Milli Takım TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bu galibiyet, takıma güveni getirdi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bu galibiyet, takıma güveni getirdi

19.11.2023 - 01:31 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Almanya deplasmanından 3-2'lik galibiyetle ayrılan A Milli Futbol Takımı'nın performansını yorumladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bu galibiyet, takıma güveni getirdi

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya deplasmanından 3-2'lik skorla galip ayrıldığı maçı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takımı kutladığını belirten Mehmet Büyükekşi, "Çok sevinçliyiz, heyecanlıyız ve mutluyuz. 72 yıl sonra gelen bir galibiyet. Gurur verici ve ilklerin gecesi. 72 yıl önce bu stadyumda Almanya'yı yenmişiz, en son 2005'te yenmişiz. İlk gollerini atan Ferdi, Kenan ve Yusuf Sarı. Gerçekten gurur verici. Sayın Cumhurbaşkanımız da aradı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Almanya galibiyetinin takıma güven getirdiğini dile getiren Mehmet Büyükekşi, "Bu galibiyet, takıma güveni getirdi. 3 gün sonra Galler'de bir maçımız var. Bu maçta tarihinde ilk olarak liderlik için gideceğiz. 1 puan aldığımızda lider olarak tamamlayacağız. İnşallah o maçta da galip gelerek tamamlarız. Bu tür önemli maçlar, 2024 Almanya'da olacak, ev sahibi takımı hazırlık maçı da olsa kazanmış olduk. O yüzden öz güven açısından son derece önemli" açıklamasını yaptı.

Mehmet Büyükekşi stadyumdaki taraftarlara da teşekkür etti: "Göreve geldiğimizden beri, 'Almanya'da turnuvaya katılmak bir şey ifade etmez, gruptan çıkmak ve daha ileri hedeflere gitmek lazım' demiştik. İnşallah güzel maçlar çıkarırız burada. Taraftarlarımız alınları açık, dik bir şekilde stadyumu terk ediyorlar. 72 bin seyirci vardı. 50 binden fazlası Türk. Hepsi büyük bir sevinç yaşadı."

Haberin Devamı

Galibiyeti Gazze'deki masumlara hediye eden TFF Başkanı, "Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Hepimizi derinden yaralıyor. Biz de bu galibiyeti, sayın Cumhurbaşkanımıza Filistin konusundaki haklı davamızda desteklerken hediye ediyoruz" dedi.

Mehmet Büyükekşi son olarak, "En büyük Türkiye! Türkiye en güzel şeylere layık" ifadelerini kullandı.

Yazarlar