Diğer Tankut Turnaoğlu: Elit sporcuların yetişmesinde annelerin yeri önemli

Tankut Turnaoğlu: Elit sporcuların yetişmesinde annelerin yeri önemli

01.10.2021 - 10:38 | Son Güncellenme:

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, 67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde Skorer Tv'den Nergis Aşkın'a konuştu.

Tankut Turnaoğlu: Elit sporcuların yetişmesinde annelerin yeri önemli

İşte Turnaoğlu'nun Skorer'e yaptığı özel açıklamalar;

Haberin Devamı

Ben 1967 doğumluyum, 72’den beri bu ödül törenini hatırlıyorum. Son 6 yılda Gillette markası ile beraber bu ödül töreninin sponsorluğunu yapmak, içinde olmak, 67.’ye erişmesine katkıda bulunmak, tabii P&G ve Gillette olarak bizi sonsuz mutlu ediyor. Bir mutlu eden şey daha var; eskiden 10 binlerde olan oy bu birliktelikle, teknolojinin de gelişimi ile şu an 3 milyonlara gelmiş durumda.

Yani çok daha kapsamlı katılımla belki çok daha adil seçimler olabiliyor. Bütün başarılı sporcuları, burada aday olan olmayan ve bu akşam ödül kazanacak herkesi şimdiden tebrik ediyorum. Umarız bu 3 milyon oy veren dışında yine milyonlar bu geceyi takip eder.

Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz. 2012’den beri olimpiyat sporcularına destek veriyoruz. Türkiye’de hatta olimpik anneler projemizi 2013’te açıkladık. 2017’de Tokyo yolunda 34 sporcu ve annesine destek açıkladık. Bunlardan 28’i Tokyo’da yarıştı. Biz burada özellikle anneleri ayrı bir yere koyuyoruz. Çünkü bu elit sporcuların buralara gelmesi çok küçük yaşta spora yönlendirilmesi ile oluyor.

Haberin Devamı

Ancak şunu da söylemek istiyorum bizim olimpik anne projemiz illa çocuğunuzun elit sporcu olup olimpiyata gitmesi anlamı da taşımıyor. 5- 12 yaş arası çocuğuna düzenli spor yaptıran her anne olimpik annedir. Çünkü bu çocuklar hayatta başarılı olabilmenin en önemli adımını sporla tanışarak atıyor olacaklar. Onlara güvensinler ve çocuklarını spora yönlendirsinler.