Beşiktaş Tirana galibiyeti sonrası Beşiktaşlı futbolcuya övgü: Oyuncu kumaşı kalitesini gösterdi

Tirana galibiyeti sonrası Beşiktaşlı futbolcuya övgü: Oyuncu kumaşı kalitesini gösterdi

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Tirana’yı 3-1’lik skorla geçti. Spor yazarları, siyah-beyazlıların oyununu yorumladı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, Tirana ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar kritik müsabakadan 3-1’lik üstünlükle ayrıldı ve rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti. Beşiktaş’ın galibiyetini spor yazarları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi yazarlarından Attila Gökçe, siyah-beyazlıların galip geldiği maçtaki 11 dakikalık sürece dikkat çekti. İşte Beşiktaş - Tirana maçı sonrası yapılan değerlendirmeler…

KORKU TÜNELİNDEN GÜNEŞ IŞIĞINA / ATTİLA GÖKÇE 

Ne demiş büyüklerimiz: “Bildiğin yol en kısa yoldur!” Şenol Güneş de “bildiği yolu” seçti, kısa ve güvenli olanı. Bildiği adamlarla bilinen yoldan golleri bulanı… Maçtan bir gün önce gazetecilerin aldığı bilgiler doğruydu. Şenol Hoca yeni sezon hazırlıklarına gelen yeni futbolcularla hiç riske girmedi. Kampa geç geleni henüz form tutmayanı olabilirdi. O da sıkıntılı bir on bir yerine hepsi de geçen yıl bir arada oynayan, birbirini tanıyan oyuncularla çıktı sahaya… Tribündeki taraftar için de en küçük bir yenilik ve sürpriz olasılığı taşımayan bir kadroydu bu.

Haberin Devamı

Tirana galibiyeti sonrası Beşiktaşlı futbolcuya övgü: Oyuncu kumaşı kalitesini gösterdi

Garantiye oynayan Beşiktaş kanatlardan yüklendi. Gedson’la orta alandan hücumu biçimlendirdi. Savunmada Necip  Colley’le dikkatli ve risksiz oyunu seçti. Ligin en iyi ayaklı kalecisi Mert’le karşılıklı pas alış verişi yaparak rakibin dikkatini dağıttılar. Kanatlarda Rosier’le Masuaku geçen yılki gibi sahaya bek olarak çıkan ama aynı zamanda hücumun da yükünü taşıyan oyuncular oldular. Rosier’in önünde oynayan Onur Bulut, hem çaprazdan kale ağzına gelerek Tiran karşısında fazladan bir hücumcu oluyordu… Dikkat ettim bir  iki mücadelede sol ayağını da ustalıkla kullanıp rakibini şaşırtabiliyordu. Attığı gol de Masuaku’nun asistiyle Aboubakar’ın vuramadığı topa yine soluyla dokunuşundan geldi. İyi gidiyordu oyun. Gol için fazla  beklemeden 21’de rahatlamışlardı. 42’de Aboubakar’ın asistiyle Muleka’nın golü geldi ve oyun eğlenceye dönüştü.

Tirana galibiyeti sonrası Beşiktaşlı futbolcuya övgü: Oyuncu kumaşı kalitesini gösterdi


Bu neşeli ve eğlenceli oyunda Tiran oyuncularının akıllıca kontra toplar aramasına karşı ev sahibi takımın tedbirli oynaması, maçı ciddiye almalarının da bir kanıtıydı. Ancak ne kadar güvenli yoldan ilerleseler de Beşiktaşlı futbolcular 11 dakika süren bir korku tüneline girmekten kurtulamadılar.
Salih’in 63’de yerini Onana’ya bırakması Beşiktaş’ın ritmini kaybettiren bir müdahaleydi. Salih de Amir gibi ciddi çalıştı. Ama “yavaş” kaldığı için belki, Onana ile değişmek zorunda kaldı. 83’de Kaina takımının ilk ciddi kontrasında golü bularak Beşiktaş’ın keyfine limon sıktı. 2-1’lik skorda Beşiktaş eski yılların tatsız anılarını yaşamaktan tedirgin oldu. 11 dakika sürdü bu tedirginlik… 90+4’de Semih, topla buluştuktan sonra kendinden beklenmeyen bir cesaretle ceza alanına girdi. Aut çizgisine doğru yaklaşırken çaprazdan çakıverdi üçüncüyü…
Korku tünelinden çıktılar… Hak ettikleri neşeli galibiyetle turun avantajını ceplerine koydular. Daha da önemlisi… Sahaya ayak basan tüm oyuncularıyla sezona sağlam gireceklerinin sinyalini verdiler. Bravo.

Haberin Devamı

POZİTİFLER VE BÜYÜK NEGATİF / ALİ ECE (FANATİK)

Şenol Güneş, Beşiktaş tarihinin Gordon Milne ile beraber en başarılı iki teknik direktöründen birisi. Maçın başında da Beşiktaşlı taraftarlar yaptığı tezahüratlarda Şenol Güneş’in hakkını verdiler. Hemen ardından da Beşiktaş yönetimini istifaya davet ettiler. Beşiktaş’ın asıl rakibi Tirana değil, tabii ki Konferans Ligi önemli ancak ezeli rakiplerin flaş transferlerle kadrolarını geçen sezona göre güçlendirdiklerini hesaba katarsak asıl rakiplere karşı Beşiktaş yönetimi gerekeni yaptı mı? Maça gelen, gelmeyen Beşiktaşlıların yüzde 99’unun meselesi öncelikle bu! Yoksa Beşiktaş zorlansa, hatta daha az güçlü bir kadroyla sahaya çıksa bile Tirana’yı her türlü yenmeli, elemeli.

Haberin Devamı

'GENÇ SEMİH OYUNCU KUMAŞI KALİTESİNİ GÖSTERDİ'

Genç Semih’in tur kapısını açan golü, oyuncu kumaşı kalitesini gösteren cinsten hücum aksiyonları ve pozisyonu usta işi şutuyla bitirişi moral verici. Şenol Güneş’in ileri üçlüde görev verdiği Onur ve Muleka’nın skor tabelasına katkıları da maçın pozitifleri. Ancak yönetimin transfere ihtiyaç varken halen yapamamış olması camiada negatif hava estirmeye devam ediyor.

'EĞER UNUTTUYSA'

Başarılı bir takım için kare formülü gerek: O karenin dört köşesinden birisi teknik heyet, diğeri futbolcu ekibi, diğer ikisi de taraftar ve yönetim. O ikisinin arası açıkken arzu edilen başarıya ulaşmak kolay değil. Bu bakış açısını en iyi başkan Ahmet Nur Çebi’nin bilmesi gerek, eğer unuttuysa Fikret Orman’ın başkanlığının son dönemini hatırlaması yeterli! 

Haberin Devamı