Voleybol Tescilli 'Orta oyuncu' Zehra Güneş! Sezona damga vurdu

Tescilli 'Orta oyuncu' Zehra Güneş! Sezona damga vurdu

13.09.2023 - 14:25 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonu apoeletini takan Filenin Sultanları, Tokyo'da olimpiyat elemeleri için mücadele verecek. Filenin Sultanları'nda Zehra Güneş damga vurmaya devam ediyor.

Tescilli Orta oyuncu Zehra Güneş Sezona damga vurdu

VNL şampiyonluğu sonrası Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkan Filenin Sultanları, Tokyo'da olimpiyat elemeleri için mücadele verecek. Takımda öne çıkan isimlerden olan Zehra Güneş bu sezon ödüllere doymadı.

Haberin Devamı

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDEYİZ
Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. Finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup etmemizin ardından 3.4 puan hanemize yazdırdık. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 384 puanla liderliğini sürdürürken ABD 366 puanla ikinci sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası finalinde yendiği Sırbistan ise 357 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

İLK 2'YE GİREN OLİMPİYAT BİLETİNİ KAPAR
Olimpiyat Elemelerinin oynanmasına 3 gün kaldı. Her takım kendi grubundaki diğer 7 takım ile birer maç oynayacak ve bu maçlar sonunda oluşan sıralama üzerinden her grubun ilk 2 takımı Olimpiyat biletinin sahibi olacak.

Tescilli Orta oyuncu Zehra Güneş Sezona damga vurdu

TESCİLLİ EN İYİ ORTA OYUNCU ZEHRA GÜNEŞ
Zehra Güneş, 2022/2023 sezonunda dört bireysel ödülün sahibi oldu. Güneş, katıldığı turnuvalarda 'En iyi orta oyuncu' ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı

-Dünya Kulüpler Şampiyonası
-Şampiyonlar Ligi
-Milletler Ligi
-Avrupa Şampiyonası

MELISSA VARGAS ÖDÜLE DOYAMADI
Sezonu Çin Ligi'nde açan ve orada şampiyon olan Melissa Vargas, Ocak ayında Fenerbahçe'ye döndü ve Sultanlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı. Filenin Sultanları'nda 2 şampyionluk yaşayan Vargas, turnuvaların vazgeçilmez 'MVP'si oldu.

-Çin Ligi En İyi Yabancı Oyuncu
-Sultanlar Ligi MVP - En İyi Pasör Çaprazı
-Milletler Ligi MVP - En İyi Pasör Çaprazı
-Avrupa Şampiyonası MVP - En İyi Pasör Çaprazı

SULTANLAR ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KUPAYI KAZANABİLİR
Filenin Sultanları bu yaz üçüncü kupasını kazanabilir. Olimpiyat Elemeleri'nde oynayacağımız B Grubu, aynı zamanda Dünya Kupası niteliği taşıyor. Grubu birinci sırada tamamlayan şampiyon olacak.

1973'ten beri düzenlenen ve 1977'den sonra Japonya'nın kalıcı ev sahipliğine geçen Voleybol Dünya Kupası, eski adıyla Grand Prix'nin kurulmasıyla birlikte 1991'den itibaren Olimpiyat kotası veren bir turnuva haline geldi.

Tescilli Orta oyuncu Zehra Güneş Sezona damga vurdu

FIVB, Paris 2024 için kota formatını değiştirmesiyle birlikte eleme gruplarından birininin Japonya ev sahipliğinde düzenlenmesine ve bu grubun birincisinin Dünya Kupası'nı kazanmış sayılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

RÜYA TAKIM OYLAMASI
CEV'in Avrupa Şampiyonası taraftarlar için 'Rüya Takım' anketi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda turnuvanın Rüya Takımı ortaya çıktı. Filenin Sultanları'nda 5 isim kadroda yer aldı.

Pasör Çaprazı: Melissa Vargas
Pasör: Cansu Özbay
Smaçör: Magdalena Stysiak
Smaçör: Ebrar Karakurt
Orta Oyuncu: 🇹🇷Zehra Güneş
Orta Oyuncu: Marina Lubian
Libero: Gizem Örge