Diğer 'Tedavi'si olmayan hasta!

'Tedavi'si olmayan hasta!

24.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aslı Çakır Alptekin, bu kez tedavi için ilaç kullandı. İki kez dopingden ağzı yanan sporcu, çok iyi bilmesine rağmen bunu ne federasyona ne de test için gelen görevlilere bildirdi. Böyle olunca da kaçınılmaz son ortaya çıktı.

Tedavisi olmayan hasta

İki kez doping cezası alan, son cezası CAS tarafından dört yıla düşürülen Aslı Çakır Alptekin, geçen şubat ayında cezası bitti, yine yapacağını yaptı, kendi ipini kendi çekti.

Haberin Devamı

Milli atlet, cezasının bitiminin ardından doping olarak sayılan ilacı tedavi amacıyla kullanır. Ancak bunu Atletizm Federasyonu’na bildirmez. Aslında sporcular, federasyonlarına bildirip, “Tedavi Amacıyla Kullanım İstisnası” çerçevesinde sağlık sorunlarını halledebilmekte... Aslı bunu çok iyi bilmesine rağmen yetkililere bildirmez. Üstelik 16 gün sonra da doping testine girer. Burada da yine durumunu yetkililere aktarmaz. Böyle olunca da çıkacak doping kaçınılmaz olur.

Dopingle ilgili birçok kez sıkıntı yaşayan ve kuralları adeta ezberleyip, yutan bir sporcunun, böyle bir yanlışı nasıl yaptığı merak konusu olurken, üçüncü kez yakalanması da spor yaşamının sonunu getirdi.

Aslı Çakır Alptekin’in önünde artık tek bir seçenek kaldı. Disiplin kurulunun verdiği ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya kalan milli atlet, Tahkim Kurulu’nun kapısını çalacak ve o dönemdeki doktor raporunu ve reçetesini kanıt olarak sunacak.

Haberin Devamı