Yaz Olimpiyatları Tokyo'da açılışı Hakan ve Hatice ile yaptık

Tokyo'da açılışı Hakan ve Hatice ile yaptık

26.07.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tokyo’daki ilk madalyalarımız tekvandoda geldi. Kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün, Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı’ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh’i, erkeklerde 68 kiloda Hakan Reçber, Bosna Hersekli Husic’i yenerek bronzu kaptı.

Tokyoda açılışı Hakan ve Hatice ile yaptık

Olimpiyatlardaki en başarılı branşlarımızdan biri olan tekvando yine yüzümüzü güldürmeyi başardı. Tokyo 2020’de ilk madalyalarımızı Hatice Kübra İlgün ile Hakan Reçber kazandırdı.

Haberin Devamı

57 kiloda mücadele eden İlgün, son 16 turunda Kosta Rikalı Nishi Lee Lindo Alvarez’i elerken, çeyrek finalde ise ABD’li Anastasija Zolotic’e yenilerek final şansını yitirdi. Hatice Kübra, Zolotic’in finale yükselmesiyle madalya umutlarını tazeledi.Repesajda Faslı Nada Laaraj’ı yenen 29 yaşındaki milli sporcumuz, bronz madalya müsabakasında ise Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı’ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh ile karşılaştı. Maçta baştan sona üstünlüğünü kabul ettiren İlgün rakibini 8-6 yenerek kürsüye çıktı.

Erkekler 68 kiloda ise Hakan Reçber alkışı kaptı. Hatice gibi, çeyrek final mücadelesinde Büyük Britanyalı Bradly Sinden’e kaybeden milli sporcumuz repesaj hakkını iyi kullandı. Reçber, önce Yeni Zelandalı Tom Burns’u devirdi. Hakan son mücadelesinde de Bosna Hersekli Nedzad Husic’i 17-8 mağlup ederek madalya sevinci yaşadı.Öte yandan karşılaşmaları baştan sona takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da iki sporcuyla sevinçlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Madalya 93 oldu
Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber’den gelen sevindirici haberlerin ardından Türkiye’nin olimpiyatlardaki madalya sayısı 93’e çıktı (39 altın, 25 gümüş, 29 bronz). Ayrıca tekvando branşındaki kürsü sayımız da dokuza yükselirken, son dönemdeki başarılı serimizi de sürdürmüş olduk. Milli tekvandocular, son 6 olimpiyatta da madalya elde etti. Sindey 2000’de ilk madalyasını alan tekvandocular, sonraki 5 oyunları da boş geçmedi.

Elemelerde takıldık!
Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan dün iki madalya çıkarsak da bazı sporcularımız ise elemeleri geçemedi. Altı
branşta yoluna devam etmek isteyen sporcularımızın dereceleri şöyle:

YÜZME
Baturalp Ünlü: 200 metre serbest seçme yarışlarında 1.49.75’lik derecesiyle serisinde 8., genel sıralamada da 34.’lükte kaldı., Beril Böcekler: 400 metde serbest stilde 4.08.27’lik derecesiyle 16. sırada yer aldı ve elemeleri geçemedi., Merve Tuncel: 400 metde serbest stilde 19. oldu. Tuncel 800 ve 1500 metrede de final mücadelesi verecek.
YELKEN
Onur Cavit Biriz: Rüzgar sörfü RS:X’deki üç yarış sonunda 19. oldu., Ecem Güzel: Radial sınıfından yarışan Güzel, 2 yarışın ardından 44 sporcu arasında 12. sırada kendine yer buldu., Dilara Uralp: Rüzgar sörfü RS:X’de 21. oldu
ESKRİM
İrem Karamete: Kadınlar bireysel flöre kategorisinde ilk turu maç yapmadan geçti. Son 32. turunda ABD’li Nicole Ross ile karşı karşıya gelen İrem 3-3 beraberliğin ardından oyundan düştü. Rakibine sayılar veren milli sporcu, karşılaşmadan 15-5 mağlup ayrıldı.
CİMNASTİK
Nazlı Savranbaşı: Atlama masasında 12.900, asimetrik paralelde 11.933, dengede 11.033, yer aletinde ise 11.933 puan aldı. Toplamda 47.799 puan elde eden Nazlı, genel sıralamada ilk 24 sporcu arasına kalamadı.
HALTER
Muhammed Furkan Özbek: Mücadele ettiği erkekler 67 kiloda koparmada elde ettiği 142 kilonun ardından silkmede 3 hakkında da başarılı olamayarak dereceye giremedi.
KÜREK
Onat Kazaklı: Tek çifte (M1x) çeyrek final mücadelesinde 7.32.86’lık derecesiyle serisinde 4. sırada yer aldı, sıralamasını belirlemek için C/D yarı finalinden mücadelesine devam edecek.