Futbol TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yayın hakları ve hakem açıklaması! Rakamı duyurdu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yayın hakları ve hakem açıklaması! Rakamı duyurdu

24.06.2022 - 10:19 | Son Güncellenme:

TFF ile mevcut yayıncı kuruluş arasında yayın hakları imza töreni düzenlendi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi anlaşmanın detaylarını ve hakemlik sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden yayın hakları ve hakem açıklaması Rakamı duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu ile uzun yıllardır Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk beIN MEDIA GROUP arasında, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan 2 yıllık uzatma sözleşmesi için bugün imza töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Digiturk CEO'su ve beIN MEDIA GROUP CEO'su Yousef Al-Obaidly'nin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni, Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı.

Törene Futbol Federasyonu Başkan Vekilleri Murat Aksu, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri İdil Karademirlidağ Suher, Talat Papatya ve Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Digiturk temsilcileri katıldı.

YENİ HAKEMLİK SİSTEMİ
"Yeni hakemlik sistemi ve kurullarımızın belirlenmesi hedefimiz var. En doğru ve tarafsız kararları alabilmek için yönetim kurulumuzla çalışmaya devam edeceğiz. beIN Sports ile anlaşmamız hayırlı ve uğurlu olsun. Süper Lig'deki VAR hakemleriyle, saha hakemlerini ayırmak istiyoruz."

Haberin Devamı

"Bildiğiniz üzere genel kurulumuz teveccüh göstererek bizi göreve getirdi. Tüm kulüplerle yaptığımız görüşmelerle yol haritamızı belirledik. Birlikte başaracağız anlayışıyla başladığımız yeni dönemde kaybedecek 1 dakikamız bile yok dedik ve radikal kararlar aldık. Kulüplerimizle ortak noktada buluştuğumuz yabancı kuralı aynen devam etti. 21 yaş altı 3 yabancı oyuncu hakkı gelmesi ve harcama limiti gibi ilk günde 3 karar aldık."

KURULLAR İSTİFALARINI VERDİ
"Kurullarımızın tamamı istifalarını verdi. Herkese emekleri için teşekkür ederim. 1 yılda maksimum verimli olabilmek için oluşturduğumuz yönetim kurulunda görev bölümünü de paylaştık. Tüm kulüplerimiz için hayati önem taşıyan belgelendirme zorunluluğunu 2022-2023 sezonunda da kaldırılması kararını verdik. Alt ligler için rahatlatıcı bir karar oldu. 1 haftalık süreçte yayıncı sorununa da çözüm bulduk. Yaptığımız bir görüşme sonrası anlaşma şartlarını iyileştirerek yayın konusunu sonuçlandırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum."

2.2 MİLYAR TL
Yayın ihalesi sürecini anlatan Büyükekşi, "Bu süreç 7 aydan bu yana devam ediyor. Kulüpler Birliği Vakfı bu sürecin içerisindeydi. Yönetime geldiğimizde anlaşılmış bir rakam vardı. Spor Toto isim hakkı hariç 2 milyar 50 milyon TL'ydi. 2 yıllık anlaşma ve TÜFE / 2 olarak devam edecekti. Kulüpler Birliği Başkanımız Ahmet Ağaoğlu da ifade etmişti. Biz mutabığız, size yetki veriyoruz dediler. Yönetim de bana yetki verdi. Biz rakamın 150 milyon TL yukarı çıkmasını sağladık. 2.2 milyar TL olarak anlaşmaya imza atacağız. Kulüpler Birliği'nin istediği rakamın üzerinde. Biz yeni bir bakışla bu işe soyunuyoruz. Bizimle bu işe giren arkadaşlarımızla el ele vererek çalışmak istiyoruz. Onların Türk futbolunu desteklemesi gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

OBAIDLY: DAHA FAZLA ÜLKEDE YAYINLANMASINI İSTİYORUZ
beIN Media Group ve Digiturk'ün CEO'su Yousef Al-Obaidly ise: "İki tarafın da çalışmak için yaptığı yaklaşımı gördük Büyükekşi'nin liderliğinde... En iyi şekilde yayınlanması için sadece buradaki insalara değil, yurtdışındaki insanlara da en iyi yayını vermek için çalışacağız. Türk futbolunun dünyanın diğer ülkesindeki marka değerini de artıracağız. 105 ülkede yayınlanıyor, bunu artırmak için elimizden gelenin en iyini yapacağız." dedi.

Haberin Devamı

"Aynı zamanda Türk sporunun ve eğlence sektörünün de gelişmesi için yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bunun da bir parçası olacağımız TFF yönetimiyle çok mutluyuz. Üyelerimize elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Onlara değer veriyoruz. En iyi kaliteyi vererek, orijinal programlar ortaya koyacağız. Maksimum üye sayısına ulaşmak istiyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz. Yeni TFF başkanı, yönetimi, Süper Lig ve TFF 1. Lig ekipleriyle çalışmaktan dolayı heyecanlıyız. Bize gösterdiğiniz güven için teşekkür ederiz."

"TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kaçak yayınlar için önlemler alınacağını söyledi. Bu kararımızda etkili oldu."

Yazarlar