Diğer TAF Başkanı Fatih Çintimar: Güçlüyüz mesajını dünyaya vermeliyiz

TAF Başkanı Fatih Çintimar: Güçlüyüz mesajını dünyaya vermeliyiz

01.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

TAF Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul’da yarın başlayacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde, “Ülkemizin acısı büyük. Ama bu acıdan kurtulabilmek için hayatın devam etmesi gerekiyor. ‘Bu acı içinde bile biz Avrupa’nın en büyük organizasyonunu yapacak kadar güçlüyüz’ mesajını dünyaya vermeliyiz” dedi.

TAF Başkanı Fatih Çintimar: Güçlüyüz mesajını dünyaya vermeliyiz

Startı yarın Ataköy Atletizm Salonu’nda verilecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, MİLLİYET’in sorularını yanıtladı, önemli mesajlar verdi.Startı yarın Ataköy Atletizm Salonu’nda verilecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, MİLLİYET’in sorularını yanıtladı, önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

- Şampiyona öncesi Türk halkı farklı bir psikolojide. Peki sporseverleri nasıl bir organizasyon bekliyor?

“Tabii ki şu anda ülke olarak içinden geçtiğimiz süreç zor, bir o kadar da sıkıntılı. Ülkemizin acısı büyük. Biz bunun farkındayız. Ama bu acıdan kurtulabilmek için de hayatın devam etmesi gerekiyor. Şu anda birinci önceliğimiz tabii ki spor değil, bütün insanların bu işin içinde olması. Benim ailemden sekiz kişi hala gönüllü olarak deprem bölgelerinde çalışıyor. Bir süre ben de oradaydım. Bu organizasyon şu yüzden önemli. ‘Bu acı içinde bile biz Avrupa’nın en büyük organizasyonunu yapacak kadar güçlüyüz’ mesajını vermemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Bakanlarımızın önderliğinde bu mesajı vereceğiz.”

Haberin Devamı

'REKOR TALEP VAR'

- Milli takıma baktığımızda Yasemin Can, Copello gibi tecrübeli isimler de, genç isimler de yer alıyor...

“Bu atmosfer içinde takımdan her şeyi bekliyoruz. Her türlü başarıya ihtiyacımız var. Sporcularımız da bunun bilincinde. Her branşta final koşacağımızı düşünüyoruz. Ama tabii ki yarıştır, sporcunun gününde olması faktörüdür... Şanssızlığımızdan biri çocuklarımız yarışamadı. İptal etmek zorunda kaldığımız organizasyonlar var. Ama bu bir bahane değil. Emine Hatun Tuna’nın ailesini enkaz altından çıkardık. Şevval Ayaz’ı takıma almadık, afet bölgesinde kayıpları vardı. Motivasyon kaybına uğramamaları için takımda yer vermedik. 20 sporcumuzla madalya arayacağız. Ayrıca şunu belirtmem gerekiyor. Şu ana kadar Avrupa Şampiyonalarına akredite olan gazeteci sayısının çok üzerindeyiz. Yeni basın yerleri açmak zorunda kaldık. 30-40 foto muhabiri gelecekken, 400 medya mensubu organizasyonu takip edecek.”

'HEDEFİMİZ PARİS'

- Paris Olimpiyatları’na da az bir zaman kaldı. Bu dev şölen için atletizm adına düşünceleriniz neler?

“Yukarı doğru yükselen bir grafiğimiz var. Avrupa’nın yükselen değerleri içindeyiz şu anda. Ama Paris Olimpiyatları göz açıp kapayıncaya kadar geldi. Bu yüzden planı ona göre yaptık. Birkaç sporcumuz doğrudan olimpiyatları kafasına koyduğu için bu organizasyonda yer almayacak. Paris için tam kadro hazırlıklarımız devam ediyor. Şu anda maratonda bir kotamız var. Diğer branşlarda kota müsabakaları yeni başladı. Her sporcumuz oraya gitmek için çalışacak. Bu organizasyondan sonra yeni bir planlama yapacağız. Çünkü afet bölgelerinde de sporcularımız var. Onlara yeni kamp yerleri belirlememiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

- Organizasyon öncesinde bir mesajınız var mı?

