Futbol TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Kupa açıklaması: Fenerbahçe'den talep geldi

TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Kupa açıklaması: Fenerbahçe'den talep geldi

21.03.2024 - 15:42 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa tarihi hakkında açıklamada bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe'den talep geldiğini ve bunu değerlendirdiklerini söyledi.

TFF Başkanı Büyükekşiden Süper Kupa açıklaması: Fenerbahçeden talep geldi

A Milli Futbol Takımı, yarın özel maçta karşılaşacağı Macaristan mücadelesi için saat 16.00'da Budapeşte'ye gitti. Macaristan yolcuğu öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Gazetecilerin, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak Süper Kupa'nın 6 Nisan tarihine çekildiği iddialarını yalanlayan Büyükekşi, "Şu an gündem milli takımımız. 6 Nisan söz konusu değil, Fenerbahçe'den erteleme ile ilgili bir talep geldi, değerlendiriyoruz" dedi.

Başka bir gazetecinin Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarla ilişkin sorusuna ise Büyükekşi, "Bunlarla ilgili şu an bir şey söylemeyeceğim. Bugün milli maç günü, gündemi farklı bir hale getirmeyelim" sözleriyle yanıtsız bıraktı.

"GENÇ VE İYİ BİR KADROYA SAHİBİZ"

A Milli Takımı'ın Macaristan ve Avusturya ile yapacağı hazırlık maçlarıyla ilgili de konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

"Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da oynanacak olması bize ayrı heyecan veriyor. Kendi evimizde oynayacakmış gibi heyecanlıyız. Türk Milli Takımı Avrupa'nın en genç milli takımıydı. Aramıza katılan 5 yeni futbolcumuz var. Aslında 2032 yılının ana omurgasını oluşturmaya çalıyoruz. Deneyimli bir kadro olacak o zaman. O yüzden yapacağımız bu dostluk maçları ve özel maçlar çok önemli. Çünkü bu takımlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek ve hepsi güçlerini ispat etmiş takımlar. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Macaristan'ı ziyaret etti ve çok önemli dostluk mesajları verildi. Biz de bu dostluk mesajlarını pekiştirmek için Macaristan ile bir maç yapacağız. Milli takımımız maçtan sonra orada kampa devam edecek ve pazartesi günü Avusturya'ya hareket edeceğiz. Salı günü de Avusturya ile bir maç yapıp Türkiye'ye döneceğiz. Biliyorsunuz Haziran ayının ilk günlerinde Polonya ve İtalya ile hazırlık maçı yapacağız. Daha sonra Avrupa Şampiyonası için kamp yerine geçip ilk maçımıza hazırlanacağız. Milli takımımız güzel bir dönem geçiriyor. Teknik direktörümüz Montella bütün maçları yerinde izliyor ve futbolcuları yakından takip ediyor. O yüzden milli takımımıza yeni futbolcular geldi. Can'ın milli takıma katılması bizim için büyük kazanç. Alman Milli Takımı'nı seçme durumu vardı ama bizi tercih etti."

Haberin Devamı

 

Yazarlar