Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

3.HAFTA

Son yıllarda istediği sonuçları alamayan Marsilya bu sezona çok iyi başladı. Payet transferi hali hazırda kadroda bulunan Gignac-Valbuena-Ayew üçlüsü ile birleşince Marsilya’nın durdurulması güç bir takım haline geldi. Geride kalan 3 hafta sonunda 9 puana ulaşan tek takım Marsilya. Marsilya en son 2009-10 sezonunda şampiyonluk yaşamıştı. Kadroda iyi oyuncular olsa da istikrar sağlanamamıştı. Geçen sezon Fenerbahçe karşısında izlediğimiz takım Ayew kardeşler, Gignac, Valbuena, Amalfitano gibi oyuncularla sahipti ama güven vermiyordu. Zaten İstanbul’da 75 dakika etkili olamayıp 2-0 geriye düşen takım son 15 dakikada kurduğu baskı ile 2-2 beraberliği yakalamıştı. Velodrom stadında ise Marsilya yine etkili oynamış ancak Fenerbahçe Bekir’in rövaşata golüyle galip gelmişti. Volkan’ın yine iyi gününde olduğu maçı temsilcimiz kazanmıştı. Bu sezon kadroya 10 milyon euro bedelle Lille’den Dimitri Payet eklendi ve aşı tuttu. Marsilya yetenekli kanat oyuncusunun katılımıyla eksik parçasını buldu. Yeni düzende Marsilya hücumları rakip savunmaları oldukça zorlamaya başladı. Payet ve Gignac 3’er golle takımı sırtladılar.

Haberin Devamı

Kadro dengesini henüz sağlayamayan Monaco, savunma kabiliyeti biraz daha üst düzey bir takımla karşılaşınca kilidi açamadı. Alain Casanova yönetiminde savunma ağırlık futbol oynayan Toulouse II.Louis stadından puanla döndü. Flaş transfer Falcao sadece 1 isabetli şut ile maçı tamamladı.

Hafta içi Real Sociedad karşısında Carlos Vela, Griezmann ve Seferovic’i durduramayan Lyon sahasında da Reims karşısında şok yaşadı. Uzun süre golsüz devam eden maçın kırılma anı kaçan penaltı oldu. Grenier’in kaçırdığı penaltı sonrası biraz da talihsizce golü kalesinde gören Lyon bir darbe daha aldı. Gomis’in yokluğu/transfer bilmecesi, Lisandro Lopez’in ayrılması sonrası ilk maçlarda Benzia ve Lacazette ile goller bulan Lyon son 2 maçında halen hücumda çözümü sağlayamadığını gösterdi. Şutların çoğu ceza sahası dışından (%63) atılırken 2.yarıdaki baskı bitirici eksiliği nedeniyle fayda vermedi.

Haberin Devamı

PSG geçen haftanın acısını çıkardı. Geçen hafta kaleci Ochoa’nın inanılmaz oynadığı maçta sürpriz puan kaybı yapan PSG bu hafta Nantes deplasmanında kazanmayı başardı. Laurent Blanc yönetimindeki yıldızlar topluluğu gol sıkıntısı çekmeye devam ediyor. Geride kalan 3 haftada Zlatan Ibrahimovic henüz gol atamazken takım toplamda sadece 4 gol buldu. Yeni transfer Edinson Cavani ise son 2 haftada 2 gol atmayı başardı.

Lille eksiklerine rağmen Kalou’nun penaltı golüyle kazanıp üst sıralarda bulunmayı başarırken Bordeaux, Guingamp ve Montpellier sezonun ilk galibiyetlerini aldı.

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

Agassa (Reims)

--

Fabinho (Monaco)

Hilton (Montpellier)

S.Kjaer (Lille)

S.Tiene (Montpellier)

--

C.Beauvue (Guingamp)

J.Toulalan (Monaco)

J.Feret (Rennes)

--

N.Oliveira (Rennes)

M.Yatabare (Guingamp)

A.Ayew (Marseille)

HAFTANIN TAKIMI

Rennes

Milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç’in formasını giydiği Rennes deplasmanda geçtiğimiz sezonun Fransa Kupası finalisti Evian’ı yeni transferi Nelson Oliveira’nın golleriyle mağlup etti ve önemli 3 puan aldı. Mevlüt Erdinç’in ilk 11’de başladığı maçta özellikle Pitroipa ve Oliveira’nın etkili oyunu ile sonuca giden Rennes geçen sezon bu statta rakibine 4-2 kaybetmişti.

Haberin Devamı

HAFTANIN YILDIZI

Mustapha Yatabare (Guingamp)

Geçen sezon Ligue 2’de 23 golle gol kralı olan Mustapha Yatabare kalitesini Lorient karşısında gösterdi. Guingamp’ın sahasında 2-0 kazandığı maçta 2 gol atan Yatabare takımına çok önemli 3 puanı kazandırdı.

HAFTANIN GOLÜ

Henri Saivet (Bordeaux)

Bordeaux’nun 1990 doğumlu hücum oyuncusu Henri Saivet 1-0 kazanılan Bastia maçında klas bir frikik golü attı. Saivet sol çaprazda kazanılan serbest vuruşta topu barajın üzerinden geçirip kalecinin ulaşamayacağı yere gönderdi.

http://www.youtube.com/watch?v=ZfJ2EwVnhV0

HAFTANIN ŞİFRESİ

1,5

Ligue 1’in 3.haftasında 3 gol atan takım çıkmadı. O