Futbol TFF'den Metaverse ile 'deprem' işbirliği

TFF'den Metaverse ile 'deprem' işbirliği

28.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu ve GoArt Metaverse, deprem bölgesi ve afetten etkilenen futbol paydaşları için metaverse evreninde yeni bir proje başlattı. Kullanıcılar stadyum, TFF müzesi, deprem anıtı ve ödül alanını sanal ortamda görebilecek.

TFFden Metaverse ile deprem işbirliği

Türkiye Futbol Federasyonu ve GoArt Metaverse, şubat ayında Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yaraları sarmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı. GoArt Metaverse platformu üzerinde 3D olarak tasarlanan sanal evren, bağış seçeneklerinin yanı sıra, TFF müzesi, deprem anıtı, ödül alanı ve oyun kurgusu içeren bir stadyumdan oluşacak.

Haberin Devamı

TFF’nin başlattığı ‘Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası’ bünyesinde hayata geçirilen projeden elde edilecek gelirin tamamı depremzedeler için kullanılacak. Oyundan elde edilecek tüm gelir, TFF’nin Omuz Omuza kampanyasına aktarılarak depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kente dönüşecek.

Projenin detayları Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Goart Metaverse Kurucusu ve CEO’su Burak Soylu, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in de katılımlarıyla TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

Proje kapsamında ilk olarak GoArt Metaverse platformu üzerinden 3D olarak tasarlanan bir sanal alan yaratıldı. GoArt Metaverse App’i içerisinde oluşturulan bu alanda TFF Müzesi, Omuz Omuza Sahası, 6 Şubat Anıtı, çevre düzenlemesi ve penaltı oyunundan oluşan sanal alanlar yer alacak. Bu evren ve oyun kurgusu içerisinde bağış sistemi kuruldu. Mehmet Büyükekşi, Burak Soylu’ya sırtında GoArt yazan 10 numaralı Milli Takım formasını, Volkan Demirel ise depremde hayatını kaybeden Ganalı oyuncu Christian Atsu’nun isminin yer aldığı Hataysporlu futbolcular tarafından imzalanan takım formasını Mehmet Büyükekşi’ye hediye etti.

Haberin Devamı

“Metaverse evreni potansiyel taşıyor’

GoArt Metaverse Kurucusu ve CEO’su Burak Soylu şunları söyledi: “GoArt Metaverse olarak ilk günden bu yana elimizdeki tüm imkanları seferber ederek afet bölgesindeki hayatın normale dönebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. TFF’nin başlattığı Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası bünyesinde yeni bir proje başlattık. Metaverse aslında yeni bir evren. Metaverse evreninde kurgunun sanal faydanın ise gerçek olduğuna duyduğumuz inançla, bu potansiyeli harekete geçirmek ve depremden etkilenen bölgelerimiz için bir proje başlatmak istedik.”

Volkan Demirel’den başkana teşekkür

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel basın toplantısında depremin etkilerini anlattı. Demirel “Depremin ilk gününden bu yana yanımızda olan Mehmet Büyükekşi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten olması gerekeni, olabildiği kadar yapmaya çalıştılar. Sizlerin huzurunda Omuz Omuza kampanyasında olduğu gibi bu projeye de öncülük eden Futbol Federasyonu’na çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Futbolun gücünü iyiliğe kullanmalıyız’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, meydana gelen deprem felaketi ile çok büyük can kayıpları yaşandığını belirtti. Büyükekşi “Futbol, dünyanın en popüler oyunu. Böyle zamanlarda futbolun gücünü elimizden gelen her vesileyle iyilik için kullanmalıyız dedik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak için “omuz omuza” verdik. Futbolumuzda sadece kötü günlerde değil, her gün bu birlikteliği görmeye ihtiyacımız var. Omuz Omuza kampanyasında toplanan bağışlarla, 4000 konteyner Mayıs’ın ilk yarısında ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiş olacak. Toplamda ise 7000 konteyner hedefimiz var” dedi.

Oyun kurgusu nasıl olacak?

Metaverse evreninde kurulacak alan içerisinde bir de oyun geliştirildi. GoArt Metaverse uygulaması içinde özel olarak tasarlanan bu alana avatarları ile giren kullanıcılar stadyum, TFF müzesi, deprem anıtı ve ödül alanını sanal ortamda görebilecek. Ayrıca bu evrende gezen kullanıcı, stadyuma giriş sağlayarak penaltı atışı yaparak oyunu oynayabilecek.