Süper Lig Süper Lig'de özlem bitiyor, yeni sezon başlıyor!

Süper Lig'de özlem bitiyor, yeni sezon başlıyor!

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sporseverlerin futbol özlemi bugün Trendyol Süper Lig’de yeni sezonun başlamasıyla sona erecek. Son şampiyon Galatasaray yaz döneminin en iddialı transferlerini gerçekleştirirken, Fenerbahçe de kupa özlemine nokta koymak için yıldızlar topluluğu bir kadro kurdu.

Süper Ligde özlem bitiyor, yeni sezon başlıyor

Futbolseverlerin hasreti bugün sona erecek. Galatasaray’ın şampiyonluğuyla sona eren Süper Lig’de 66. sezon bugünkü Trabzonspor-Antalyaspor maçıyla başlayacak. Ligin ilk yarısı 25 Aralık’ta sona erecek. İkinci devresi 5 Ocak’ta açılacak olan sezon 19 Mayıs 2024’te tamamlanacak. 20 takımın şampiyonluk için ter dökeceği sezonda son 4 sırayı alan takım Trendyol 1. Lig’e düşecek.

Haberin Devamı

Sezonun ilk büyük maçı son şampiyon Galatasaray ile Trabzonspor arasında 2. haftada oynanacak. Futbolseverler ilk derbisini ise 9. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılacak maçla izleyecek. 26 Haziran’da başlayan birinci transfer ve tescil dönemi, 15 Eylül’de sona erecek. Ara transfer olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi ise 11 Ocak 2024’te başlayıp 9 Şubat 2024’te tamamlanacak.

Sporseverler yeni sezonda birçok yıldızı da takip etme fırsatı bulacak. Transfer dönemine adeta damga vuran Galatasaray son şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Mauro Icardi’nin bonservisini alırken, Wilfried Zaha, Kerem Demirbay, Angelino, Cedric Bakambu, Tete ve Halil Dervişoğlu gibi yıldızları da kadrosuna katmayı başardı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk hasretine nokta koymak isteyen Fenerbahçe de transfer dönemini hızlı geçiren bir başka takım. Sarı-lacivertliler, Szymanski, Becao, Mert Müldür, Dzeko, Ryan Kent, Djiku, Tadic ile Umut Nayir’i kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti. Üç büyüklerde yaz dönemini en sessiz geçiren takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar Masuaku’nun bonservisini alırken, Onana, Emrecan Bulut, Ante Rebic ve Amartey’i renklerine bağladı. Ligin en renkli kulübü Adana Demirspor da iddialı bir kadro kurdu. Gravillon, M’Baye Niang, Dorukhan Toköz, Nani, Manev takviyeleri ile güçlendi.

Süper Ligde özlem bitiyor, yeni sezon başlıyor

Haberin Devamı

HAKEM 29'DAN 25'E DÜŞTÜ

Yeni adı Trendyol Süper Lig olan 2023-2024 futbol sezonunda görev yapacak hakemler TFF tarafından belirlendi. Önceki sezonda 29 olan sayı, bu sezon 25 olarak açıklandı. Yeni listede yer alan 15 hakem, Avrupa ve dünyadaki organizasyonlarda hiç görev almadı. FIFA kokartlı 10 hakem ise yurt dışında 135 maçta düdük çaldı. Halil Umut Meler 43, Mete Kalkavan 33, Arda Kardeşler 17, Yaşar Kemal Uğurlu 11, Abdulkadir Bitigen 9, Atilla Karaoğlan 8, Ümit Öztürk 6, Zorbay Küçük 4, Erkan Özdamar 3 ve Burak Şeker 1 müsabaka yönetti. Üst liglerde göreve başlama tarihlerine bakıldığında en tecrübeli hakem ise 2010 yılından bu yana düdük çalan Mete Kalkavan oldu.

Haberin Devamı

EN FAZLA KAPASİTE ATATÜRK OLİMPİYAT'TA

Trendyol Süper Lig’deki 20 takım, maçlarını 20 statta oynayacak. Yeni sezonda lig müsabakaları 12 şehirdeki statlarda gerçekleştirilecek. Ligde İstanbul’dan 8, Antalya’dan 2, Adana, Ankara, Gaziantep, Samsun, Rize, Hatay, Kayseri, Konya, Sivas ve Trabzon’dan da birer takım mücadele edecek.

En fazla seyirci kapasitesine sahip statların başında Fatih Karagümrük’ün iç saha maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı geliyor. Olimpiyat Stadı’nda 74 bin 753 koltuk bulunuyor. En az koltuk kapasitesine sahip stat ise İstanbul’daki Pendik Stadı olacak. Ligin yeni ekibi Pendikspor’un maçlarını oynayacağı stadın 2 bin 500 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Süper Ligde özlem bitiyor, yeni sezon başlıyor

1. LİG DE BAŞLIYOR

Trendyol 1. Lig’de de yeni sezon bugün start alacak. Toplam 14 ilden 18 takımın yer alacağı ligde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Yeni Malatyaspor hakları saklı kalmak kaydıyla mücadele edemeyecek. Sıralamada yer alacak ilk 2 takım doğrudan Süper Lig’e yükselecek. Ligi 3. sırada bitirecek ekip doğrudan play-off finaline yükselecek, 4, 5, 6 ve 7. olan takımlar son bilet için ter dökecek. Ligde son 3 sırada yer alacak ekipler TFF 2. Lig’e düşecek.

Yazarlar