Diğer Tanrıkulu'nun Filistin sürprizi

Tanrıkulu'nun Filistin sürprizi

20.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına Rio Olimpiyatları Asya Kıtası Elemeleri’ne katıldı, “Filistin’de yaşanan olaylara duyarsız kalmak istemedim. Türk sporculara örnek, Filistin halkına moral olacağım” diye konuştu.

Tanrıkulunun Filistin sürprizi

Türkiye adına kazandığı bir çok madalyası bulunan milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu’nun, başka bir ülke adına mücadele ettiği ortaya çıktı. Eski dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi olan Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları’na kota alabilmek için Filipinler’de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri’ne katıldı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığında müşavir olarak çalışan Bahri Tanrıkulu, 2012 Londra Olimpiyatları’ndan sonra Türk Milli Takımı’nda görev almadığına, bu yüzden Filistin için mücadele hakkı olduğuna dikkat çekti. Elemelerde bronz elde etmesine karşın kota alamadığını belirten sporcu, “Filistin halkına destek olmak istedim. Filistin’e ilk madalyasını kazandırdım. IOC yetkilileri buradaydı. IOC, wild card’ı Filistin’e vermeyi planlıyor. 36 yaşında olimpiyatlara yeniden gideceğim. Böylelikle Türk sporculara örnek, Filistin halkına moral ve gençlerine rol model olacağım” diye konuştu.

Organizasyona izinsiz katılmadığını dile getiren Tanrıkulu, “Filistin adına yarışacağımdan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın bilgisi vardı. Bu konuyu paylaştığımda beni desteklediler ve ‘Sonuna kadar arkandayız’ dediler” dedi.

Haberin Devamı

Bahri Tanrıkulu, Atina Olimpiyatları’nda gümüş, Dünya Şampiyonası’nda altın aldı.