Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

Sezon başından beri Paris Saint-Germain takımının ligin çok üstünde olduğunu hatta Şampiyonlar Ligi içinde önemli işler yapabileceğini işaret etmiştik. Paris Saint-Germain sezon boyunca etkili oldu ve farkı açıp zirveye kuruldu. Şampiyonlar Ligi grubundan rahat çıktı, önce B.Leverkusen’i geçti ardından Chelsea ile eşleşti. Serinin ilk maçını da sahasında 2-1 önde götürürken her şey yolunda giderken kritik bir gelişme oldu; İbra sakatlandı. İsveçli golcünün yerine giren Moura ve arkadaşları gereken mücadeleyi gösterdi, hatta Pastore sıradışı bir golle 3-1’lik avantajı getirdi.

Haberin Devamı

İbra’sız Chelsea deplasmanında skoru korumak isteyen Blanc istediğini 3 dakika ile çıkardı. Zaman zaman Cavani ile hücumda etkili olmasına rağmen işi bitiremeyen Paris Saint-Germain Demba Ba’nın golüyle turu kaybedip büyük şok yaşadı. Bu maçın ardından Lyon ile deplasmanda karşılaşan PSG yine kaybetti. Ligue 1’de yakaladığı 16 maçlık yenilmezlik serisini yitiren PSG’de İbra’sız fena tekledi. Tabii ki şampiyonluk gelecektir puan farkı 10’a inmesine rağmen ancak yıldız golcünün varlığı ve yokluğu gece ile gündüz gibi fark etti. İki takım bu hafta sonu Lig kupası finalinde karşılaşacak bakalım İbra’sız PSG yine kaybedecek mi?

Ajaccio sahasında Bordeaux ile berabere kaldı ve artık küme kalma şansını mucizelere bıraktı. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta küme düşmesi kesinleşecek. Valenciennes ve sahasında büyük aşama kaydeden Sochaux hala umutlarını sürdürüyor. İlk yarıda 19 maçta 11 puan alan Sochaux 2.yarıda 14 maçta 19 puan topladı. Sahasında oynadığı son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan Sochaux bu performansı ilk yarıda gösterseydi şimdiden düşme hattından kurtulmuş olurdu. Ligin ilk 3 sırası aşağı yukarı şekillenirken 4.sıra için Saint-Etienne, Lyon ve Marsilya sezon sonuna kadar mücadele edecekler.

Ligue 1’de 33.hafta geride kalırken Zlatan Ibrahimovic 25 golle gol krallığı sıralamasında ilk basamakta yer alırken, Zlatan Ibrahimovic ve James Rodriguez 11’er asist ile en çok gol pası veren oyuncular sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

A.Lopes (Lyon)

--

I.Cissokho (Nantes)

M.Basa (Lille)

A.Abdennour (Monaco)

T.Kolodziejczak (Nice)

--

M.Valbuena (Marsilya)

J.Ferri (Lyon)

R.Contout (Sochaux)

--

A.Gignac (Marsilya)

J.Ayew (Sochaux)

G.Charbonnier (Reims)

HAFTANIN TAKIMI

Lyon

Ligin uzak ara en iyisi PSG’in 16 maçlık yenilmezlik serisine son veren Lyon deplasmanda kaybettiği Juventus maçının yorgunluğuna rağmen sezonun en iyi performanslarından birini gösterdi.

HAFTANIN YILDIZI

Jordan Ayew (Sochaux)

Marsilya’dan devre arasında Sochaux’a geçen Jordan Ayew kariyerinin en iyi maçlarından birini Toulouse karşısında oynadı. Acil puanlara ihtiyacıolan takımının attığı 2 golde de katkısı olan (1 gol-1 asist) Ayew aynı zamanda iki şutu da direkten geri geldi.

HAFTANIN GOLÜ

Jordan Ferri (Lyon)

Geçen hafta olduğu gibi haftanın golünü Lyon’un orta saha oyuncusu Jordan Ferri attı. Paris Saint-Germain orta sahasından topu kapan Ferri ceza sahası dışından klas bir vuruşla Sirigu’yu mağlup etmeyi başardı.