Güreş Taha Akgül: Misyonumuz ve görevimiz var!

Taha Akgül: Misyonumuz ve görevimiz var!

18.02.2024 - 21:55 | Son Güncellenme:

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olan Taha Akgül, şampiyonluğu sonrası konuştu.

Taha Akgül: Misyonumuz ve görevimiz var

Romanya'nın başkenti Bükreş'te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, finalde Geno Petriashvili'yi 5-4 mağlup etti ve altın madalya kazandı. Taha Akgül'ün 11'inci kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Haberin Devamı

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taha Akgül, "11'inci şampiyonluğun arkasında çok büyük özveri ve emek var. Maç bitene kadar arkadaşlarımla, eşimle konuşamıyorum, hiçbir şeyden keyif alamıyorum. 10 ve 11 arasında çok bir fark yoktu benim için. Ama ne olursa olsun biz bir şampiyonaya giriyorsak, emek veriyorsak altın madalya ile bitirmek en büyük hedef. Misyonumuz ve görevimiz var. Grekoromen ve serbest takım şampiyon oldu. Kadınlarda ikinci olduk. 3 tane altın madalya aldık, rekor kırdık. Hamdolsun serbest güreş tarihi günlerini yaşıyor. Olimpiyat önemli. Çalışmaya devam. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" sözlerini sarf etti.

Olimpiyatların havasının farklı olduğunu belirten Akgül, "Aynı rakiplerim gelecek ama orada atmosfer çok farklı. Ben tecrübeliyim. Olimpiyat şampiyonluğum ve 3'üncülüğüm var. O atmosferi kaldırabileceğimi düşünüyorum. Yeter ki iyi hazırlanayım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ŞEREF EROĞLU: SERBEST STİL MİLLİ TAKIMIMIZ 31 YIL SONRA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ise, "Şampiyonun, kaptanın başında olduğu takımda neler olduğunu gördük. Ben ona teşekkür ederim.10 silkletin 8'inde madalyaya güreşen bir serbest milli takımı oluşturduk. Bunu birlikte yaptık. Bu ruh çok önemliydi. Artık herkes Türkiye güçlü diye uyumayacak. Şampiyonun bu maçı çok önemliydi. 31 yıl aradan sonra serbest stil milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu" ifadelerini kullandı.

31 SENE SONRA İLK ŞAMPİYONLUK

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki serbest stil müsabakalarının ardından milli takım, 1993'ten sonra ilk kez mutlu sona ulaştı. 115 puan toplayarak şampiyon olan milli takım, 110 puanla 2’nci Gürcistan'ı ve 107 puanla 3'üncü Azerbaycan'ı geçerek ilk sırada yer aldı.

Organizasyonda 2'şer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan ay-yıldızlılar, en son 1993 yılında İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olmuştu.

Şampiyonada 92 kiloda Feyzullah Aktürk ve 125 kiloda Taha Akgül altın; 57 kiloda Muhammet Karavuş ve 74 kiloda Soner Demirtaş gümüş; 86 kiloda Osman Göçen ve 97 kiloda İbrahim Çiftçi, bronz madalyanın sahibi oldu.

Yazarlar