Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

10.HAFTA

Paris Saint-Germain’in kadro kalitesinin Ligue 1’in ne kadar üstünde olduğunu bu hafta bir kez daha gördük. Sezona iyi transferler ile giren ve son hafta oldukça etkili oynayan Krasic’li Bastia karşısında Paris Saint-Germain çok rahat kazandı.

PSG maça Ibrahimovic’in artık kendi stili diyeceğimiz sıra dışı topuk golüyle başladı ardından 3 dakika sonra bu kez duran toptan yine yıldızı ile 2-0 öne geçti. Teknik direktör Laurent Blanc o kadar rahat ki devre arasında 2 gol atmış Ibrahimovic’i çıkartıp yerine 64 milyon euro’ya transfer edilen Edinson Cavani’yi alabildi. Devre arasında oyuna giren Cavani de klasına yakışır bir golün ardından son dakikada penaltıdan kaydettiği golle Ibrahimovic’i aratmadı. Tabi ki milli takım haftasında hem stresli maçlar hem de seyahatler nedeniyle iki oyuncu da yıprandı. Fakat bu oyuncular gibi birçok isim var hepsi de kendi takımlarında ilk 11’de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

PSG 361 milyon euro market değeriyle en yakın iki rakibinin toplamından bile ileride. Dolayısıyla rahat rahat değişik kadrolar kurabiliyor. Laurent Blanc başlarda bu kadroyu kullanmakta zorlansa da son 4 haftada 4 galibiyet aldı ve liderliğe oturdu. Ibrahimovic ve Cavani gelecek ay play-off maçları için yine milli takımlarında olacak. Bu zamana kadar Blanc farkı açıp rahatlamak isteyecektir.

Monaco genç oyuncusu Carrasco’nun golleriyle 2-0 öne geçtiği maçta Sochaux’a puan verdi. Yenilen 2 gol de kornerden gelmesi Ranieri’yi kızdırmıştır. Sochaux’nun teknik adam değişikliği nedeniyle agresif oyunu Monaco’yu liderlikten etti. Bir başka teknik adam değişikliğine giden takım Valenciennes yine 2-0 geriye düştüğü Rennes deplasmanından 1 puanla ayrıldı. Anderlecht ile büyük başarılar kazanan ardından Kopenhag’ın başına geçen ancak sezona felaket başlayıp ayrılan Ariel Jacobs bakalım son sıradaki Valenciennes’i kurtarabilecek mi? Lille yine gol yemedi.

Chedjou ve Digne’nin ayrılmasından sonra Simon Kjaer ve Souare’i transfer eden Lille takımında aslında tahminler savunma sıkıntıları, uyum problemleri yaşanacağı yönündeydi fakat takım bunun üstesinde geldi. Son 5 maçında gol yemeyen, 4 gol ile ligin en az gol yiyen takımın imdadına bu hafta da kalesinde devleşen Enyeama yetişti. Bir tanesi penaltı olmak üzere 4 pozisyonda başarılı olan Enyeama böylece Rene Girard’ın eski takımına karşı kazanmasını sağladı.

Haberin Devamı

Bir başka etkili kaleci performansı da Ospina’dan geldi. Marsilya’nın etkili ataklarına nerdeyse tek başına direnen Ospina takımı Nice’in kritik 3 puanında önemli rol oynadı. Bu galibiyet ile Nice rakibini yakaladı ve 6.sırada yer aldı. Lyon puan kaybına devam ediyor. Sahasında Bordeaux ile karşılaşan Lyon beraberliği son anda kurtardı. Bu sonuçla Lyon 11.sırada, Bordeaux 15.sırada kaldı. Radamel Falcao 7 golle gol krallığı sıralamasında ilk basamaktaki yerini koruduğu Ligue 1’de James Rodriguez 4 asist ile en çok gol pası veren oyuncu konumunda yer alıyor.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

V.Enyeama (Lille)

--

I.Cissokho (Nantes)

N.Pejcinovic (Nice)

S.Aurier (Toulouse)

F.Ghoulam (Saint-Etienne)

Haberin Devamı

--

L.Moura (PSG)

T.Giresse (Guingamp)

M.Traore (Nice)

Y.Carrasco (Monaco)

--

E.Cavani (PSG)

Z.Ibrahimovic (PSG)

HAFTANIN TAKIMI

Paris Saint-Germain

Milli takım arasına girmeden etkileyici performans gösteren Bastia karşısında Paris Saint-Germain sezonun en iyi oyununu oynadı. İbrahimovic başladı Cavani bitirdi Paris Saint-Germain sonuca kolay gitmeyi başardı.

HAFTANIN YILDIZI

Vincent Enyeama (Lille)

Bu hafta haftanın yıldızı bir kaleci oldu. Sezonun en az gol yiyen takımı olmanın herhalde ilk kuralı iyi kaleciye sahip olmaktır. Lille bunu başarmış durumda. Nijeryalı Vincent Enyeama bu hafta takımının Montpellier deplasmanında kazanmasına büyük rol oynadı. Cabella’nın penaltısı dahil olmak üzere 4 önemli kurtarış yapan Enyeama haftanın öne çıkan oyuncusu oldu.

HAFTANIN GOLÜ

Edinson Cavani (PSG)

Transfer gündemi uzun süre meşgül eden Cavani tercihini PSG’den yana kullanmıştı. El Matador lakaplı oyuncu bu hafta lakabına uygun nefis bir slalom golü attı. Önce iki rakibini geçen Cavani, kaleciye de klas bir çalım attı açısı oldukça daralmasına ve kalede 2 oyuncu olmasına rağmen boş alanı ustaca görüp haftanın en güzel golünü kaydetti.

http://www.youtube.com/watch?v=dFfaHTgweT4