Futbol Tek başımıza yaptık demeyin

Tek başımıza yaptık demeyin

05.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım devlet desteği ve ödül yönetmeliği ile ilgili eleştirilerine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan cevap geldi.

Tek başımıza yaptık demeyin

Fenerbahçe’nin Avrupa şampiyonluğunu ‘farklı bir başarı’ olarak tanımlayan ve özel desteklemeleri olacağını belirten Kılıç, “Kimse çıkıp da ülke adına bir başarıda, ‘biz bunu tek başımıza yaptık’ diyemez. Siz zaten size verilen imkanlarla bu başarılara ulaşıyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı’nın yeni hizmeti AA Spor Masası’nın ilk konuğu oldu. Kılıç, Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın THY Euroleague şampiyonluğunun ardından kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın, devletten daha fazla destek istediklerine yönelik açıklamalarına istinaden açıklamalarda bulundu, ödül yönetmeliklerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuştu.

Çağatay Kılıç, “Türkiye’nin birçok ilinde basketbol sahaları, potaları desteği veriyoruz. Şu anda güzel bir çalışmayla binin üzerinde potanın Türkiye’nin farklı illerinde kullanımda olduğunu söyleyebilirim. Basketbol Federasyonu ile yakın ilişki içinde, basketbolun daha da gelişmesi, yayılması konusunda yoğun çalışmamız var. 1300’den fazla mahalle tipi halı saha yaptık ve bunların yanında basketbol, voleybol sahaları da yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Ülke kaynağıyla’

Ödül yönetmeliği ile kulüplerin desteklenmesine vurgu yapan Kılıç şöyle devam etti: “Başarıların ödül yönetmeliği çerçevesinde değerlendiriliyor olması yanlış. Bu farklı bir başarıdır. Özel bir takım desteklemeleri olabilir, olacaktır.

Başarıya dönük kulüple ilgili bir çalışma tabii ki yapılacak ama bu başarı, kulübün başarısıdır, ülkenin başarısıdır, milli başarıdır.

Kimse çıkıp da ülke adına elde edilmiş başarıda, ‘biz bunu tek başımıza yaptık’ diyemez. Siz zaten size verilen imkanlarla bu başarılara ulaşıyorsunuz. Ülkenin kaynaklarıyla yapıyorsunuz, kaldı ki Fenerbahçe üzerinden okuyacak olursak; bu başarıdan dolayı şimdi Doğuş Grubu da büyük bir sponsorluk anlaşması imzaladı. ‘Bugüne kadar desteklenmedi’ diye bir şey de yok ama şunu da söyleyemeyiz; devlet her şeyi yapacak, hayır.”

‘Amatöre vergiyi görüşüyoruz’
Bakan Kılıç, spor kamuoyunun üzerinde en çok konuştuğu konulardan amatörler üzerindeki vergi yükünden de bahsetti. Kılıç, “Bu yükün hafifletilmesi ve daha fazla destek verebilmesi için güzel bir çalışma var ortada. Bu hafta tekrar görüşmemiz olacak. Kulüplerimizin yöneticileri bir de kendilerinin muadili olarak Avrupa’daki kulüplerin vergilerinin durumlarına baksınlar. Hep devlet ve hükümet tarafını eleştirmek kolay. ‘Ben istediğim kadar borçlanırım.’ derseniz bu hale geliyorsunuz.”
‘Bu başarı çok farklı’
Avrupa şampiyonu olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın elde ettiği başarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Kılıç şunları söyledi: “Kardeşlerimizi ortaya koymuş olduğu başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Bedensel bir engelin varlığına rağmen aslında dünyada engel olmadığını ortaya koyarak, bunu en üst seviyeye getiriyorlar. Bütün sporcularımızın başarıları değerlidir ama bu arkadaşlarımızın ortaya koyduğu emek, başarı, fedakârlık ve azim çok farklı şekilde değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Biz de onlara elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”