Süper Lig TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakem kolay yetişmiyor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakem kolay yetişmiyor

06.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, her kulübe eşit ve şeffaf olduklarını savundu, “Hiçbir şeyi saklamadık. Hakemlerimiz herhangi bir şekilde yıpranmasın, çünkü hakem kolay yetişmiyor. Bizim amacımız polemik yaratmak değil, polemikleri bitirmek” dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakem kolay yetişmiyor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Spor’a Süper Lig’deki hakem hataları ve VAR kayıtlarının yayınlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükekşi’nin konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- Bundan önceki VAR kayıtlarında ofsayt varsa çizgi çizildi. Ama burada çizilemedi. Bunun cevabını bekliyordu kamuoyu.

- En iyisi ‘şeffaf olalım’ dedik. Baktık Hollanda ve İngiltere’de bir kereye mahsus yayınlanmış kayıtlar. VAR’ın hakemi çağırdığını herkes duysun istedik.

- Hakemlerimizde kötü niyet yok. Kimsede soru işareti kalmasın, biz şeffafız. Bu şeffaflığı da böyle belirlemiş olduk.

- VAR kayıtları artık paylaşılmayacak. Biz 2 ay önce VAR odasını kulüp başkanlarına, gazetecilerimize açtık. Burası son derece stresli bir yer, doğru karar vermek için hakemlerimiz büyük emek veriyor.

- Hiçbir şeyi saklamadık, görüntüleri ve konuşmaları verdik. Hakemlerimiz herhangi bir şekilde yıpranmasın, çünkü Türkiye’de hakem kolay yetişmiyor. Bizim amacımız polemik yaratmak değil, polemikleri bitirmek.

Haberin Devamı

- Geçtiğimiz senelerde bir iki kulüp üst sıralar için mücadele ediyordu. Bu sene 7 kulübümüz üst sıralar için mücadele ediyor. Kopma olmayınca tabii kulüplerimiz bu konuda daha heyecanlılar.

- Yeni bir uygulama daha başlattık. Uzatma dakikaları tartışılıyordu. AVAR’a görev verdik. Bakın orada da şeffaflık var.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini statta izlemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Türkalp bıraktı

Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp, aktif hakemlik görevini sonlandırdığını duyurdu. VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasına değinen Özgüç Türkalp, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Maçta yaşadığımız talihsiz bir pozisyon, Futbol Kamuoyunu, kulüpleri, TFF Yönetimi Kurulu’nu, MHK’yi, sahadaki hakem arkadaşlarımı telafisi zor bir duruma düşürdü, güven erezyonu yarattı. Yaşanan bu pozisyonun arkasında mesnetsiz sebepler arayanlar olduğu gibi, basit ve acemice bir gerekçesinin olduğu, VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yapılan bu hata şahsımdan kaynaklanmıştır. İnişli çıkışlı bu süreçte yanımda olan herkese, üzerimde emeği olan yöneticilerime şükranlarımı sunuyorum. Aktif hakemlik görevime 04.01.2023 tarihi itibariyle veda ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Haberin Devamı