Yaz Olimpiyatları Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda görkemli açılış!

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda görkemli açılış!

24.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni dün yapıldı. Koronavirüs nedeniyle sporcular dışında bin davetlinin katıldığı organizasyonun geçit töreninde Türk Bayrağını milli yüzücüler Berke Saka ve Merve Tuncel taşıdı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda görkemli açılış

Gençler en başta
Ertelenen ve son olarak seyircisiz yapılacağı açıklanan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni dün gerçekleştirildi. Salgın kısıtlamaları nedeniyle sönük geçen törende Türk Bayrağını kafilenin en genç sporcuları Berke Saka ile Merve Tuncel taşıdı. Töreni bin davetli takip ederken katılanlar arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden da yer aldı.

Haberin Devamı

Drone gösterisi
Ülkelerin geçişlerinin tamamlanmasının ardından IOC’nin olimpiyat mottosu olan ‘Daha hızlı, daha yukarıya, daha güçlü ve hep birlikte’ mesajı paylaşıldı. Organizasyonun devamında ise kareografilerin yanında, bin 824 drone ile düzenlenen görsel şölen en büyük alkışı aldı. Tören farklı isimlerin seslendirdiği İngiliz müzisyen ve aktivist John Lennon ile eşi Yoko Ono’nun ‘Imagine’ şarkısıyla son buldu.

Milli marş yerine Çaykovski bestesi
Devlet eliyle doping yaptıklarının anlaşılmasının ardından Rus olimpiyat sporcuları Rusya bayrağı yerine ‘Rusya Olimpiyat Komitesi’ adı altında yarışacak. Tokyo Olimpiyatları bir yıl ertelense de Rusya’dan katılım gösteren isimlerin ne Rusya bayrağı taşımasına ne de madalya aldıklarında Rusya Milli Marşı’nın çalışmasına izin verildi. Müsabakalarda eğer Rus sporcular madalya alırsa Çaykovski’den bir eser çalınacak.

Haberin Devamı

Ateşi Naomi Osaka yaktı
Yunanistan’dan yola çıkan ve ertelemeli olarak Japonya’ya gelen olimpiyat meşalesini Tokyo’daki Meiji-Jingu Park’ta bulunan Ulusal Stadyum’da birçok eski ve yeni sporcu taşıdı. Son olarak ateşi Japon tenisçi Naomi Osaka devraldı ve sembolik olarak tasarlanan Fuji Yanardağı’nın ateş çukurunu yaktı.

Japonya’dan anime karakter sürprizi
Bir grup Japon sanatçı ise ‘Dünya Bayrakları’ projesi ile katılan ülkelere Japon kültüründen izler ekledi. Türkiye’nin de aralarında olduğu 84 ülkenin bayrağı, anime samuray karakterlerin üzerinde farklı tasarımlar olarak yer aldı.

Kasapoğlu’ndan destek paylaşımı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da kafilemizin geçişini takip etti. Bu anları twitter hesabından paylaşan Bakan Kasapoğlu şu mesajı da yazdı: “Dünyanın en güzel takımı geçişini gerçekleştirdi. Enerjinizle, güler yüzlerinizle, kıyafetlerinizle muhteşem bir iz bıraktınız Olimpiyat Oyunları tarihine. Allah utandırmasın, kardeşlerim benim.”

Alfabe nedeniyle 121. sırada çıktık
Açılış töreninde bayrak geçişi sırasında ülkeler Japon alfabesinin sıkıntısını yaşadı. Birçok ülkenin sıralamadaki yeri değişirken milli sporcularımız 121. sırada geçiş yapabildi. Diğer ülkeler de daha önceki olimpiyatlara göre farklı sıralarda geçiş törenine dahil oldu.

Haberin Devamı

‘Şimdi bu anın tadını çıkaralım’

‘Artık sahne sizin’
Açılış töreninde ilk olarak sözü Organizasyon Komitesi Başkanı Hashimoto Seiko aldı. Öncelikle herkesi selamlayan Seiko şu ifadeleri kullandı: “Tarihin ertelenen tek oyunu bu oldu. Ama umut bu olimpiyatların gerçekleşmesini sağladı. Dünya salgın ile mücadele ediyor ve bunu aşmamız için çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Buraya gelen sporculara da teşekkür ediyorum. Kararlılığınız bu organizasyonu yapmamızı sağladı. Artık sahne sizin.”

‘Bugün umut günü’
Seiko’nun ardından IOC Başkanı Thomas Bach da açıklamalarda bulundu. Her şeye rağmen bu anın tadının çıkarılması gerektiğini belirten Bach, “Bugün bir umut günü. Hayal ettiğimizden farklı. Ama hepimiz buradayız. 205 ülkeden sporcular burada tek bir çatı altındalar. Bu sporun birleştirici gücüdür. Pandemi döneminde herkes zor günler yaşadı. Ancak bu olimpiyat ateşi ve dayanışma bizlerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlayacak” diye konuştu.

Yazarlar