Murat Uluç Örnek Olmalı

Benzer sorunları yaşayan, benzer durumdaki iki takımın hazin mücadelesine sahne oldu Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın çimleri. Bir yanda 44 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkıp bu şansı iyi değerlendiremeyen ve yaşadığı derin sorunlar nedeniyle bir alt lige doğru hızlı bir şekilde yol alan Giresunspor, diğer yanda 110 yıllık koca çınar Büyük Altay. Siyah- beyazlılar da 19 yıl aradan sonra yükseldikleri Süper Lig’de sadece bir sezon kalabildiler ve o dönemden süregelen sorunlar nedeniyle çok ciddi bir şekilde 2. Lig’e düşme tehlikesi yaşıyorlar. Bu iki önemli camianın içinde bulundukları durum, insanı gerçekten çok üzüyor.

Haberin Devamı

Hüzün kokan bu mücadeleden ev sahibi Altay galip ayrıldı. Siyah- beyazlıları galibiyete taşıyan gol, 42 yaşındaki Murat Uluç’tan geldi.

Bu maçı teknik, taktik açıdan değerlendirmek ne kadar doğru olur, tartışılır. İki takım, ellerinde kalan oyuncularla sahada ter döktüler. Altaylı futbolcular koştular, mücadele ettiler ve kendilerinden daha kötü durumda bulunan rakiplerini yenmeyi başardılar. Bundan öte söylenecek çok da bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Yalnız, Altay camiasının ileri gelenlerinin Murat Uluç’tan çıkartması gereken dersler var. Büyük Altay’ın büyük kaptanı, bu koca çınar için 42 yaşında olmasına rağmen koşuyor, mücadele ediyor, gol atıyor. Murat Uluç’un Altay için gösterdiği bu çaba, camianın ileri gelenlerine örnek olmalı. Bu camianın içerisinde çok önemli insanlar var. Bu insanlar, Altay için bir araya gelmeliler. Geçmişten gelen kırgınlıklar, anlaşmazlıklar varsa bu koca çınar için bunları bir kenara bırakıp güçlerini birleştirmeliler. Bunun başka yolu yok!

Altay bu galibiyetle puanını 15’e çıkardı. Siyah- beyazlıların bir maç fazlasıyla düşme hattının hemen üzerindeki Şanlıurfaspor ile aralarında 7, onun bir üzerindeki Adanaspor ile de 8 puan fark bulunuyor. Bu farklar, kapanamayacak farklar değil. Üstelik bu hafta, 15 ve 16. sırada bulunan ve aynı puana sahip Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor karşı karşıya gelecekler. Bu da Altay için bir şans. Gelgelelim siyah- beyazlılar, kadro itibariyle bu şansı değerlendirip bu farkı kapatabilecek bir umut vermiyorlar. Elbette ümit kesilmez. Ancak Cüneyt Biçer ve futbolcularının işi gerçekten çok zor. Kendilerine bu zorlu yolda başarılar diliyorum...

Haberin Devamı