Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

5. Hafta

Ligue 1 tarihinin en çok şampiyon olan takımı Saint-Etienne uzun yıllar başarılı olamadı. En son 1980-81 sezonunda şampiyon olan Saint-Etienne takımı özellikle Platini, Santini gibi oyuncuları ile hem Fransa’da hem de Avrupa kupalarında başarılı geçmişe rağmen son yılları ezeli rakibi Lyon’un gölgesinde geçirdi. Saint-Etienne bu sezona ise oldukça iyi başladı.

Geride kalan 5 haftada 4 galibiyet 1 yenilgi alan Saint-Etienne 2.sırada yer alıyor. Sezon başında Aubameyang’ı ardından Guilavogui’i kaybetmelerine rağmen yerine önemli oyuncular geldi. A Milli takımımızın hücum oyuncularından Mevlüt Erdinç’i transferin son günlerinde alan Saint-Etienne daha önce de Toulouse takımından yetenekli Tabanou’yu almış ayrıca Mollo’yu kiralamıştı. Yeni transferler bir yana takımın en önemli gücü artık Romain Hamouma. Hücumda her bölgede oynayabilen Hamouma takımını ateşlerken bu sezon 2 gol attı 2 asist yaptı. Bakalım sezon sonunda Saint-Etienne zirvede kalmayı başarabilecek mi?

Haberin Devamı

Lider Monaco sahasında Lorient’i erken bulduğu penaltı golüyle geçerken Falcao 4.golünü atmış oldu. PSG deplasmanda beklenenin aksine Bordeaux karşısında rahat galibiyet alırken Marsilya deplasmanda Toulouse karşısında 2 önemli puan bıraktı. Lyon ise Gomis’in geri dönmesine rağmen Rennes’i evinde geçemedi. Lyon böylece 5.hafta sonunda 8 puan kaybı yapmış oldu. Sochaux, Ajaccio ve Toulouse 5.haftayı da galibiyet almadan geçerken Berigaud ve Riviere 5’er golle gol krallığı sıralamasında ilk basamakta yer aldı.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

M.Landreau (Bastia)

--

Fabinho (Monaco)

L.Mendes (Marsilya)

N.Pejcinovic (Nice)

O.Veigneau (Nantes)

--

L.Moura (PSG)

C.Brüls (Nice)

M.Valbuena (Marsilya)

R.Hamouma (Saint Etienne)

--

K.Berigaud (Evian)

D.Cvitanich (Nice)

HAFTANIN TAKIMI

Nice

İlk 4 haftada sadece 2 gol yiyen Lille karşısında deplasmanda 2 gol bulan Nice haftanın takımı oldu. Trabzonspor’un genç yaşta keşfettiği ancak daha sonra faydalanamadığı Christian Brüls 10 numaranın hakkını verdi ve Cvitanich’in 2 golünde de asisti yapan isim oldu.

Haberin Devamı

HAFTANIN YILDIZI

Romain Hamouma (Saint Etienne)

Saint Etienne takımının yeni yıldızı Romain Hamouma oldu. Geçen haftalarda da etkili performanslar gösteren Hamouma bu hafta tavan yaptı. İlk golde yaptığı koşu ve hamlesi sonucunda Congret’in golü bulmasına pay sahibi olan Hamouma ardından nefis bir gol attı. Hamouma son golünde hazırlayıcısı olup Valenciennes’in ipini çekti.

HAFTANIN GOLÜ

Brice Dja Djedje (Lyon)

Evian’ın savunma oyuncusu Brice Dja Djedje, Ajaccio maçında nefis bir serbest vuruş golü attı. Dja Djedje yaklaşık 30 metreden sezonun en iyi performans gösteren kalecisi Ochoa’yı avlamayı başardı.

HAFTANIN ŞİFRESİ

Ligue 1’de bu sezon ev sahibi takımların en azgalibiyet aldığı hafta geride kaldı. Oynanan 10 maçta sadece 2 takım sahasında kazandı. Bu iki takımda 1-0’lık sonuçlarla galibiyet aldı. Monaco sahasında Falcao’nun penaltı golüyle kazanırken Nantes bir duran top golüyle galip geldi. Deplasman takımlarının 4 kez kazanırken 4 maç berabere bitti.