Güreş Tarihi Kırkpınar'da bir ilk! Favoriler şok yaşadı, Cengizhan Şimşek şampiyon oldu

Tarihi Kırkpınar'da bir ilk! Favoriler şok yaşadı, Cengizhan Şimşek şampiyon oldu

03.07.2022 - 20:14 | Son Güncellenme:

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dev heyecan Cengizhan Şimşek ile Mustafa Taş arasında oynanan final maçıyla birlikte sona erdi. Dev finalin ardından Tarihi Kırkpınar'da bir ilk yaşandı. 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Mustafa Taş'ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, başpehlivan oldu. Er Meydanı'ndan başpehlivan çıkan Şimşek'e altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

Tarihi Kırkpınarda bir ilk Favoriler şok yaşadı, Cengizhan Şimşek şampiyon oldu

Edirne'de 661'incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehilvanlık müsabakaları sona erdi. Cengizhan Şimşek ile Mustafa Taş arasındaki dev finalin ardından Kırkpınar'da bir ilk yaşandı. 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Mustafa Taş'ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, başpehlivan oldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

REKOR KIRILDI

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu sezon katılım oldukça yüksek oldu. 2 bin 475 kişinin katılımıyla birlikte Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu düzenlendi. Heyecan dolu müsabakaların ardından büyük sürprizler yaşandı.

İZLEYİCİLER YER BULAMADI

Edirne'de düzenlenen Tarihi Kırkpınar'da bu sezon dışarıdan gelen seyirci de oldukça yüksek oldu. Kentteki otel ve konaklama yerlerinin aylar öncesinden rezervasyonlarının tamamlanmasının ardından güreşleri izlemeye gelen çoğu kişi, konaklamaya yer bulamadı. Otel ve konaklama yerlerinde yer bulamayan güreş severler, cami avluları ve er meydanına yakın alanlarda battaniye üstünde ya da çadır kurarak konakladı.

Tarihi Kırkpınarda bir ilk Favoriler şok yaşadı, Cengizhan Şimşek şampiyon oldu

SON FİNALİSTLERDEN ERKEN VEDA

Haberin Devamı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçtiğimiz yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve son finalist İsmail Koç'un ikinci turda elenmeleri büyük bir sürpriz oldu. 3 altın kemer sahibi Orhan Okulu, 4 altın kemer sahibi Recep Kara ve 2 altın kemer sahibi Mehmet Yeşil Yeşil'in, 3'üncü turda elenmeleri de turnuvada dikkat çekti.

TANSİYON ÇOK YÜKSELDİ

611. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu sene büyük gerilimler de yaşandı. İkinci turda Şaban Yılmaz ile Tanju Gemici arasındaki eşleşmede, hakem heyeti tarafından Şaban Yılmaz'a önce sarı ardından kırmızı kart verildi. Başpehlivan Şaban Yılmaz, hakem heyetinin bu kararına çok sinirlendi ve demirlere tırmandı. Şaban Yılmaz ve sevenlerinin hakem heyetiyle arasına çevik kuvvet polisleri girdi. Tribünlerde bulunan seyircilerin hakem heyetine şişe ve benzeri maddeler fırlatması dikkat çekti.

Tarihi Kırkpınarda bir ilk Favoriler şok yaşadı, Cengizhan Şimşek şampiyon oldu

ŞAMPİYONLAR FİNALE KALAMADI

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bu sene genç pehlivanlar damga vurdu. İsmail Balaban'ın da elenmesiyle birlikte 25 yaşındaki Mustafa Taş ile 26 yaşındaki Cengizhan Şimşek finalde karşı karşıya geldi. Kırkpınar’da yarı finalin sona ermesiyle geçmiş yılların tüm altın kemerli şampiyonları elenmiş oldu.

ZAFER CENGİZHAN ŞİMŞEK'İN

Edirne'de bu yıl 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş ile Cengizhan Şimşek karşı karşıya geldi. Finale Salih Dorum, Faruk Akkoyun, Osman Aynur, Hüseyin Gümüşalan ve Ertuğrul Dağdeviren'i yenerek çıkan Mustafa Taş ile finale Mederes Saltık, Orhan Okulu, Tanju Gemici ve İsmail Balaban'ı yenerek çıkan Cengizhan Şimşek arasındaki maç, karşılıklı hareketlerle geçti.

Haberin Devamı

Güreşin ilerleyen dakikalarında hakem heyeti pasif güreşen ve güreşe katılmayan iki başpehlivana birer ihtar verdi. Normal süresi berabere biten müsabakada puanlamaya geçildi. Puanlama güreşinde Mustafa Taş'ı yenen Cengizhan Şimşek, Kırkpınar'ın bu yılki başpehlivanı oldu.
Başpehlivan Şimşek'e altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

"LANETLİ KEMER" EFSANESİ

Ali Gürbüz'ün ikinci turda Mehmet Yeşil Yeşil'e altın puana giden güreşte yenilerek, altın kemeri akıllara Ahmet Taşçı'nın yaşamış olduğu olayı getirdi. Güreş otoritelerinin "efsane güreşçi" olarak nitelediği Ahmet Taşçı'nın en son 1997 yılında ebedi sahibi olduğu altın kemer, o tarihten sonra her güreşin ardından yeniden Edirne Belediyesinin kasasına dönüyor.

Haberin Devamı

Tarihi Kırkpınarda bir ilk Favoriler şok yaşadı, Cengizhan Şimşek şampiyon oldu

2001 yılındaki 640. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin 3. kez ebedi sahibi olmak için finalde mücadele eden Ahmet Taşçı, Vedat Ergin'le güreşinde hakemlerin kararlarına kızarak güreşi sonlandırmış, rakibinin elini kaldırarak Ergin'i galip ilan etmişti.

Söz konusu müsabakadan hakem hatalarını gerekçe göstererek çekilen Ahmet Taşçı, "O kemer ahlı, kimseye gitmez" diyerek serzenişlerini çeşitli platformlarda dile getirmişti.

Yazarlar