Diğer Süper Lig yarışında Bodrumspor 'Varım' dedi

Süper Lig yarışında Bodrumspor 'Varım' dedi

21.09.2023 - 13:25 | Son Güncellenme:

Zorlu Sakarya deplasmanından da galibiyetle dönen ve 10 puana ulaşan Bodrum Futbol Kulübü’nü değerlendiren Bülent Buda, Fatih Tanfer ve Mehmet Demirtaş ‘‘Takım bütünlüğünle müthiş mücadele örneği sergiliyor. Yaptıkları işe saygısı üst düzey futbolcu ordusu alkışı sonuna kadar hak ediyor’’ dedi.

Süper Lig yarışında Bodrumspor Varım dedi

KANATLANDILAR! 

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bodrum’dan üşenmeden Sakarya tribünlerine gelen 5 Halikarnaslı, tutkulu taraftarları kutluyor ve de kucaklıyorum. O berbat zeminde yakınmadan, vazgeçmeden yarışan genç adamları yanaklarından öpüyorum. Takım bütünlüğünle müthiş mücadele örneği sergileyen ve sergilediği oyunun niteliğiyle örtüşen, yaptıkları işe saygısı üst düzey bir futbolcu ordusu. Topun elde edildiği, kazanıldığı yerde, yönünü hızla karşı kaleye çeviren ve de gole uzanan kramponları harekete geçiren bir yapısal evrimin uygulayıcıları. Oyuncularındaki yarışçı karekterinin yanı sıra tribün baskısına da aldırmadan skora, kazanmaya koşan genç adamlar. Ey Bodrumlular, vazgeçin şu Siesta keyfinden. Bu güzel takımı izlemek için tribünleri doldurun. Skorun oluşturduğu coşkuyla yazıda unutkanlıklar oluyor. O aşamada izlediğimiz güzelliklerin baş mimarlarını ıskalıyoruz. İsmet Taşdemir ile yoldaşlarına kucak dolusu teşekkürler.
İyi ki varlar..

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bodrumspor, çok zorlu Sakarya deplasmanından 3 puanla döndü. Süper Lig yarışında Bodrumspor da "Varım" dedi. Bodrum maçın başından itibaren canlı atak ve önemlisi disiplinli oyun anlayışıyla sahadaydı. Rakibine önde baskı yaptı. Sakarya’nın ağır ve tek hamlelik stoperleri Rotman ve Erdi’yi hataya zorladılar. Gökdeniz, Celal, Burak ile pozisyonlar buldular. Maç boyunca tüm oyuncular terinin son damlasına kadar mücadele etti. Kaleci Souza, defans dörtlüsü Üzeyir, Ondrej Celustka, Ali ve Cenk hatasız oynadılar. Celustka ve Ali’nin defans merkezinde sezgi ve pozisyon bilgileri çok iyiydi. Hava toplarında hata yapmadılar. Üzeyir, eski formuna kavuşuyor. İlk golde yaptığı asistle ben buradayım dedi. Muhammed Gönülaçar, sezon başından itibaren en iyi oyununu oynadı. Musa Muhammed’in ikinci yarıda oyuna dahil olması takıma büyük güç kattı. Burak, süratli ve etkiliydi. Görevini iyi yaptı. 66 ve 68. dakikada iki şutu gol olmadı. Samet, enerjik ve mücadele gücü yüksekti. 90+5’deki Gökdeniz’e yaptığı asist ile alkışı sonuna kadar hak etti. Hücumda Gökdeniz ve Celal’e ilaveten Kenan Özer’in de takıma dönmesi Bodrumspor’un gücünü artırdı. Maçın ritmini 90 dakika boyunca istedikleri gibi ayarladılar. Zirve yarışına katıldılar.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Geçen sezon Play Off finali oynayıp, Süper Lig’e yükselme şansını elinden kaçıran Bodrum FK, geride kalan 5 maçta kalesine 1 kez açarken 10 puanla 3. sırada zirve yarışında bende varım diyor. Özellikle yeni transferlerin uyum süreci ve sakat oyuncuların takıma geri dönmesiyle mücadele yönünden güçleri arttığı bir gerçek. Geçmiş sezonda olduğu gibi yavaş yavaş keyif vermeye başladılar. Her golden sonra kulübeyle bütünleşen futbolcuların gerçekten takım oldukları bir kez daha ortaya çıktı. Kim oynarsa oynasın hiç fark etmeden, sonradan oyuna dahil olanlar bile kalpten her şeyini ortaya koyuyor. Başta futbolcular olmak üzere teknik heyeti ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu takım bu sezon öyle ya da böyle bir üst ligi sonuna kadar hak ediyor. Ancak rehavete kapılmamaları en büyük arzumuz. İçeride ve de dışarıda maç maç düşünüp gereğini yapmalıdırlar. Nasıl olsa biz bu işi hallettik, zirveye yakınınz havasına girilirse sonucu hüsran olur. Çok çalışıp hedefe ulaşmak için ayağınızdan ve elinizden ne gelirse ortaya koyun ki sizleri Süper Lig’e uğurlayalım. Bunu başaracak güce sahipsiniz. Yolunuz açık olsun.

