Süper Lig Süper Lig'in yıldızları Afrika Uluslar Kupası yolcusu!

Süper Lig'in yıldızları Afrika Uluslar Kupası yolcusu!

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fildişi Sahili’nde 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası’na Trendyol Süper Lig’den yaklaşık 70 futbolcunun katılması bekleniyor.

Süper Ligin yıldızları Afrika Uluslar Kupası yolcusu

Bu oyuncular milli takımlarından davet almaları halinde uzun bir süre kulüplerinden uzak kalacak. Beşiktaş’ta tam 8 Afrikalı oyuncu var ve Kamerunlu Jean Onana dışında bu isimlerin tamamı büyük olasılıkla ülkelerinden davet alacak. Kartal’ı 6 Afrikalı ile Kayserispor, Çaykur Rizespor, Samsunpor ve İstanbulspor, 5’er oyuncu ile Başakşehir, Hatayspor, Adana Demirspor ve Gaziantep FK takip ediyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Afrikalı oyuncusu bulunmayan Galatasaray’da yeni transferlerden Zaha, Bakambu ve Ziyech kupaya gidecek. Fenerbahçe’de Djiku ve Osayi’nin ülkelerinden davet almasına kesin gözüyle bakılıyor. Fayed’in Mısır kadrosuna çağrılması ise oldukça görünüyor. Trabzonspor’da dört oyuncu Fildişi’ne gidebilir. Trezeguet, Onuachu ve Nicolas Pepe’nin yanı sıra Koita en az dört maçta takımdan uzak kalacak. Adana Demirspor’da ise Belhanda, Akintola, Nongoh, Niang ve Ndiaye davet gelmesi halinde Afrika Uluslar Kupası’nda ülkelerini temsil edecek.