Basketbol ‘Tek kişiyle olmaz’

‘Tek kişiyle olmaz’

27.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zalgiris Kaunas serisinin 4. maçında devleşen ve 16 bin Litvanyalı’nın önünde Fenerbahçe Beko’nun Vitoria biletini almasını sağlayan Bobby Dixon (Ali Muhammed) bu işin bir takım oyunu olduğunu söyledi, “Böylesine büyük bir başarıya tek bir kişiyle ulaşamazsınız” dedi.

‘Tek kişiyle olmaz’

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, sadece Türk Basketbolu’na değil, Avrupa Basketbolu’na da adını altın harflerle yazdırdı, Euroleague çeyrek finalinde Zalgiris Kaunas’ı deplasmandaki iki maçta da devirip durumu 3-1 yaparak, üst üste 5. kez Final Four biletini aldı.

Çok önemli iki eksikle çıktığı Kaunas deplasmanındaki 2. maçta Bobby Dixon adeta şov yaptı. Maça 9’da 9 saha içi isabeti (5 üçlük) ile başlayan ve 24 dakikada 10’da 9 isabetle 25 sayı atıp, 4 asist, 3 top çalmayla maçı tamamlayan yıldız basketbolcu, tüm salonu öylesine büyülemişti ki, Zalgiris taraftarı, 10 denemesinde ilk kez şut kaçırdığında maçı kazanmış gibi sevindi!

Bu müthiş performansı sorduğumuz 36 yaşındaki oyuncu, “İyi günümdeydim, ritmimi erken buldum ve bu da sahaya yansıdı. Ama maçın başında çok iyi savunma yaparak tempoyu ele geçirdiğimizi düşünüyorum. Öyle başlayınca hücumda da işimiz kolaylaştı. Bu atmosferde bunlar tek başına başarılamayacak şeyler. Bütün takım çok iyi mücadele ettik ve coachun söylediklerini yapmaya çalıştık. Bu başarının geleceğine zaten inanıyorduk, aksini hiç düşünmemiştik, sonunda da başardık” dedi.

Haberin Devamı

Final Four için henüz zamanlarının olduğunu ancak orada bulunacak 4 takım gibi şampiyonluğu istdiklerini söyleyen Bobby Dixon kendisine teşekkür mesajları yağdıran taraftarlarına da teşekkür etti.

Final-Four’a özel!
Fenerbahçe Beko’nun Euroleague’de üst üste 5. kez final-four biletini almasından sonra Fenerium’un özel tişörlerini satışa çıkardı. İspanya’da düzenlenecek organizasyon için hazırlanan ve “Sapsarı tribünlerde buluşmak üzere” sloganıyla sarı-lacivertli taraftarların beğenisine sunulan tişörtleri daha ilk günden büyük ilgi gösterildi.