Süper Lig TFF ve Digiturk anlaştı! Yayından 2.2 milyar TL

TFF ve Digiturk anlaştı! Yayından 2.2 milyar TL

25.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu ile Digiturk arasında anlaşma sağlandı, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig yayın hakları için 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan 2 yıllık sözleşme imzalandı.

TFF ve Digiturk anlaştı Yayından 2.2 milyar TL

TFF’nin Riva Tesisleri’nde gerçekleşen törene, TFF Başkan vekilleri Murat Aksu, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, yöneticilerden Müslüm Özmen, Ali Düşmez, İdil Karademirlidağ Suher, Talat Papatya ve Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Digiturk temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

150 milyonluk artış

Törende bir konuşma yapan TFF Başkanı Büyükekşi, “7. günümüz dolarken en önemli adımlarımızdan biri de yayıncı krizine çözüm bulduk. Bu anlaşma, ana gelir kaynaklarımızın büyük bir kısmını, Anadolu kulüplerimiz başta olmak üzere büyük bir gelir kaynağı olacak. İlk anlaşma 2 milyar 50 milyon TL olarak bize geldi. Geldikten sonra bu anlaşmayı 2 milyar 200 milyon TL’ye çıkardık. Dizileri 140 ülkeye, futbolumuzu 105 ülkeye satıyoruz. Bunu arttırmamız lazım” dedi.

‘Hakem sorununu çözmeye adayız’

Bugüne kadar yapılmayan hedefleri gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Yeni planımız, hakem sisteminin değişmesi ve kurullarımızın belirlenmesi. Yıllardır çözülemeyen bir sorunu çözmeye adayız ve bunu birlikte çözmek istiyoruz. Şeffaf, adil, kamuoyunda karşılık bulacak şekilde kurullarımızı oluşturacağız. En doğru ve tarafsız kararları almak için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kaçak yayına önlem sözü

Digiturk Üst Düzey Yöneticisi Yousef Al-Obaidly, kaçak yayınların önlenmesi konusunda söz aldıklarını dile getirdi. Al-Obaidly, “Bu kararımızda etkili oldu. Ligin en iyi şekilde yayınlamak için çok tutkulu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Süper Lig şu anda 105 ülkede yayınlanıyor. Daha fazla ülkede Türk bayrağını dalgalandırmak için çalışacağız” diye konuştu.

Yazarlar