Arma, Forma, Tarih, Ruh

Spor Toto 1. Lig’de zirve yarışı açısından çok kritik bir karşılaşmaya sahne oldu Gürsel Aksel Stadyumu. Göztepe, muhteşem taraftarının da desteğiyle direkt rakipleri arasında yer alan Eyüpspor’u 1-0 mağlup ederek çok önemli bir üç puanın sahibi oldu.

Göztepe, önde baskıyla başladığı karşılaşmada yakaladığı iki net pozisyonun ardından istediği gole ulaşmayı başardı. Bu goldeki serbest vuruş organizasyonu ise şapka çıkartılacak cinstendi.

Golün ardından topu rakibe bırakan Göz Göz, maçın sonuna kadar çok iyi savunma yaparak karşılaşmanın bu skorla tamamlanmasını sağladı. Öyle ki Eyüpspor, mücadeleyi net bir pozisyona giremeden bitirdi.

Haberin Devamı

Sarı- kırmızılıların, golü buldukları 20. dakikadan sonraki savunma ağırlıklı futbolları eleştiri alabilir. Lakin ligin sonunun göründüğü bu haftalarda güzel futboldan çok sonuç ve üç puan daha fazla önem taşıyor.

Tüm futbolcuların canla başla mücadele ettikleri Göztepe’de doğal olarak defans oyuncuları daha çok ön plana çıktılar. Özellikle de Atınç Nukan. Atınç, sarı- kırmızılıların attıkları golde yaptığı güzel ve akıl dolu asistle skora da doğrudan katkı yaptı.

Arda Turan’ın teknik direktörlük kariyerini yenilgi ile başlatan Göztepe, lig ikincisi ile olan puan farkını dörde indirdi. Öncelikli hedef Play- Off ancak bu ligde her şey mümkün. Göz Göz iyi bir hava yakaladı ve dört puan kapatılamayacak bir fark değil. Neden lig ikinciliği olmasın?

Göztepe, sezon başından bu yana ben de dâhil olmak üzere pek çok kişi tarafından eleştirildi ki, bu eleştiriler haksız değildi. Göztepe yönetimi, özellikle kadro açısından çok daha iyi tercihler yapabilirdi. Bununla birlikte bugün geldiğimiz noktada ciddi bir başarı söz konusu ve bu başarı takdir edilmeyi hak ediyor. Sarı- kırmızılılar, Eyüpspor karşısında kazanılan üç puanla birlikte, hükmen kazanılan Yeni Malatyaspor maçı da dâhil olmak üzere üst üste altıncı galibiyetlerini aldılar. Bay geçtikleri haftayla birlikte on haftadır da yenilmiyorlar. Kısacası bu, tesadüfî bir başarı değil. Emeği geçen herkese tebrikler…

Haberin Devamı

Eyüpspor, büyük paralar harcanarak kurulan ve sezon içerisinde şampiyonluğun favorisi olarak gösterilen bir kulüp. Fakat takım olma konusunda sıkıntılar göze çarpıyor. Göztepe karşısında da oyun anlamında bir üstünlük kuramadılar. İstanbul temsilcisinin kadro değeri

Göztepe’nin üzerinde. Fakat Sayın Bülent Timurlenk’in dediği gibi, “ Arma, forma, tarih, ruh sonra kadro… ”