Diğer Tataminin kraliçesi

Tataminin kraliçesi

21.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manchester’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda zirveye çıkan milli tekvandocu İrem Yaman genç yaşına rağmen bir ilki başardı ve Türk spor tarihine adını altın harflerle şimdiden kazımayı başardı.

Tataminin kraliçesi

Gururumuz Nur Tatar Askari’nin ardından İrem Yaman da elde ettiği başarılarla Türk bayrağını göndere çekmeyi başarıyor. İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda tek altınımızı getiren Yaman genç yaşına rağmen kariyerine bir ilki daha sığdırdı.

Haberin Devamı

İkinci kez organizasyonda zirveye çıkan ilk Türk kadın tekvandocu olan İrem Yaman hem altın sevincini hem de kürsüyü kaptırmamanın gururunu bir arada yaşadı. 2018 yılında Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından yılın kadın sporcusu ödülüne layık görülen başarılı sporcu, ayrıca 8 altın madalya kazanarak muhteşem bir başarıya imza atmıştı. Yaman, çıkışının tesadüf olmadığını da İngiltere’de göstermiş oldu.

Milli tekvandocu, elde ettiği birincilikle 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılım yolunda da büyük bir avantaj elde etti. Dünya Şampiyonası’nı Tokyo’nun provası olarak gördüğünü her fırsatta söyleyen Yaman, rakiplerine gözdağı vermeyi başarırken, olimpiyatlarda kürsü için Türk halkının ümitlenmesini sağladı.

Haberin Devamı

Hedef Tokyo

Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ın 100. yıldönümünde altın madalya kazanmanın haklı bir gururunu da yaşayan Yaman, “Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez zirveye çıkarak bir ilki başardım. Ayrıca kürsünün zirvesine 19 Mayıs’ta çıkmak benim için ayrı bir gurur. Tokyo Olimpiyatları öncesi bu tür dereceler beni daha fazla motive ediyor. Tokyo’da alınacak bir altın madalya için ‘neden olmasın’ dememi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Başarının özeti
Dünya Şampiyonu İrem Yaman ınstagram sayfasından yaptığı paylaşımla yakaladığı başarıyı özetledi. Çok yoğun tempoda yaşadıklarının altını çizen milli sporcu, “Başarının tek bir yüzü görünüyor. Ama arkasında olan zorluklardan kimsenin haberi yok. Sakatlıklar, uzun kamp dönemi, yoğun idmanlar ve aileden uzak geçirilen aylar. Bir sürü zorlukları var. Ama inanın kürsünün en üst basamağında olunca tüm acılar, tüm zorluklar geçiyor. İşte diyorum hakettiğim yerdeyim” ifadelerini kullandı.

Yazarlar