Haberin Devamı

YENİLGİSİZ DÖNMEK DE BAŞARIDIR! 

Bülent Buda: İlk 30 dakikada 3 gollük girişim. Öne geçme olasılığı yüksek. İlk ikisinde Kaan Konak’ın skor üreten soluyla yoklamalarında Giresun kalecisi başarılı. Üçüncüsü Kerim Frei net. Kaleciyle karşı karşıya final dokunuşu kötü. 35. dakikadan sonra ve ikinci yarının uzun bölümünde ev sahibi Giresun, gollük girişimlerine ivme kattı. Lakin o evrede ya vuruşlar kötü ya da Alperen iyi savunuyordu kalesini. İzleyeni coşkuya taşıyan hızlı ve de tempolu arayışlarla gole ya da gollere dönüştürülemeyen girişimlerle akan, giden ikinci yarıydı. Bu bağlamda gerçekçi olmalıyız ikinci yarıda Giresun daha atak, girişimci görünümdeydi. Zor bir dış saha yarışmasıydı. Böyle günlerde gol ya da gollere ulaşım ile rakibin direncini kırabiliyorsanız sorunu çözdünüz demektir. Yine de eşitlikle biten oyuna iki puan kaybedilmiş değil kazanılmış bir puan olarak da niteleyebiliriz.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa FK, Giresun deplasmanında maçın başında oyunun hakimiydi. Fiziksel, mental ve taktiksel açından maça hazırdı. Takım alanını savundu ve temposu yüksekti. Önde baskı yaptı, en önemlisi doğru alan paylaşımı ile sahanın hakimiydi. İlk 25 dakikada Giresunspor akın bile yapamadı. Giresun’un genç oyuncularının temaslı ve enerjik oyunu Manisa FK’nın hızını kesti. İlerleyen dakikalarda özellikle orta saha sorunlu bölgeydi. Turgay ve Burak oyun ritmini tutturamadı. Hücumda Jetmir Topalli ile Kerim istenilen etkinlikte değildi. Ancak kaptan Kaan oyunun her bölümünde duran toplarda atılan şutlarda hep varlık gösterdi. 43 ve 45+2. dakikada iki mutlak gol kaçırdı.

İkinci yarıda takım halinde fizik mücadelede yetersizdiler. Osman Zeki Korkmaz, ikinci yarıda bu eksiklikleri gördü ve değişiklikler yaptı. Özellikle Demba Diallo oyuna hız kattı ancak bu sefer Giresun kalecisi Ertan’ı geçemediler. Manisa FK’da bu maçta kaleci Alperen, Ayberk ve kaptan Kaan’ı çok beğendim. Deplasmanda alınan 1 puan önemlidir ancak şampiyonluk yarışında deplasmanlardan ekstra galibiyetler alınması şarttır diye düşünüyorum.

Mehmet Demirtaş: Manisa FK, Giresun’da bizleri şaşırttı. Rakibi biraz hafife aldıklarını da söyleyebiliriz... Mücadelenin ve direncin yüksek olduğu bir maç olduğu kesin. Giresunspor dersine iyi çalışmış. Manisa FK’nın hızını kesecek, pozisyon üretmelerine izin vermemek üzerine sahaya çıktığı bir gerçek. Bunu maçın ilk yarısında başaramasalarda özellikle ikinci yarıda başardılar diyebiliriz. İlk yarıda topa sahip olan, oynayan, pas yapan, hücum yapmaya çalışan Manisaspor iki net pozisyondan yararlanamadı. Hovardaca harcadığı pozisyonlarda başarılı olabilseydi rakibininde gardını daha ilk yarıdan düşÜrecekti. Ama olmadı. İkinci yarıda madalyon tersine döndü. Giresunspor önce oyunu dengeledi, ardında topun kontrolünü ele aldı. Manisa kalesinde pozisyonlar aradı. Manisa FK’nın, son 5 dakikada yakaladığı iki net pozisyona Erkan geçit vermedi. Sonuç olarak baktığımızda deplasmandan 1 puan da olsa eli boş dönmemek kazançtır. İnanıyoruz ki Osman Zeki hoca bu maçtan dersler çıkarmış ve öğrencilerinin rehavete kapılmaması için çalışmalara başlamıştır bile.

Yazarlar