Yaz Olimpiyatları Tokyo 2020'de altın madalyayı korona takabilir!

Tokyo 2020'de altın madalyayı korona takabilir!

19.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Olimpiyata sayılı günler kala salgın korkusu büyürken, olimpiyat köyünde sporcular da koronavirüse yakalandı. IOC Başkanı halk sağlığı uzmanlarınca ‘Laf çok, icraat yok’ diye eleştirildi, yetkililer başlıktaki ifadeyle uyarıldı

Tokyo 2020de altın madalyayı korona takabilir

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Tokyo olimpiyat oyunlarının başlamasına kısa bir süre kala yaşanan gelişmeler dünyanın hemen her yerinde kaygı uyandırıyor. Oyunlarla ilişkili 50’nin üzerinde kişinin şu ana kadar kovid19 testlerinin pozitif çıkması, halkın organizasyonu istememesi ve bu doğrultuda gerçekleştirdiği protestolar gibi daha bir dizi gelişme, bir çok farklı ülkede endişeli bir bekleyişe neden oluyor.

Fransa’nın Le Monde gazetesi olimpiyatların başlamasına az bir süre kaldığını ancak müsabakalara bir korku atmosferinde gidildiğini yazdı. ‘Tokyo’daki olimpiyat oyunları salgın korkusuyla karşı karşıya’ başlıklı haberde delta varyantının tüm dünyada yayılmakta olduğu buna ve yerel halkın karşı çıkmasına karşın oyunların gerçekleştirileceğine dikkat çekildi. Müsabakaların seyircisiz yapılacağı, sporcuların son derece sıkı sağlık koşullarında hareket ederek bu müsabakalara katılacakları ifade edildi.
CNN International televizyonunda konuyla ilgili yapılan haberde ‘Olimpiyatlarda kovid korkusu büyüyor’ denildi. Amerikalı halk sağlığı uzmanı Annie Sparrow sağlık tedbirlerinde izlenen eksikliklere işaret ederek Japonya’nın oyunlara hazır olmadığı ve bunun tehlike arz ettiği uyarısında bulundu.

Kovid19 riskini azaltmak için IOC’ye fikirlerini sunmak üzere oluşturulan ABD’li uzmanlar grubundan olan Sparrow ayrıca IOC Başkanı Thomas Bach’ın ‘Tamamen güvenli bir olimpiyat’ olacağı yönündeki sözlerini, ‘Laf çok, icraat yok’ ifadesiyle eleştirdi. ABD’li uzman sağlıkçıların WebMD sayfasında ‘Uzman sağlıkçılar altın madalyayı koronanın takacağından endişe ediyorlar’ denildi.

Haberin Devamı

Bild: Tokyo’da olimpik karmaşa
Almanya’nın Bild gazetesi internet sitesinde yaşananları mercek altına aldı. ‘Tokyo’da Olimpik karmaşa’ başlıklı haberin üst başlığında ‘Koronadan OHAL varken, IOC’nin patronu Bach seyirci istiyor’ ifadesine yer verdi. Organizasyon için halk desteğinin bulunmadığı, Olimpiyat komitesi yetkililerinin Japonya’da hoş karşılanmadığı, insanlar tarafından protesto edildikleri ve kızgınlığın her geçen gün arttığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Guardian: Korku dolu bekleyiş
İngiliz The Guardian gazetesi de oyunlarla ilgili özel bir habere imzasını attı. Yaşanan gelişmeler neticesinde olimpiyatlar öncesi kaygılı bir bekleyişin bulunduğunu okurlarına duyuran yayın organında ‘Şüpheyle, fikir ayrılıklarıyla ve kovidle dolu ortamda Tokyo kendini olimpiyata hazırlıyor’ başlığıyla sunulan haberde “Vaka sayısı artarken, korku dolu bekleyişin hakim olduğu ülkede az sayıda kişinin istediği bir organizasyon haline dönüştü” değerlendirmesi yapıldı.

‘Mülteciler’ geldi!
Olimpiyatlarda mücadele edecek mülteciler takımı Japonya’ya ulaştı. 26 sporcu, 16 antrenör ve 10 idareciden oluşan kafile dün gece Tokyo’daki Narita Havalimanı’na ulaştı. Doha’da toplanarak yola çıkan grubun gelişleri daha önce salgınla ilgili durumlardan dolayı ertelenmek zorunda kalmıştı. Mülteciler kafilesi, geçtiğimiz günlerde testi pozitif çıkan ve izolasyona alınan bir yetkiliyi ise Katar’da bırakarak oyunların yapılacağı ülkeye gitti.

Yazarlar