“Lütfen herkes bir bilet alsın, afet bölgesindeki halkımıza destek olalım. İstanbul dünyanın merkezi. Bir kez daha bunu herkese gösterelim. Salonda müzik ya da gösteri olmayacak.”

TAF Başkanı Fatih Çintimar: Güçlüyüz mesajını dünyaya vermeliyiz

'HER BRANŞTA SON 5 YILDA REKOR VAR'

- Her branşta yükselişte olan bir Türkiye var. Peki atletizmde nerelerdeyiz?

“Türk atletizminde bütün branşlardaki rekorlar son beş yılda kırıldı. Bu inanılmaz bir başarıdır. Şu saatten sonra kırılan her bir rekor dünya çapında olacak. Ramil’in, İsmail’in, Yasemin’in rekorunu kırdığınızda zaten başarılı oluyorsunuz. Atletizmde güçlü bir altyapımız da var. Çünkü çok büyük bir kaynağı spora yönlendiren bakanlığımız var. Bizim de görevimiz bunu en iyi şekilde kullanmak.”

Haberin Devamı

'TÜRK ATLETİZMİNE HEP HİZMET EDECEK'

- Yenilenen Ataköy Atletizm Salonu için neler söylemek istersiniz. Bu tesis için yeni şampiyona girişimlerimiz olacak mı?

“2011’de o zamanki bakanımız böyle bir salonu ülkemize kazandırmış. O dönemden itibaren bu salon hiçbir tadilat görmemişti. Şu anda Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da desteğiyle yeniledik salonumuzu. Bu süreç içinde bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu salon biz olsak da olmasak da Türk atletizmine hizmet edecektir. Baktığınız zaman bir saattir yüksek atlama demiri ile uğraşıyoruz. Çünkü çok hassas olmalı. Sporcunun kıyafeti değdiğinde bile düşmeli.”

'YARDIMA GELEN ÜLKELERİ UNUTMADIK'

- Bakanımızın da söylediği gibi ‘Türkiye tercih edilen bir ülke’ oldu mu sizce de?

“Bizce de öyle. Avrupa Kros Şampiyonası’nı da biz düzenleyeceğiz. Tarihimizde ilk defa aldığımız bir organizasyon. Bu şu yüzden de önemli. Tüm dünyaya ‘Biz ne yaşarsak yaşayalım, güçlüyüz ve en iyi organizasyonu yapabiliriz’ mesajı da veriyoruz. Afet bölgelerine yardıma gelen ülkelerle ilgili de salonda bir çalışmamız var. Türkiye haritasının içine yaptığımız hilalde her ülkenin bayrakları olacak. Böylece yardıma gelen ülkeleri de unutmadığımızı göstereceğiz.”

Haberin Devamı

TAF Başkanı Fatih Çintimar: Güçlüyüz mesajını dünyaya vermeliyiz

'ACIDA, KEDERDE BİRLİKTEYİZ'

- Bilet gelirlerini afetzedelere bağışlayacaksınız...

Buradan elde edilecek bilet gelirleri ki şu anda 1 milyon lirayı aştı. Bu gelirimizi bölgedeki depremzedelere sunmak için AFAD’a bağışlamayı taahhüt ettik. Avrupa Atletizm Birliği de her satılan biletten bir euro bağışta bulunacak. Bu da bizim için güzel bir şey. Ayrıca sattığımız her bilet için bir defne fidanı dikeceğiz. Bunu İstanbul’a yapmayı planlıyorduk. Fakat organizasyondan sonra deprem bölgelerinden herhangi bir ilimize dikmeyi uygun gördük.”

- Dünyanın en büyük afetlerinden birinin ardından Türkiye’nin tek yürek olması adına neler söylemek istersiniz?

“Biz Kurtuluş Savaşı’nı 12-13 yaşında çocuklarla kazanmışız. Ne kadar birbirimizle mücadele etsek de acıda, kederde hep birlikteyiz. Acımız olduğu zaman ne etnik köken, ne siyasi görüş bizi bölemez. Bunun için biz ‘Türkiye Tek Yürek’ diyoruz. Bizim sloganımız da bunu destekleyen bir yapı. Biz her zaman güç birliği içinde olacağız. Çünkü hepimizin amacı tek. Bizim sloganımız: “Sarsıldık hepimiz, önemi yok yerin. Şiddeti, yasımız kadar büyük. Acımız çok derin, ama biz ayaktayız.”