışmalarına hız verdi. Devler Ligi'nde gruplara kalmak isteyen sarı-kırmızılıların gündemine 42 milyon euroluk sol bekin geldiği öğrenildi.

Süper Lig şampiyonu Galatasaraydan dev transfer hamlesi 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray'da gözlerin transfer çalışmalarına çevrildiği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılarda kurmayların çok sayıda bölgeye takviye yapacağı, sol bek için önemli bir yıldızla görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin transfer gündemine gelen başarılı sol bek için geçtiğimiz dönemlerde ödenen 42 milyon euroluk bonservis bedeli dikkat çekti. Sarı-kırmızılıların bu transfer için gözden çıkardığı rakam netlik kazandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

OKAN BURUK'UN HAYALİ GERÇEK OLDU

Galatasaray'ın efsane futbolcuları arasında yer alan Okan Buruk, teknik direktör olarak sarı-kırmızılıların başındaki ilk sezonunda Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştı. Okan Buruk, 30 yıl önce futbolcu olarak aynı tarihte Galatasaray'daki ilk lig zaferini yaşadığı gün, yine Ankara'da bu kez hoca olarak bu gururu yaşadı.

Ankaragücü'nü deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray, sahasında oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesi şampiyonluğa ulaşırken Süper Lig'de 23. kez bu sevinci yaşamış oldu. Sarı-kırmızılılar, 2017-18 ve 2018-19'da peş peşe elde ettiği 2 şampiyonluğun ardından yeniden şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonu Galatasaraydan dev transfer hamlesi 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

DEVLER LİGİ'NDE KURA ÇEKİM TARİHİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yolculuğuna 2. ön eleme turundan başlayacak. Sarı-kırmızılıların bu turdaki rakibi 21 Haziran'daki kura çekiminde netlik kazanacak. Galatasaray ilk maçını 25-26 Temmuz, rövanş müsabakasını ise 1-2 Ağustos tarihleri arasında oynayacak. Sarı-kırmızılıların Devler Ligi'nde gruplara kalması adına önce 3. Tur ardından da Play-Off'taki rakiplerini elemesi gerekecek.

GUERREIRO İDDİALARI GÜNDEMDEYDİ

Adekugbe ile yola devam etmeyecek olan Galatasaray'ın Dortmund'tan ayrılan Raphael Guerreiro ile ilgilendiği iddia edilmişti. Borussia Dortmund'la olan sözleşmesi sona eren ve takımdan gözyaşlarıyla ayrılan Portekizli oyuncu için resmi temasların kurudulduğu belirtilmişti.

Süper Lig şampiyonu Galatasaraydan dev transfer hamlesi 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

Sol bekte birkaç yıl boyunca garanti bir yıldız futbolcuyla yoluna devam etmek isteyen sarı-kırmızılıların bu transferde yalnız olmadığı kaydedildi. Borussia Dortmund'da yıllık 3 milyon 500 bin euro kazanan Portekizli sol bekin son sözleşmelerinden birini yapacağı için yüksek bir gelir beklentisi içinde olduğu vurgulandı.

G.SARAY'IN HEDEFİ ANGELINO

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray, geçtiğimiz sezonu Hoffenheim'da kiralık olarak geçiren RB Leipzig'in 26 yaşındaki İspanyol sol beki Angelino'yu gündemine aldı. Bundesliga'da 33 maçta forma giyen ve 10 asist üreten Angelino için sarı-kırmızılıların RB Leipzig ile yakın zamanda görüşmelere başlamasının beklendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonu Galatasaraydan dev transfer hamlesi 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

Galatasaray'ın Angelino transferini satın alma opsiyolu kiralık şeklinde gerçekleştirmek istediği belirtildi. Sarı-kırmızılı takımın transfer komitesinin en az 5 milyon euroyu gözden çıkardığı aktarıldı.

BONSERVİSİNE 42 MİLYON EURO

Deportivo altyapısında futbola başlayan Angelino daha sonra 4 milyon 500 bin euro karşılığında Manchester City'e transfer oldu. Tecrübeli sol bek New York City, Girona, Mallorca ve NAC Breda'da kiralık olarak forma giydi. İspanyol sol bek, 2018 yılında 5 milyon 500 bin euro bedelle PSV Eindhoven'ın yolunu tuttu.

Süper Lig şampiyonu Galatasaraydan dev transfer hamlesi 42 milyon euroluk sol bek ısrarı

Manchester City'nin 12 milyon euro bedelle bir yıl sonra transfer ettiği Angelino, sezonun ikinci yarısında RB Leipzig'e kiralandı. Bundesliga temsilcisi, 26 yaşındaki sol bekin bonservisi için 18 milyon euro ödedi.

Haberin Devamı

Yazarlar