Güreş Taha Akgül'ün üçüncü harikası! Bir kez daha dünya şampiyonu

Taha Akgül'ün üçüncü harikası! Bir kez daha dünya şampiyonu

17.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kiloda mindere çıkan milli sporcumuz, Lkhagvagerel Munkhtur’u yenerek altın madalya kazandı. Taha Akgül kariyerinde dev organizasyonda üçüncü kez mutlu sona ulaştı, göğsümüzü kabarttı.

Taha Akgülün üçüncü harikası Bir kez daha dünya şampiyonu

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası’nın 7. gününde Taha Akgül, serbest stil 125 kilo finalinde Moğol Lkhagvagerel Munkhtur’u yenerek mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Star Arena’daki günün son müsabakasında rakibi karşısında çok iyi bir maç çıkaran milli sporcumuz 6-2’lik skorla minderden galip ayrıldı. Taha, daha önce 2014 ve 2015’te dünya şampiyonu olmuştu.

Yıldız güreşçimiz, Sırbistan’da 2. turda Macar Daniel Ligeti’yi 4-0, çeyrek finalde Kanadalı Amarveer Dhesi’yi 8-2, yarı finalde de bu organizasyonda geçen yıl altını kapan İranlı Amir Zare’yi 4-2 yenmişti. 125 kiloda kürsüyü tamamlayan isimler ise Gürcü Geno Petriashvili ve İranlı Amir Zare oldu. Türkiye, Dünya Güreş Şampiyonası’nda 7. gün sonunda 4 altın ve 3 bronz olmak üzere 7 madalyaya ulaştı.

Öte yandan bugün mindere Soner Demirtaş çıkacak. Milli güreşçi önce repesaj mücadelesi verecek. Bu müsabakayı kazanması halinde bronz madalya için ter dökecek. Elemelerde ise 61 kiloda Süleyman Atlı, 65 kiloda Cavit Acar, 97 kiloda ise Mücahit Çelik finale yükselmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Yazarlar