Futbol TFF açıkladı! Bölge Karmaları sahaya çıkıyor

TFF açıkladı! Bölge Karmaları sahaya çıkıyor

25.11.2023 - 17:41 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün düzenli olarak gerçekleştirdiği tarama faaliyetleri bu yıl da devam etti. TFF'ye bağlı 14 bölgede, TFF'nin bölge antrenörleri ve antrenör eğitimcileri, 2010 doğumlu profesyonel ve amatör oyuncuları gözlem altına aldı. Ayrıca antrenör eğitimcileri tarafından belirlenen 120 gönüllü antrenör de çalışmalara katkıda bulundu.

TFF açıkladı Bölge Karmaları sahaya çıkıyor

25 Ekim - 24 Kasım tarihleri arasında ülke çapında gerçekleştirilen iki aşamalı tarama neticesinde tespit edilen 1730 oyuncunun verileri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kayıt altına alındı.

Haberin Devamı

Bu futbolculardan 440'ı ise Antalya'nın ev sahipliği yapacağı milli takım seçmelerine katılacak. Bölge antrenörleri, genç milli takım antrenörleri ve antrenör eğitimcilerinin de izleyeceği seçmelerde 11 bölgeden birer, İzmir ve Ankara'dan ikişer, İstanbul'dan ise biri Trakya'yı temsil eden, biri ise tamamıyla amatörlerden oluşan beş takım yer alacak. Her takımda iki kaleci ve 20 oyuncu bulunacak. 29 Kasım'da başlayıp 8 Aralık'a dek sürecek seçmelerde takımlardaki tüm oyuncular forma giyme şansı bulacak.

29-30 Kasım tarihlerinde 1. Grup'ta Ankara (1), İstanbul (1), İzmir (1) ve Trabzon Bölge maçları ile başlayacak organizasyonda, 1-2 Aralık tarihlerinde 2. Grup'ta Ankara (2), İzmir (2), İstanbul (2) ve Antalya bölge maçları oynanacak. 3-4 Aralık'ta 3. Grup'ta Adana, Bursa, Samsun ve İstanbul (3) bölgeleri, 5-6 Aralık'ta 4. Grup'ta İstanbul 4 (Amatör), Malatya, Diyarbakır ve Van bölgeleri ve 7-8 Aralık'ta 5. Grup'ta İstanbul 5 (Trakya), Sakarya, Erzurum ve Kayseri bölgeleri arasında müsabakalar yapılacak.

Haberin Devamı

Karşılaşmalarda öne çıkan isimler belirlendikten sonra da tarama ve izleme faaliyetleri bölge antrenörleri ile genç milli takım antrenörlerinin ortak çalışmalarıyla devam edecek. Sürecin sonunda U14 Milli Takımı için geniş bir oyuncu havuzu oluşturulacak. İlk etapta bu havuzun dışında kalacak potansiyelli oyuncuların gelişimleri de takibe alınacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, Salı günü Antalya'da başlayacak seçmeler öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kısa süre içinde geniş bir coğrafyada titiz bir tarama gerçekleştirildiğini ifade eden Çetin sözlerine şöyle devam etti: "Ülke çapında binlerce çocuğumuzu izledik ve sonunda iyi bir veri tabanı oluşturduk. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzleme faaliyetlerinde TFF bünyesinde çalışan antrenörlerin yanında gönüllü antrenörler de bize destek verdi. Bu projede onları da yanımızda görmek çok kıymetliydi. Profesyonel kulüplerde forma giyen futbolcuların yanında Türkiye'nin futbol piramidinin tabanında çok önemli bir yeri bulunan amatör kulüplerimizdeki oyuncuları da izledik. Antalya'da yapılacak seçmelerde genç milli takım antrenörlerimiz de organizasyona dahil olacak ve U14 Milli Takımı için bir futbolcu havuzu oluşacak. Tabii tarama faaliyetleri bunlarla sınırlı kalmayacak. Bölge antrenörlerimiz tüm yıl boyunca izleme çalışmalarını sürdürecek ve oyuncuların gelişim süreçleri takip edilecek. 14 Milli Takımı, A Milli Takım'a dek uzanan yolda ilk basamak. Bu nedenle ilk adımları doğru atmamız gerekiyor. Başarılı bir organizasyon yaptığımıza inanıyorum."

Haberin Devamı